Co může snídat 10m prcek?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co může snídat 10m prcek?
Ahoj, hledala jsem jestli tady není podobná diskuze už založená, ale nic co by mi pomohlo jsem nenašla…
Holky, co můžu dávat 10m miminku k snídani, ale aby to nebyl jogurt s ovocem nebo kaše? Malej jí 5× denně, kojim 3× (ráno po probuzení, večer před spaním a v noci). Na snídani má bílý jogurt s kouskem pečiva a ovoce, ale už mu to neleze a každé ráno je snídaně čím dál větší boj. Kaši mu dávat nechci, tu zas dostává na večeři a nepřijde mi že by bylo nějak extra zdravé mu ji dávat 2× denně… Žvýkat moc neumí, na MM mi přestal prospívat už v 5m, takže jsme zaváděli příkrmy relativně brzo. Ostatní jídla jí celkem v pohodě…
Dík za nápady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zeleninové placky, chleba s lučinou nebo pomazánkami, lívance s lučinou a ovocem, jablkové lívance, zeleninové omelety…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Davam uz vicemene co nam, takze ten jogurt, menim příchutě nebo do nej nalamu piskot. Presnidavku. Chleba s cimkoliv co uz mate zavedene. Ja davam klidne i palacinku (delam teda bez cukru a na neprilnave panvi bez oleje) a namazu ji treba jogurtem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
Davam uz vicemene co nam, takze ten jogurt, menim příchutě nebo do nej nalamu piskot. Presnidavku. Chleba s cimkoliv co uz mate zavedene. Ja davam klidne i palacinku (delam teda bez cukru a na neprilnave panvi bez oleje) a namazu ji treba jogurtem.
Já mám strach že mi ten chleba nebo palačinky nepozvyka… Pečivo dostává na kousíčky a rozmočene v jogurtu nebo ovoci, ale když mu dám rohlík nebo chleba do ručky tak to jen tak pozmoule… Ale asi to zkusím nakrájet na hodně malé kousíčky třeba s lučinou a uvidím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tercais vyzkousej, ja davam pečivo od 8 měsíců a rozkousal to uz dobe kdy nemel jediny zub. Dam na to velkou vstvu luciny, nakrajim na malinke kostičky a v pohode to sni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spíše bych tu kaši dala právě ráno. A večeři bych dávala polivký hutné zeleninové, zeleninové placky… já učila na nesladké večeře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn má už přes 2 roky, ale od doby, co snídá, se to v podstatě nemění - dávám kaši (domácí ovesnou nebo jáhlovou) s ovocem, s kakaem, s oříškovým máslem, se skořicí, prostě dle chuti. Je starší, už si víc vybírá, tak mu tam občas šoupnu malý kousek čokolády, ať mu to víc jede. Sem tam krupice.
Pak palačinky nebo lívance, na netu je určitě spousta receptů.
Nějaké kvalitnější cereálie - je fajn je menším dětem namočit v mlíce, ať změknou.
Zkusit měkčí druhý pečiva, veku nebo tousťák.
U nás
Zapečenou ovesnou kaši, nějaké domácí sušenky, já když mám napečeno, syn snídá buchtu.
Tady se dají třeba vajíčka, jen se musí pořádně udělat.
U nás je největší hitovka ke snídani obložený talíř. Dám mu tam 4-5 různých věcí, co mám po ruce, od každé sousto nebo dvě, co zmizí, doplním (On už si sám řekne, ale i ten 10m si umí říct, jen beze slov). Třeba mu dám malý kousek pečiva namazaný lučinou, vedle kousek šunky, jedno cherry rajčátko a nějakou tu sušenku. Nebo malý kousek buchty, 5 rozinek, kousek jabka, kousek banánu. Tohle by ve vašem případě mohlo fungovat, vysleduješ, co mu jede, co už pokouše.
Taky je možné, že nemá po ránu takový hlad, 5× denně u kojence je dost, takže možná to není tak, že mu nechutná, spíš nemá hlad? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tercais V tomhle věku právě ty kaše, jogurty, pečivo s lučinou nebo máslem, pokrajené ovoce, ovocnou přesnídávku (dělají se o různé s vlockama, můžeš zkusit puding (z umělého mléka a třeba rozmackat banán), žloutek s avokádem, já už kolem 11mesice dala celé vejce, takže omeletu, míchané, bananove lívance (banán, vejce, vločky). K večeři dělám zeleninové polévky, nebo pečivo, zbytek od oběda. Malého po kaši bolelo břicho a jsem ráda že není zvyklý na sladké večeře a má denně 2× zeleninu. Je to práce navíc ale já udělala polévky víc a zamrazila..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit