Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte při nedělním večeru!
dnes ráno jsme si všimli bílých flíčků na konci jazyka a kolem na vnitřní straně pusinky. jsou takové malé, jakoby povlakové. to bude asi ta moučnivka, co?! malá strká všechno do pusy a holt tomu ne vždy zabráním…máte s tím někdo zkušenosti, co na to zabírá? nebo mám volat raději lékařce?
jinak to malou nebolí a není ani protivná a jí pěkně.
DÍKY
moucnivka ![]()
zalezi na imunite ditete ![]()
dava se genciana, pak citrogel, od kozni ruzne roztoky-stejne je to na nic. vytirat pusu citronovou stavou, proste moucnivka nema rada kysele a zboznuje sladke
já mazala mundisal gelem a dávala jsem probiotika, ale stejně si myslím, že to časem samo zmizlo
, udělalo se nám to znova po antibitikách a jakmile jsem zase začala dávat probiotika tak to do týdne zase zmizlo
Ahoj! Zrovna ve čtvrtek jsem s tím dobojovala. Začala sem Pagavitem- jsou to štětičky, který sou napuštěný glycerinem a mají citronovou příchuť. Dají se koupit v lékárně. Malý má 9m,takže všechno taky strká do pusinky…Je na UM, nekojím, takže sem sterilizovala savičky na mlíko, dudlíky, no klasika, jako když byl mimino. Vyhradila sem mu asi 5 hraček, který jsem v průběhu dne dezinfikovala, taky sem dezinfikovala nábytek, kterej olíznul… a asi za 4 dny to zmizlo. Tak uvidíš, držím palce ať je malá co nejdřív zdravá
děkuji všem!
s tou dezinfekcí jste mě teda dostaly
my teda asi žijeme trochu „divoce“, protože malá (11měs) se pobyhuje tak nějak po celém domě a holt olízne kde co. navíc máme psa…a když chodíme plavat a cvičit, tak tam taky strká do pusy tamějsí hračky…takže to asi sterilizací moc nevyřeším. taky nekojím, tak aspoň vyvařím dudle a cucky a zkusím se zeptat mudr.
jo a navíc se teď pohybuje taky po zahradě a po venku na dece i momo…je to takové spokojené, ovšem věčně umolousané dítko, co všude vleze a vše ochutná. ale v omezeném prostotu ji prostě neudržím…
zavolej doktorce. ta mi pro vikiho dala na předpis takové tabletky (ale na název si už nevzpomenu
), které se rozdrtily, rozpustily v trošce vody a tím se vytírala pusinka. odešlo to za 3 dny. je potřeba všechno, co v poslední době nacpala do pusy, vydezinfikovat, aby se jí to nevracelo. jinak pokud máš možnost dostat se do německa, tak je skvělý Infectosoor mundgel. je to volně prodejné cca za 16 EUR. genciánu nedávej, je karcinogenní. někteří doktoři ji ale doporučují jako jedinou léčbu stále… jinak já hygienu taky extra neřeším - mladší narve do pusy kde co. ![]()
díky, brnknu dr. a do Německa jezdím často, žila jsem tam, tak koupíme, moooc děkuji za tip!!!
Ty, s tou dezinfekcí jsem to myslela tak, že jsem dezinfikovala věci, který strkal do pusy opakovaně- právě ty hračky, okusování nábytku-protože jsem si říkala, že já mu to budu léčit a on tu potvoru chytne zpátky tím, že olízne hračku, na který si tu moučnivku předtím zanechal svýma slinama…
takže se to bude opakovat pořád dokola. Jinak to bylo poprvé kdy jsem dezinfikovala hračky a nábytek…a to mám druhý dítě.
Obě moje děti jsou takový jako píšeš- věčně umolousaný,ale šťastný děti.
A k tomu plavání: já s Vítkem chodím do cvičení pro mimina a ten týden co to měl, tak sem se snažila,aby tamnější hračky teda neokusoval,a by to nechytly ostatní děti. No nadruhou stranu, v bazénu je chlór,takže to vlastně nevadí, že tam okusuje jiný hračky.
Souhlasim s prispevkem od JIZVIKOVA. Presne tak, je to moucnivka. Plisen. Candida. Zkus davat min ovoce a cukru! a bude to v pohode. Na vyvarovani se vykasli, malicka si tak akorat ziskava imunitu ![]()
za mě rozhodně Pagavit
párkrát jsme vytřeli a bylo po moučnivce a už se neobjevila,vyvařování nepomáhalo,genciálka taky ne ![]()
a taky nejsem z těch co všechno utírají a desinfikují ![]()
@jizvíková píše:
moucnivka
zalezi na imunite ditete
dava se genciana, pak citrogel, od kozni ruzne roztoky-stejne je to na nic. vytirat pusu citronovou stavou, proste moucnivka nema rada kysele a zboznuje sladke
ty jsi vytírala pusinu miminku citronovou šťávou
![]()
nejvíc nám pomohl na moučnivku Infectosoor mundgel. jak radila NOZU ![]()
Já jsem koupila homeopatika v lékárně, jmenuje se to Borax 9ch http://eshop.lekarnazdravi.cz/…orax-gra-9ch
Rozpustila jsem kuličky ve vodě a lžičkou podávala ( malá v té době měla myslím 2 měsíce ). Pak jsem ještě koupila tu fialovou vodu a tou jsem si vždy před kojením natřela bradavky, jak malá pila, tak se ji to rovnou dostalo i do pusinky a za pár dní bylo po moučnivce…
@aajulinka píše:
ty jsi vytírala pusinu miminku citronovou šťávou![]()
já ji včera před spaním taky malé vytřela, namočenou vatou a ještě jsem v ní vymáchala dudel
malé to docela šmakovalo. moooc všem děkuji! dr. mi také zatím poradila fialku a citronovou šťávu a kdyby to nezabralo, tak si mám přijet pro protiplísňový roztok. tak uvidíme.
a nevím, jak bych třeba sterilizovala plyšové a látkové hrajdy ![]()
snad to patvora zmizne…vůbec jsem nevěděla, že něco takového existuje…