Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, čo dávate svojim 11 mesačný deťúrencom na cestoviny? ako ich pripravujete? (teda tie, ktoré už cestoviny dávate
)
Díky ![]()
S.
naše malá baští těstoviny už tak od těch 10m–nejraději samotné jentak uvařené, nebo jí je smíchám s vajíčkem a dám zapéct do trouby
nasladko je nechce často jí je přimíchávám do koupených příkrmů, tím ten příkrm nastavím, takže je toho víc..
oblíbené jsou těstoviny jako příloha k rybě a vařené mrkvičce, hrášku
Ahoj
U nás oběd číslo 1 jsou těstoviny /kupuju bezvaječné) a nejraději takové co jsou v pytlíku 3 různé barvy a aby byly velké a je to pestré.
Uvařím v maličko osolené vodě. Pak vezmu nějakou kupovanou skleničku (nejlepší je od HIP taková červená hmota - zelenina - šunka- je to jako čevrená omáčka), zamíchám toho trochu do horkých těstovin a navrch nastrouhám malinko sýra.
Myslím že to už můžete dát i vy.
Já jsem malé tento týden dělala na těstoviny takovou majdu z dužiny rajčátka (ale nevím, někdo je v tomto věku ještě nedoporučuje, jsou to alergeny, taky jsou asi skleníková a dovozová, ale kdo má pořád čekat, že) na trošce jíšky z oliv. oleje a mouky, do toho jsem nastrouhala kousek cukety, případně ředila koj. vodou a přidala trošilinkou bazalky. Navrh něco tvrdého sýra. Naše Áda je jedlík, tak se jen oblizovala ![]()