Noční kojení - jak dlouhá přestávka

294
7.4.06 11:36

Noční kojení - jak dlouhá přestávka

Ahoj holky,
naše Berča má 3 měsíce a spí v noci krásně. Na noční kojení ji skoro pokaždý musim budit, když jsem ji teďka 2× nechala, spala vlastně od půl jedenáctý večer cca do sedmi do rána, tj. 8,5 hod. Hodně čtu, že když v noci spí, má se nechat, ale my jsem na poslední poradně zjistily, že Berča přibrala za poslední 3 týdny jen 160g, tak si pořád lámu hlavu, zda v noci kojit nebo ne a případně jak dlouhou přestávku nechat? A co se týče nepřibývání, může mít na to vliv složení mojí stravy, stres a moje zdravotní problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
7.4.06 11:53

Já bych mimčo nechala spát. Až bude mít hlad, probudí se. Co by za to jiné daly.
Budí se když je mimi novorozeneček, má např. žloutenku nebo je potíž s mlíkem.
Neřešila bych zrovna tak, kolik přibírá, hlavně, že přibírá. Navíc nemůžeš počítat, že budete pořád přibírat stejně. Já byla zvyklá taky nap řírůstky a pak to kleslo a lekla jsem se taky, ale je to normální:)
Zdravíme Berču

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.06 12:03

Souhlasím s Gabinkou.. Co by za to jiné daly-:)) My jsme dnes již na umělé stravě a Bára se mi budí přesně po pěti hodinách od posledního večerního jídla, at jí dam 100 ml nebo 180ml, kaši, bez kaše, je to jedno, budí se přesně jako hodinky ve stejnou dobu… Mám trošku podezření, že je to z toho, že jsem jí v prvních měsících pořád pravidelně budila na kojení, i když spinkala. Ted už jí v tu dobu stačí treba jen voda, ale je prostě zvyklá se budit… Hlad to rozhodne neni.. Ale je to jen moje domněnka. Pokud tvoje mimčo nemá zdravotní problémy, taky bych to neřešila, plno dětí zažije behem 3-6 měsíce růstové spurty a to dlabou jak o závod-:)) Takže pokud je holčička jinak vyspalá, prospívá, asi bych jí nechala spinkat, později to mamča určitě ocení-:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
7.4.06 12:30

já bych ji nechala spát, buď ráda!!! já jsem se doted nevyspala ani jednou víc jak 5 h v kuse a to byla spíš výjimka:( nech ji spát, však ona si o jídlo řekne. A že málo přibírá? některé děti takové jsou, pak záleží na dr., jestli to řeší, anebo ne. Rozumný dr., pokud dítko normálně prospívá a je v pohodě, to nechá tak jak to je.
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
7.4.06 12:40

Kdyby mela mala hlad, tak se urcite sama vzbudi. Nam je skoro 17m a vcera poprve se stalo, ze se syn v noci vzbudil jen jednou a dneska dvakrat. Malem jsem bouchla sampano. Protoze jinak vstaval 4-10×. Naucila jsem si ho to castecne sama, protoze jak zabeknul, uz jsem vstavala a ze spani kojila, aby nevzbudil tatinka. Ted je 14 dni ve svem pokoji a snad se to lepsi. Nejsi ve stejne situaci, ale vlastne v noci nakojis taky.
Tady je spousta diskusi na tema, jak odnaucit dite nocnimu kojeni. Je a ty to tve ditko ucis:-)
Mozna se i vic napije rano, kdyz si odpocine, jak sama potrebuje. Vitek mel zloutenku a byl male a spave miminko a uz v porodnici mi zakazali nocni buzeni, aby mel pak na kojeni silu.
Kojime stale, takze jsme to delali asi spravne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
7.4.06 12:46

Taky jsem pro,aby jsi mimčo nechala spát.Neboj se,když bude mít hlad určitě se vzbudí.Matyáš teď vstává v 11 a pak kolem 3-4 ráno.A to ikdyž mu dám nebo nedám kaši.Takže odpočívej a hlavně si nedělej hlavu,že tak nepřibírá.Tohle si dotor ohlídá,jestli to je nebo není dobré.Hodně sluníčka. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
7.4.06 13:29

Ahojka,

jee, ty se máš.:-)).Mě se malej budí 2krát, někdy 3 krát za noc. Ale nikdy ho nebudím. Přes den pije kdy chce on, a v noci to taky nechám na něm.Mě by se taky nelíbilo, kdyby mě někdo budil :) A jak jsem zjistila, tak teď už taky tolik nepřibírá, jako za první cca. 2 měsíce. Ale neřeším to - hlady netrpí, a je čilej (někdy až až) :lol: .

Andělka

• Citovat
  • Upravit
28
7.4.06 15:20

Podobný problém jsem řešila, když měl malý cca 2 měsíce. Přibýval nic moc, a to jsem ho kojila ve dne co 2 hod. a navíc hodně blinkal. Gastroenteroložka, která Radimkovi diagnostigovala reflux, mi doporučovala zkrátit přestávky mezi kojením na max. 5 hod. Radimek se sám taky nebudil a spal cca od 21 hod. do 5-6 hod.ráno. Měla jsem dilema, protože známí mi říkali, že když budu malého budit, naučím ho to a on už pak nebude umět spát celou noc. Dala jsem na radu Dr., hlavně i z toho důvodu, že když jsem malého nechala spát a dala mu ráno pít, blinkal ostošest a já měla bolestivě naběhlá prsa. Od 5,5 měsíce se Radimek začal budit sám, v 8 měsících vyžadoval kojení cca co 2 hod. i v noci. Rvala jsem si vlasy, protože jsem byla přesvědčena, že jsem ho to naučila já. Teď mu bude rok a stále se budí 2-4× za noc.
S odstupem času si říkám, že příčina jeho probouzení nemusela být způsobena mnou, protože hodně dětí se začíná v určitém období budit i samovolně, ale .....Tehdy jsem se rozhodovala racionálně, volila nejmenší zlo.
Být tebou, ještě nějakou chvíli vyčkám, a když ti malá bude stále málo přibírat, tak máš stejně jen 2 řešení: UM nebo budit v noci.
Držím palce, ať ti malá přibírá i bez kojení v noci, je to tak lepší pro obě. :lol:

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
7.4.06 15:30

Buldočko nesouhlasím s tím, že když přibírá málo, je nutné budit nebo dokrmovat a to zá:,–(ně. 160g týdně není úplně málo a vzít se musí v úvahu fakt, jestli je miminko spokojené nebo nespokojené. Pokud by bylo nespokojené, není co řešit, ale pakliže spinká, přibírá a nemá problém, proč ho budit? To je nesmysl. Pokud to nemá jako vy podložené zdravotně.
Mám kamarádku, které holčička od ukončeného šestinedělí spala celou noc, nebudila ji. Malá přibírala sice maličko, ale byla spokojená a přibírala, dr to neřešila. Zato já po 3měsíci kojila co hodinu a půl. Na půlroce byla její holčička o 2kg lehčí než moje a přesto byla spokojená, nebyl nejmenší důvod jen proto, že spí, jí budit.
Takže je třeba vzít vúvahu víc věcí. Já bych to neřešila, pokdu je dítě spokojené. To, že přibírá málo a musí se budit ,aby honem honem nabralo víc, aby byl doktor spokojenej, když to dítě spokojený je i bez toho, se mi zdá blbost. Nemluvě o tom, že to je pak zvyk přecpávání se, i když to nutný není.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
7.4.06 20:12

Taky nesouhlasim s Buldockou. Jaka dve jedina reseni? Miminko je spokojene, dr je spokojena. Na bolest prsou si maminka nestezuje. Navic, kdyz v noci kojit nebude, zacne se mnozstvi mleka upravovat.

Ale pro Gabinku. Tazatelka psala, ze mimi pribralo 160g za 3 tydny.
Pro klid bych si zavolala na laktacni ligu.
Ale mam dve kamaradky, ktere prestaly kojit, protoze miminko nepribiralo a ono stejne nezacalo ani po UM. Proste nekdo je takovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
7.4.06 20:44

Já bych NEBUDILA!

Na to moje dítko, když konečně usne :! , se bojím podívat, aby se náhodou nevzbudilo :lol: :lol: :lol:

Děti mají silně vyvinutý pud sebezáchovy, a kdyby Berenika měla jen trochu hlad, žízeň, bylo jí smutno, neboj, že by tě nevzbudila :lol: .

Vyplývá mi z toho, že je spokojená, když v noci takhle spinká, tak proč řešit nepřibírání. Může přibírat ve skocích.

Těžko říct, jestli by tomu mohla být na vině strava a stres, já myslím, že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
7.4.06 21:37

MISSAK:ja bych ji vubec nebudila.moji kamaradce spal klucik od2mesicu celou noc.hlavni je kdyz aspon neco pribyva,nezalezi na tom kolik.asi ji to staci to co dostane vecer,hehe co ja bych za to dala :lol: aby spal muj maly dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
8.4.06 08:42

Velice se omlouvám, vskutku jsem přehlédla, že přibrala malá 160g za 3 týdny, to je fakt.
Nicméně si jinak nadále trvám na tom, co jsem napsala. Ono se to nezdá, ale i takový výkyv být může, jak říkám, na prvním místě jsou počůrané pleny a spokojenost dítěte.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.4.06 09:06

Missaku,
nase holcicka taky od narozeni hezky spinkala. Kdyz jsme sli k doktorovi, tak zjistili, ze malo pribira a doporucili, ze ji mame v noci budit, ze i trebas to jedno buzeni v noci udela velky rozdil co se tyce pribrani. Pak az pry zacne pribirat, tak ji zase muzeme nechat spat. (ted jsou ji dva mesice). Takze jsme zacli budit, zacla hezky pribirat ale hlavne - porad KRASNE spinka - priklad vcera jedla v pulnoci a pak se vzbudila az v devet rano. Ja bych ji zkusila budit, prece jenom je jeste mala a pribirat by mela a pokud je spac, tak spacem snad zustane a vetsinou cim je ditko starsi, tak stejne spi v kuse dele.
 Hanka

• Citovat
  • Upravit
28
9.4.06 09:29

Tak ještě budu reagovat, i když zpožděně, protože nám nefungoval internet. Nechci, aby mě někdo špatně pochopil, že nabádám k předčasnému odstavování nebo zbytečnému buzení. Ve svém příspěvku jsem psala, že bych také ještě chvíli počkala, tou chvílí je myšlena různě dlouhá doba (2 týdny - měsíc), než přistoupila k jednomu z uvedených dvou řešení. Samozřejmě pouze za předpokladu, že malá bude stále nepřibírat nebo dokonce ubývat na váze. Já sama jsem si tím obdobím prošla, nebylo to lehké, Radimek přibíral cca 100g/týden a oheň byl na střeše, že mu bráním ve vývoji, že dostatečný příbytek an váze je v tomto období strašně důležitý, to vše jsem vyslechla. Myslím, že kolem toho byl zbytečný humbuk, dostala jsem se do stresu atd.....
Takže vyčkávej v klidu, ale bude-li malá stále méně přibývat, raději zkus první zařadit 1 noční kojení, než hned dokrm. Tak jsem to aspoň řešila já.
Ale je to pouze můj náhled, můžu se mýlit. Váha opravdu není jediné kritérium spokojenosti miminka, ačkoliv mně to tak bylo řečeno z úst mnoha odborníků......

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky