Kýla u novorozence!!!

1098
6.4.06 17:26

Kýla u novorozence!!!

Zdravím všechny maminky!!!!
Chtěla jsem se zeptat, jestli náhodou některá maminka nemá zkušenosti s kýlou u svého miminka!!! Konkrétně má náš Davídek kýlu na pinďourkovi v levém pytlíku, nad varlátkem. Nás včera dr. poslala na vyšetření do nemocnice, prý to může být jen vodní kýla, která se vstřebá, ale spíš se přikláněla k té normální kýle, která se musí operovat! Zajímalo by mně jak v případě operace vše probíhá, ať se třeba v té nemocnici nehroutím, až mi řeknou o operaci!!!
Děkuji za případné zkušenosti!!!
Danny a Davídek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2436
6.4.06 17:51

Ahoj Danny,
poslala jsem ti soukromou zprávu.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
6.4.06 18:33

Ahoj Danny

Našemu Tadeáškovi se udělala pytlíková kýla když měl 2 měsíce.Doktor to prohmatal a říkal že to bude určitě vodní ale pro jistotu nám sám v nemocnici udělal sono a potvrdil že je opravdu jen vodní.Kýla sama za týden zmizela a snad už se neobjeví 8)

Martina a Tadeášek 4m4d ze Zimňátek 05/06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
6.4.06 19:01

Kamarádky holčička byla operovaná před týdnem.Nastupovala asi ve čtvrtek a v neděli šla domů.Budou jí dva měsíce.Příprava a vše okolo trvalo asi 1,5hodiny a zákrok jen asi 10minut.Víc nevím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
6.4.06 21:52

Ahoj Danny,

já tedy mám holčičku(bez kýly), ale byla jsem s ní 5 týdnů v nemocnici pro nedonošenost. Tam byla kýla na denním pořádku, ať již pupeční, tříslová anebo šourková (u chlapečků). Nejdřívě jsem z toho byla špatná - takové malé miminko a už musí na operaci! Ale miminka po operaci byla v pohodě. Fakt jim nic nebylo, jen sem tam nějaká tá mašlička z náplastě a zelená desinfekce. Ty ranky jsou maličké, myslím, že i doktoři se snaží, aby dítka netrpěla. Proto hlavu vzhůru, úsměv na rty, v životě jsou i horší věci :D

Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
7.4.06 12:28

Byla jsem se synem (2 roky) na operaci kýly (vodní) a s námi na pokoji byla maminka s 3 měsíčním miminkem. Bolest apod opravdu ty detičky snášejí velmi dobře(vpodstate se tam všechny chovaly stejne jako kdyby žádná operace neproběhla). Jediný porblém jsem tam videla s jídlem a pitím. Před operací se nesmí od brzkého rána pít, jíst (ani kojit) a potom až večer po operaci. Nám matěj to nesl o 100% hůře než to miminko. akorát ho maminka musela pořád houpat a chodit s ním, aby usnu, měla samozřejmě hlad a žízň. Ale to mimčo po operaci dloooouho spinkalo (narozdíl od našeho batolete :-(().

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
16.5.06 12:03

Takže už víme, že máme kýlu „vodní“ takže teď jen sledovat . Doktorka říkala, že z 60% se vstřebá, tak se snad to těch procent vejdem :D
No a když se to zvětší, tak na operaci.
Ale našla jsem spoustu informací a je to opravdu časté u klučíků. Je to spojeno se sestupováním varlátek, něco se tam neuzavře a naplní se to tou tekutinou.
V případě operace, provádí se tříslem a trvá to nanejvýš 20minut a myslím, že tím víc trpí maminky, než miminka :D :D :D
Danny a Davídek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.5.19 18:42

Dobrý den..mám dotaz na nějakou maminku zde. U synovecka po porodu našli tříselnou a sourkovou kylu bohužel s vyklenutím střeva do obou. Lekar na chirurgickem oddeleni ho vyšetřil a řekl že operace bude nejvhodnější kolem jednoho roku..ale včera mu ty kýly obě po plakani narostly a začali modrat. Sestra projistotu dneska jela na chirurgii a doktor na ni hleděl jak na tele co tam dělá ze je to v pořádku..jak pozná že se malému ta kýla uskrinula? kukala sem na internet ale jsou tam jen všeobecné rady.. má tu prosím nějaká maminka zkusenosti? děkuji 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
14.5.19 19:14

Syn měl tříselnou, při pláči a tlačení se mu dostávala střevní klička do šourku, byla to prostě boule, ale vždycky pomohlo ho zvednout a samo to zajelo. Když se uskřine tak nejde dát zpět. Uskřinutá kýla je akutní stav, pokud by se uskřinula včera, pláč dítěte by rozhodně sestře nedovolil čekat na lékaře až do dneška. Zlobilo h to cca 2 týdny, pak povyrostl a už se mu to nevyklenovalo, branka se nezvětšovala, ale před třetím rokem ho to začalo znovu zlobit, tak byl na operaci. Byla to rychlovka a všechno v pohodě, já to nesla hůř jak syn Přeju hodně zdaru ať se kýla neuskřine a perace je plánvaná a v klidu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
14.5.19 19:29

Synovi se udelala triselna kyla v 5. tydnu, zniceho nic se objevila a hned uskrinuta 8o Rval jak tur, nesel utisit a evidentne mu byl neprijemny jakykoliv pohyb. Uplne odmital pit a kyla nesla zatlacit-zkouseli nezavisle na sobe tri lekari. Ihned prevoz rychlou do fakultky a jeste v noci ho brali na sal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.5.19 19:46
@Bondgirl007
@Bondgirl007 píše:
Synovi se udelala triselna kyla v 5. tydnu, zniceho nic se objevila a hned uskrinuta 8o Rval jak tur, nesel utisit a evidentne mu byl neprijemny jakykoliv pohyb. Uplne odmital pit a kyla nesla zatlacit-zkouseli nezavisle na sobe tri lekari. Ihned prevoz rychlou do fakultky a jeste v noci ho brali na sal…

A jak operaci zvládl? a jak vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5327
14.5.19 19:59

@Tetičkah taky mel syn triselnou kylu. Pry se uskrinuti pozna tak, ze dite strasne rve a kyla nejde zatlacit a misto muze rudnout. Prisli jsme na kylu v 1 mesici a ve 2 uz ho operovali, ze byla moc velka. Ten mesic cekani byl silenej, protoze z te kyly mel strasne koliky a ja se bala, aby se prave neuskrinula. Po operaci uz zadne boleni briska nenastalo ;) Operaci jsem hure zvladala ja nez malej a probouzeni z narkozy spatne snasel. Spal a brecel zaroven asi pul hodiny. No jeste, ze je to za nama a Vam preju at je synovec taky v poradku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.5.19 20:03
@Míša213 píše:
@Tetičkah taky mel syn triselnou kylu. Pry se uskrinuti pozna tak, ze dite strasne rve a kyla nejde zatlacit a misto muze rudnout. Prisli jsme na kylu v 1 mesici a ve 2 uz ho operovali, ze byla moc velka. Ten mesic cekani byl silenej, protoze z te kyly mel strasne koliky a ja se bala, aby se prave neuskrinula. Po operaci uz zadne boleni briska nenastalo ;) Operaci jsem hure zvladala ja nez malej a probouzeni z narkozy spatne snasel. Spal a brecel zaroven asi pul hodiny. No jeste, ze je to za nama a Vam preju at je synovec taky v poradku ;)

Děkuji 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
14.5.19 20:19

@Tetičkah Syn to zvladl dobre, velmi rychle se zvetil, treti den uz nas pustli domu… U me horsi, ja jsem jim tam ze stresu a celodenniho nejezeni a nepiti (nez nas prijali do te fakultky) malem zkolabovala. Po probuzeni z narkozy se syn co 10 minut budil a 24 hodin nespal, byla jsem uplne ko… Ale u nas se to semlelo behem jednoho dne, strivko uz zacalo jakoby odumirat, muselo se jednat rychle. Dolehlo to na me az nas prijali a dali mu sondu. Ale uz den po operaci byl syn uplne v klidu, zacal jist, mel teda par dni brichabol, nez mu to vse zregenerovalo, ale jinak fakt nic. Byla to velika uleva…Den po propusteni se zacal poprve smat, mame to natocene, nikdo by nepoznal, ze tri dny zpet byl v ohrozeni zivota :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí