Co na chleba v devíti měsících?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
400
28.12.10 23:32

Co na chleba v devíti měsících?

Ahoj holky, můžu už malé v devíti měsících namazat něco na chleba, případně co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14598
28.12.10 23:51

já dávala máslo nebo Lučinu. ale stejně ho Kačka nejradši suchý a to jen kůrku. Střídku prostě utrhne, zahodí a žužlá kůrku a je spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4834
28.12.10 23:58

mysino-zrovna to taky řeším,malý bude mít 1.1.ukončený 9.,budu čekat, co maminy poradí.Já dávala staršímu máslo,margarín,ovoce k tomu,no uvidíme,možná se zase něco přiučím.Zatím dávám rohlík a k tomu přesnídávku na svačinku,chleba jsem ještě nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
29.12.10 06:28

Mladší mi nejedla kaše ani cokoliv hladkého. V 9 měsících už dostávala namazaný chleba - pomazánky, základ byla lučina nebo tvaroh - ano, i když se pro vysoký obsah bílkovin do roku nedoporučuje, něco mé dítě jíst muselo :-)Jedla i cottage.
A pomazánky - žloutková, ze strouhaného tvrdého sýra, z jemně strouhané zeleniny - mrkev, petržel, v syrovém stavu. Nebo máslo - dávám přednost živočišnému, myslím, že v té době už dostala i šunku od kosti.
Pozn. ve všech těchto potravinách je většinou i trochu soli, která by se do roka taky neměla :mrgreen: Snažila jsem se vybírat žervé a tvaroh čistý, bez přídavky soli, nepřisolovala jsem,

Ale ona byla šikovná, chtěla kousky, i když ještě neměla zuby. V té době už kousala měkké sezonní ovoce - meruňky, broskve, švestky, měla i rajče. Ten chlebík měla nakrájený na kostky, brala si ho.

A můžu říct, že krásně a zdravě papá dodnes. Je hubená, ale občas jí jako by měla tasemnici, sama si vybírá zdravé potraviny, je na ně odmalička zvyklá.
S prvními příkrmy jsme začali v půlroce.

Každé dítě tak brzy dobře kousat nezvládne. Můj starší vyrostl na přesnídávkách a kaších, ty jedl snad až do roku a půl, dřív se tím dávil. Potom přešel ze dne na den na kousky. Snažila jsem se mu dřív nabízet běžné potraviny, ale nechtěl, dávil se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
29.12.10 07:19

holky, já nechápu jak vám to prckové můžou jíst. Strašně hezky se to čte ale hůř dělá :( . Ten můj když mu dám rohlík do ruky tak na to kouká jak jelítko a když mu dám pidikousek do pusy tak se pobleje :čert: tak už vůbec nechápu že vám jedí namazanej chleba. Jak to děláte :). Jo a je nám taky 9.m a kousat můžeme,má 7 zubů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
29.12.10 08:22

Motiko, pro mě je tohle taky utopie, malá je sice alergik, takže rohlík ani chleba, natož namazaný lučinou nehrozí, ale ona nechápe ani kukuřičný křupky :roll: Já jsem ráda, že teď začala trochu jest zeleninu (pochopitelně pyré) :-)

• Citovat
  • Upravit
27305
29.12.10 08:27

Motiko, my jsme na tom s kouskama taky blbě, předníma zubama ukousne, ale nepožvýká a polyká rovnou ty kusy a zákonitě se dusí a dáví. Rohlík a sušenky ho dusí i drobky :nevim: Takže mu dávám malinké kostičky střídy chleba, to má rád a cestou do krku to požmoulá a zvládne. Jinak z pečiva nic. No a masozeleninu mixujeme pořád.

Mysino - na začátku jsem zkoušela Lučinu, nic moc, pak máslo-to jí rád, teď jsem zkoušela Cottage, opět nee, takže v podstatě mažu jen máslo. Po roce jsem mu na ty kostičky dala kousky plátkového eidamu a to mu taky jelo.
Zkusila bych i nějaké domácí pomazánky, ne zrovna z tvarohu, ale třeba do Lučiny nastrouhat mrkev nebo jinou zeleninu, nasekat trošičku nějaké bylinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
29.12.10 12:16
motika píše:
holky, já nechápu jak vám to prckové můžou jíst. Strašně hezky se to čte ale hůř dělá :( . Ten můj když mu dám rohlík do ruky tak na to kouká jak jelítko a když mu dám pidikousek do pusy tak se pobleje :čert: tak už vůbec nechápu že vám jedí namazanej chleba. Jak to děláte :). Jo a je nám taky 9.m a kousat můžeme,má 7 zubů

Se starším jsem to měla podobně, přestože zuby měl. Musíš počkat, až k tomu dozraje sám. Vyrostl na přesnídávkách a kaších :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
29.12.10 16:32

u nas to taky nehrozi, kluci jsou kasoviti, kousky neradi, vetsinou je to davi. nehrotim nedavam, ted o vanocich si davaji kousky vanocky co sem nam nadrobi na talirek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4834
31.12.10 11:52

Dneska jsem poprvé malému namazala půlku chleba bez kůrky s máslem a zblajznul ani nemrknul.Dávla jsem mu do pusinky sama,protože ještě nesedí sám a hnípe se v tom a já jsem taky jako čuník.Ještě zapil 100 mlíkem a šel spát.Teď už mu dám oběd.Ovoce bude holt odpoledne. :wink:Jsem ráda,že jsme uspěli.Jinak dávám kaši bez lepku a i piškoty.Pro začátek jedna porce na zvyknutí denně myslím stačí.Doufám,že nebude alergik na lepek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí