Co na chleba v devíti měsících?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Co na chleba v devíti měsících?
Ahoj holky, můžu už malé v devíti měsících namazat něco na chleba, případně co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
já dávala máslo nebo Lučinu. ale stejně ho Kačka nejradši suchý a to jen kůrku. Střídku prostě utrhne, zahodí a žužlá kůrku a je spokojená
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mysino-zrovna to taky řeším,malý bude mít 1.1.ukončený 9.,budu čekat, co maminy poradí.Já dávala staršímu máslo,margarín,ovoce k tomu,no uvidíme,možná se zase něco přiučím.Zatím dávám rohlík a k tomu přesnídávku na svačinku,chleba jsem ještě nezkoušela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mladší mi nejedla kaše ani cokoliv hladkého. V 9 měsících už dostávala namazaný chleba - pomazánky, základ byla lučina nebo tvaroh - ano, i když se pro vysoký obsah bílkovin do roku nedoporučuje, něco mé dítě jíst muselo
Jedla i cottage.
A pomazánky - žloutková, ze strouhaného tvrdého sýra, z jemně strouhané zeleniny - mrkev, petržel, v syrovém stavu. Nebo máslo - dávám přednost živočišnému, myslím, že v té době už dostala i šunku od kosti.
Pozn. ve všech těchto potravinách je většinou i trochu soli, která by se do roka taky neměla
Snažila jsem se vybírat žervé a tvaroh čistý, bez přídavky soli, nepřisolovala jsem,
Ale ona byla šikovná, chtěla kousky, i když ještě neměla zuby. V té době už kousala měkké sezonní ovoce - meruňky, broskve, švestky, měla i rajče. Ten chlebík měla nakrájený na kostky, brala si ho.
A můžu říct, že krásně a zdravě papá dodnes. Je hubená, ale občas jí jako by měla tasemnici, sama si vybírá zdravé potraviny, je na ně odmalička zvyklá.
S prvními příkrmy jsme začali v půlroce.
Každé dítě tak brzy dobře kousat nezvládne. Můj starší vyrostl na přesnídávkách a kaších, ty jedl snad až do roku a půl, dřív se tím dávil. Potom přešel ze dne na den na kousky. Snažila jsem se mu dřív nabízet běžné potraviny, ale nechtěl, dávil se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky, já nechápu jak vám to prckové můžou jíst. Strašně hezky se to čte ale hůř dělá
. Ten můj když mu dám rohlík do ruky tak na to kouká jak jelítko a když mu dám pidikousek do pusy tak se pobleje :čert: tak už vůbec nechápu že vám jedí namazanej chleba. Jak to děláte
. Jo a je nám taky 9.m a kousat můžeme,má 7 zubů
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Motiko, pro mě je tohle taky utopie, malá je sice alergik, takže rohlík ani chleba, natož namazaný lučinou nehrozí, ale ona nechápe ani kukuřičný křupky
Já jsem ráda, že teď začala trochu jest zeleninu (pochopitelně pyré) ![]()
- Citovat
- Upravit
Motiko, my jsme na tom s kouskama taky blbě, předníma zubama ukousne, ale nepožvýká a polyká rovnou ty kusy a zákonitě se dusí a dáví. Rohlík a sušenky ho dusí i drobky
Takže mu dávám malinké kostičky střídy chleba, to má rád a cestou do krku to požmoulá a zvládne. Jinak z pečiva nic. No a masozeleninu mixujeme pořád.
Mysino - na začátku jsem zkoušela Lučinu, nic moc, pak máslo-to jí rád, teď jsem zkoušela Cottage, opět nee, takže v podstatě mažu jen máslo. Po roce jsem mu na ty kostičky dala kousky plátkového eidamu a to mu taky jelo.
Zkusila bych i nějaké domácí pomazánky, ne zrovna z tvarohu, ale třeba do Lučiny nastrouhat mrkev nebo jinou zeleninu, nasekat trošičku nějaké bylinky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
motika píše:
holky, já nechápu jak vám to prckové můžou jíst. Strašně hezky se to čte ale hůř dělá. Ten můj když mu dám rohlík do ruky tak na to kouká jak jelítko a když mu dám pidikousek do pusy tak se pobleje :čert: tak už vůbec nechápu že vám jedí namazanej chleba. Jak to děláte
. Jo a je nám taky 9.m a kousat můžeme,má 7 zubů
Se starším jsem to měla podobně, přestože zuby měl. Musíš počkat, až k tomu dozraje sám. Vyrostl na přesnídávkách a kaších ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
u nas to taky nehrozi, kluci jsou kasoviti, kousky neradi, vetsinou je to davi. nehrotim nedavam, ted o vanocich si davaji kousky vanocky co sem nam nadrobi na talirek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dneska jsem poprvé malému namazala půlku chleba bez kůrky s máslem a zblajznul ani nemrknul.Dávla jsem mu do pusinky sama,protože ještě nesedí sám a hnípe se v tom a já jsem taky jako čuník.Ještě zapil 100 mlíkem a šel spát.Teď už mu dám oběd.Ovoce bude holt odpoledne.
Jsem ráda,že jsme uspěli.Jinak dávám kaši bez lepku a i piškoty.Pro začátek jedna porce na zvyknutí denně myslím stačí.Doufám,že nebude alergik na lepek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit