Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zkus jinou kosmetiku než Avon. Tím bych začala. Je potřeba čistit pleť, ale šetrně, aby sis zánět neroznášela po pleti. Důležitá je i správná hydratace pleti. Na nejhorší zánětlivé pupínky pomáhá třeba SOS pasta od Uriage. A zkus upravit jídlo. Mě akné spolehlivě vyskace v okamžiku, kdy dám tabulku čokolády na posezení. A to se mi už přehouplo 40.
Mě pomáhá masticka fucidin. Je ale na předpis a na úplně jiné účely.. ALE když mám větší pupinek, tak ho tím mažu a super
nemůžu si ji vynachválit ani na vyrážky ( i v obličeji), větší opary a suchou pleť ![]()
Mě bude v létě 41 a dělají se mi taky
Teď mám kosmetiku La Roche possay, ale nějaké velké zlepšení nepozoruju. Nejsem schopná dávat pravidelně.
@Zlobolka123 fakt Fucidin? Ten tu možná mám ![]()
1, zajdi na kožní, alergologii a gynekologii. Na kožním si nech napsat nějaký retionl na akné a maž ho na noc.
2. začni suplementovat B-komplex a zinek. Docela ve velkém. Vychen do svatby sladké a mléko a jez hodně ovoce a zeleniny.
3. Vyhoď Avon a přestaň si pleť ničit rozdíráním peelingem a přesušovat kosmetikou proti akné. Pokud se maluješ, tak vydezinfikuj všechny štětce a houbičky a dělej to minimálně každý týden a vyhoď veškerou kosmetiku starší jeden rok.
čisti pleť pleť ráno a večer touhle pěnou
https://www.dm.cz/…0138118.html
Ráno na to mazej tohle https://www.biooo.cz/…p-10613.html?
a nebo https://theordinary.deciem.com/…nc-1pct-30ml?…
Nenípej si pupínky, zůstanou ti tam jizvy. Na již vyrašený pupínek maž toto https://www.eau-thermale-avene.cz/…ovujici-krem na hojící se pupínek na noc dermazulen.
Jednou za týden používej pleťovou masku z nějakého kosmetického jílu - prostě si kup jíl, třea obyčejný v DM vezmi lžící jílu a lžičku jogurtu, rozmíchej to namaž na obličej a nech to tam 20 minut, po umytí obličej důkladně natři hydratujícím krémem se zinkem.
pokud chceš peeling, tak jen enzymatický, jemný pro citlivou pleť - třeba od Ziaja, najdeš v běžné DM drogerii. Používat jednou týdně.
Večer po umytí a hydrataci ještě použij nějaký ten retinol co ti napíše doktorka na předpis, případně antibiotickou mast, pokud to bude hodně rozjeté.
běžnou kosmetikou natož proti akné pleť jen vysušuješ a dráždíš a ona pak produkuje více mazu, aby se ochránila a právě to ti dělá zanícené pupínky. Stejně tak tím ničíš přirozenou mikrofloru na svém obličeji a tudíž se ti tam v těch mazových žlázách poničených tvou nešŤastnou péčí mohou usidlovat nežádoucí bakterie, co tam dělají ten zánět.
Co jíš? Me se to dela, kdyz jim smažené a sladké. Avon je na tohle na prd, zkus treba konopne mydlo z lekarny.
Anoo.. Nemůžu si ho vynachválit.. Plácnu ho snad na všechno
Mám citlivou kůži a nemůžu krémy, pielingy, masky a tak.. Maximálně obyč Niveu modrou.. Ale fucidin, to je pro mě kapacita :mrgreen
V „mladí“ mi dost pomáhala konopná mast na akné. Teď používám Eucerin pro problematickou pleť a jsem spokojená.
@nozu píše:
Zkus jinou kosmetiku než Avon. Tím bych začala. Je potřeba čistit pleť, ale šetrně, aby sis zánět neroznášela po pleti. Důležitá je i správná hydratace pleti. Na nejhorší zánětlivé pupínky pomáhá třeba SOS pasta od Uriage. A zkus upravit jídlo. Mě akné spolehlivě vyskace v okamžiku, kdy dám tabulku čokolády na posezení. A to se mi už přehouplo 40.
Pod to se podepisuju, cokolada na mou plet pusobi uplne stejne. Kdyz ono je tak tezky nekdy odolat. ![]()
Přiznávám, že čokoládu mám ráda, ale posledních pár týdnů si už na to dávám pozor, protože m problém s kvasinkami. Další problém je, ze si na ten obličej a na ty pupínky pořád musím sahat ![]()
@Anonymní píše:
Přiznávám, že čokoládu mám ráda, ale posledních pár týdnů si už na to dávám pozor, protože m problém s kvasinkami. Další problém je, ze si na ten obličej a na ty pupínky pořád musím sahat
Tak nejde jen o cokosku, kamaradka drzela dietu kvuli zavislosti na cukru, ale neuvedomila si kolik skodlivych cukru je treba v kecupu, grilovacich omackach, v musli tyckach a jak ji chybel cas tak to lila na vsechno.. doktorovi se vysmala tak ji pustil nejaky rozbor a fakt masakr to jeste cokoska je dobra. Takze je lepsi se poradit s dietologwn
@Peggy54 moc dobře vím, že nejim ukázkově, když vyřadíme všechny ty věci se sacharidy jako pečivo, přílohy atd, tak netuším co bych vlastne měla jíst, chybí mi vláknina a bílkoviny, ale nevím co mám jist abych to doplnila
je mne jasné že strava na tom má také svůj podíl
Dobrý den,
Nejdřív jsem myslela, že to po pubertě přejde, ale pořád to trvá. Naštěstí po vysazení antikoncepce se to nezhoršilo 
je mi 21 a stále se mně dělají pupínky
Mám smíšenou pleť a pupínky se mně dělají také hodně na zádech, ve výstřihu a na ramenech. Za dva měsíce mám svatbu a chtěla bych se toho zbavit
Nemáte prosím pro mě nějaké rady, co vám pomohlo? Používám peeling od Avonu na čistění pleti, ale nepřijde mi, že by to nějak pomáhalo