Co na jebáky?

Anonymní
7.5.20 19:26

Co na jebáky?

Dobrý den,
je mi 21 a stále se mně dělají pupínky :,( Nejdřív jsem myslela, že to po pubertě přejde, ale pořád to trvá. Naštěstí po vysazení antikoncepce se to nezhoršilo :)

Mám smíšenou pleť a pupínky se mně dělají také hodně na zádech, ve výstřihu a na ramenech. Za dva měsíce mám svatbu a chtěla bych se toho zbavit :oops:

Nemáte prosím pro mě nějaké rady, co vám pomohlo? Používám peeling od Avonu na čistění pleti, ale nepřijde mi, že by to nějak pomáhalo :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2414
7.5.20 19:32

Miraclean

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21647
7.5.20 19:34

Zkus jinou kosmetiku než Avon. Tím bych začala. Je potřeba čistit pleť, ale šetrně, aby sis zánět neroznášela po pleti. Důležitá je i správná hydratace pleti. Na nejhorší zánětlivé pupínky pomáhá třeba SOS pasta od Uriage. A zkus upravit jídlo. Mě akné spolehlivě vyskace v okamžiku, kdy dám tabulku čokolády na posezení. A to se mi už přehouplo 40.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
7.5.20 19:38

Mě pomáhá masticka fucidin. Je ale na předpis a na úplně jiné účely.. ALE když mám větší pupinek, tak ho tím mažu a super :palec: nemůžu si ji vynachválit ani na vyrážky ( i v obličeji), větší opary a suchou pleť ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
7.5.20 19:46

Mě bude v létě 41 a dělají se mi taky :zed: Teď mám kosmetiku La Roche possay, ale nějaké velké zlepšení nepozoruju. Nejsem schopná dávat pravidelně.

@Zlobolka123 fakt Fucidin? Ten tu možná mám :think:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
7.5.20 19:48

1, zajdi na kožní, alergologii a gynekologii. Na kožním si nech napsat nějaký retionl na akné a maž ho na noc.

2. začni suplementovat B-komplex a zinek. Docela ve velkém. Vychen do svatby sladké a mléko a jez hodně ovoce a zeleniny.

3. Vyhoď Avon a přestaň si pleť ničit rozdíráním peelingem a přesušovat kosmetikou proti akné. Pokud se maluješ, tak vydezinfikuj všechny štětce a houbičky a dělej to minimálně každý týden a vyhoď veškerou kosmetiku starší jeden rok.

čisti pleť pleť ráno a večer touhle pěnou
https://www.dm.cz/…0138118.html

Ráno na to mazej tohle https://www.biooo.cz/…p-10613.html?

a nebo https://theordinary.deciem.com/…nc-1pct-30ml?…

Nenípej si pupínky, zůstanou ti tam jizvy. Na již vyrašený pupínek maž toto https://www.eau-thermale-avene.cz/…ovujici-krem na hojící se pupínek na noc dermazulen.

Jednou za týden používej pleťovou masku z nějakého kosmetického jílu - prostě si kup jíl, třea obyčejný v DM vezmi lžící jílu a lžičku jogurtu, rozmíchej to namaž na obličej a nech to tam 20 minut, po umytí obličej důkladně natři hydratujícím krémem se zinkem.

pokud chceš peeling, tak jen enzymatický, jemný pro citlivou pleť - třeba od Ziaja, najdeš v běžné DM drogerii. Používat jednou týdně.

Večer po umytí a hydrataci ještě použij nějaký ten retinol co ti napíše doktorka na předpis, případně antibiotickou mast, pokud to bude hodně rozjeté.

běžnou kosmetikou natož proti akné pleť jen vysušuješ a dráždíš a ona pak produkuje více mazu, aby se ochránila a právě to ti dělá zanícené pupínky. Stejně tak tím ničíš přirozenou mikrofloru na svém obličeji a tudíž se ti tam v těch mazových žlázách poničených tvou nešŤastnou péčí mohou usidlovat nežádoucí bakterie, co tam dělají ten zánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
7.5.20 19:49

Co jíš? Me se to dela, kdyz jim smažené a sladké. Avon je na tohle na prd, zkus treba konopne mydlo z lekarny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
7.5.20 19:57

Zinerit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
7.5.20 20:01

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
7.5.20 20:04

@Mufina @Mufina

Anoo.. Nemůžu si ho vynachválit.. Plácnu ho snad na všechno :mrgreen: Mám citlivou kůži a nemůžu krémy, pielingy, masky a tak.. Maximálně obyč Niveu modrou.. Ale fucidin, to je pro mě kapacita :mrgreen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
7.5.20 20:11

V „mladí“ mi dost pomáhala konopná mast na akné. Teď používám Eucerin pro problematickou pleť a jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
7.5.20 20:14
@nozu píše:
Zkus jinou kosmetiku než Avon. Tím bych začala. Je potřeba čistit pleť, ale šetrně, aby sis zánět neroznášela po pleti. Důležitá je i správná hydratace pleti. Na nejhorší zánětlivé pupínky pomáhá třeba SOS pasta od Uriage. A zkus upravit jídlo. Mě akné spolehlivě vyskace v okamžiku, kdy dám tabulku čokolády na posezení. A to se mi už přehouplo 40.

Pod to se podepisuju, cokolada na mou plet pusobi uplne stejne. Kdyz ono je tak tezky nekdy odolat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.20 20:34

Přiznávám, že čokoládu mám ráda, ale posledních pár týdnů si už na to dávám pozor, protože m problém s kvasinkami. Další problém je, ze si na ten obličej a na ty pupínky pořád musím sahat :cert:

• Citovat
  • Upravit
2414
7.5.20 20:46
@Anonymní píše:
Přiznávám, že čokoládu mám ráda, ale posledních pár týdnů si už na to dávám pozor, protože m problém s kvasinkami. Další problém je, ze si na ten obličej a na ty pupínky pořád musím sahat :cert:

Tak nejde jen o cokosku, kamaradka drzela dietu kvuli zavislosti na cukru, ale neuvedomila si kolik skodlivych cukru je treba v kecupu, grilovacich omackach, v musli tyckach a jak ji chybel cas tak to lila na vsechno.. doktorovi se vysmala tak ji pustil nejaky rozbor a fakt masakr to jeste cokoska je dobra. Takze je lepsi se poradit s dietologwn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.20 20:53

@Peggy54 moc dobře vím, že nejim ukázkově, když vyřadíme všechny ty věci se sacharidy jako pečivo, přílohy atd, tak netuším co bych vlastne měla jíst, chybí mi vláknina a bílkoviny, ale nevím co mám jist abych to doplnila :nevim: je mne jasné že strava na tom má také svůj podíl

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

Urea Cica Repair+ 400 ml