Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já skoro 4 letemu dávám ambrobene a na noc stoptusin. Co je ve školce tahá domu kašle pomalu každý druhý týden ![]()
Taky dávám svojí malé Stoptussin. Děti to mají rády a pomáhá to. ![]()
Dr. mi doporučila Kalobu, je to podpora dýchacích cest. Jinak jitrocelový sirup, tymiánový sirup
na podzim jsem byla z kašle co pořád trápil syna zoufalá,tahal to pořád dokola ze školky
nepomáhalo už nic,jen Dithiaden na noc na zklidnění,pak mi kamarádka doporučila přírodní produkt Lumison a zdá se,že po něm ten kašel rychle ustoupí,respektive je to to jediné,u čeho jsem viděla efekt
Nám minule krásné zabral Levopront. Kaslal neustále, nasadila jsem 3×denne a za dva dny bylo po kašli. Jindy dávám něco přírodního (Hedelix, Bronchipret, Kaloba), ale vždy to má stejně na dva týdny kašel. Tohle je sice chemie, ale nemoc se nerozjela. ![]()
@Flora1 ono taky záleží jaký je to kašel
My začali kašlat měli jsme Robutusin(ten nezabral)začal odkašlávání tak Mukosolvan,tet stále kašle tak musíme přejít už má něco přírodního ale co ![]()
Holky, já ještě nenašla co by pomohlo. Ať dávám co dávám, zdá se mi, že nezabírá nic. Aktuálně zkoušíme Stopkašel a psí sádlo. Ale jako u všeho ostatního mám pocit, že nepomůže, neuškodí. Jedině na noc pomáhá ditustat na utišení kašle, ale to nic moc neřeší. Jo a když hodně kašle, nechávám v místností odvařit klidně celou láhev vincentky, to jí vždycky na chvíli pomůže.
Na utiseni na noc dceri zabiral Sinecod, ale mela po nem nechutenstvi a prujem. Jinak delam domaci tymianovy sirup, to aspon pozrou s nadsenim. Z leku jsme meli od Dr. Stoptussin a Ambrobene, ale to odmitali, stejne jsem nevidela zadny efekt. Takze my se snazime vyvetrat loznici, vsude mokre pliny, zvysenou polohu… Mne prijde, ze kasel je na dlouho tak jako tak.
Cibulovy sirup, tussin na noc, psi sadlo na hrudnik a septofort na desinfekci, aby z kasle nebylo neco horsiho. Mokre pliny s aromaolejicky nebo krajenou cibuli(na ten sirup) mame v mistnostech ve dne v noci. Ale kasel je bud horsi nebo lepsi, nez z neho deti vyrostou…
Proti suchému kašli Sinecod nebo Levopront, ale píšete, že už má kašel vlhký, tak v tom případě Erdomed (ráno a v poledne). Má dcerka víc jak 30 kg? Pokud ano, tak Erdomed sáčky se dají koupit i bez předpisu.
Ohledně tlumení suchého dráždivého kašle – Stoptussin je dvousložkový, jednotlivé složky se spolu „bijí“, takže není ideální. Robitussin působí centrálně, takže tlumí i centrum dýchání.
@Doctus píše:
Proti suchému kašli Sinecod nebo Levopront, ale píšete, že už má kašel vlhký, tak v tom případě Erdomed (ráno a v poledne). Má dcerka víc jak 30 kg? Pokud ano, tak Erdomed sáčky se dají koupit i bez předpisu.Ohledně tlumení suchého dráždivého kašle – Stoptussin je dvousložkový, jednotlivé složky se spolu „bijí“, takže není ideální. Robitussin působí centrálně, takže tlumí i centrum dýchání.
Mala ma cca 18kg. Ma vlhky kasel,prijde mi ze vykaslava… ale suchy vubec pred tim nemela… rovnou ten vykaslavaci…pres den davam Bronchipret a cibulovy sirup… na noc byste doporucila tedy ten robitussin? Diky
@Flora1
Ideální by bylo, kdyby lékařka (nebo i lékař na pohotovosti) předepsala Erdomed sirup (ten je od 15 kg do 30 kg), v portfoliu léků tzv. na vykašlávání je považován za to nejlepší. Nemusíte se bát zajít si pro lék na pohotovost, pacient si jej platí tak jako tak a víkend je dlouhý.
Osobně nemám k přírodním přípravkům nějaký echt kladný přístup, neboť svou účinností nemohou konkurovat „klasickým“ přípravkům.
Na noc, aby se dcerka vyspala, pak určitě Sinecod (neovlivňuje dýchací centrum) nebo Levopront (působí jen na úrovni dýchacích cest), Robitussin bych nedoporučil nikdy, tlumí totiž dechové centrum, ovlivňuje i odkašlávání.