Co na kvalitu vajicek?

8297
8.6.10 22:23

Co na kvalitu vajicek?

Ahoj,
co se da udelat pro to, aby byli vajicka co nejkvalitnejsi? (moje vajicka, ne slepici :wink: )
Da se bastit neco krom vitaminu pro tehule?
Nekde jsem zaznamenala vitamin B? Jeste listovku navic? Bilkoviny?Ma to smysl v cyklu, kdy uz se s vejci bude „pracovat“ nebo jsem mela zacit uz 3m predem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
8.6.10 22:30

:lol: :lol: :lol: jsem se zas jednou pobavila… Já bych řekla že to smysl má ;) Minimálně psychický, že si budeš říkat jak pro sebe něco děláš a třeba ti to tím pozitivním přístupem i opravdu pomůže. Jestli to má vliv i na „kvalitu“ zplozeného dítěte netuším, protože u Kuby jsem nebrala nic, až pak v těhu a vzhledově naprosto normální, ačkoliv má drobné exemky a nevíme z čeho (na dva roky zmizely a zas se vrací :( ), u Dády jsem brala už předem a prcek je „celej našišato“, každý ucho jiný, kudrnatej po manželově rodině :twisted: :twisted: :twisted: No, šišatej vlastně taky, to mi tchyně pořád omlacovala u Kuby, že šišatá hlava je znak Ederovic chlapů… :lol: Jo a ještě asi zdědil jejich klofáky :cert: :cert: :cert: Asi půjdu tchyni říct ať si připraví příspěvek na rovnátka, protože to do genetickýho fondu donesla ona :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
8.6.10 22:45
Hanule píše: :lol: :lol: :lol: jsem se zas jednou pobavila… Já bych řekla že to smysl má ;) Minimálně psychický, že si budeš říkat jak pro sebe něco děláš a třeba ti to tím pozitivním přístupem i opravdu pomůže. Jestli to má vliv i na „kvalitu“ zplozeného dítěte netuším, protože u Kuby jsem nebrala nic, až pak v těhu a vzhledově naprosto normální, ačkoliv má drobné exemky a nevíme z čeho (na dva roky zmizely a zas se vrací :( ), u Dády jsem brala už předem a prcek je „celej našišato“, každý ucho jiný, kudrnatej po manželově rodině :twisted: :twisted: :twisted: No, šišatej vlastně taky, to mi tchyně pořád omlacovala u Kuby, že šišatá hlava je znak Ederovic chlapů… :lol: Jo a ještě asi zdědil jejich klofáky :cert: :cert: :cert: Asi půjdu tchyni říct ať si připraví příspěvek na rovnátka, protože to do genetickýho fondu donesla ona :cert: :cert: :cert:

Tak teď jsem se pro změnu pobavila já :lol: :lol: :lol:
Moc hezky napsaný :wink:
Jinak ale s myšlenkou naprostou souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
8.6.10 22:57

Já myslím, že to Čičinka myslela kvůli početí, že když budou vajíčka kvalitní, rychleji se zadaří :wink:

Kyselina listová určitě není na škodu… Ta se doporučuje začít 3m před plánovaným otěhotněním. Ale není to kvůli vajíčkům, ale kvůli dobře se vyvíjejícímu(jejda, to je ale slovo, fuj :-D ) se plodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
8.6.10 23:06

Kamiš, tak jsem to myslela taky, jen jsem ten začátek asi moc utla ;)

S tím je u nás zkušenost ta že u Kuby se nic nebralo - trval cca půl roku. Pak po roce a půl jeden potrat, po něm jsem začala brát calibrum babyplan, do dvou měsíců znovu těhu a z toho je Dáda. Ale zda na tu rychlost měly vliv vitamíny nebo to že jsem byla „pohnojená“…

Bych řekla že u každého se to projeví jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.6.10 23:08

Aha, tak co je ale konkretne na kvalitu vajec jako takovych? :nevim: Hodlam do sveta vyslat kvalitniho jedince bez bazne a hany :lol:

Jinak jsem rada, ze jsem dnes alespon nekoho pobavila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
8.6.10 23:15

čičinko, to kdyby někdo věděl tak si to dá patentovat…

Všeobecně asi zdravý životní styl, bez stresu, pestrá lehká strava, k pití kvalitní voda… A spousta naděje.

Zrovna dneska jsem mluvila se známou o tom jak je špatná z toho že bývalá jejího nynějšího měla pohodové těhu, za půl hodinky malá venku, kojila do roka a půl, kdežto ona celé těhu rizikové, porod vyvolávaný PŘED termínem, od začátku malá přibírá minimálně (za 4 měsíce celkem asi 1,5 kila), takže už musí nasadit UM. Prostě je příroda potvora co si vybírá a občas se i přes veškerou snahu nedá svítit.

Omlouvám se jestli to není to co jsi chtěla slyšet, či zda jsem stále nepochopila myšlenku, ale to co jsem pochopila vidím tak jak jsem napsala :jazyk: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.6.10 23:27

Otazka je jasna, vic to nebudu pitvat. Spoleham na dlouhodobe snazilky, ze vytasi nejake eso z rukavu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
9.6.10 00:06

Čiči - docela jsem se pobavila, jak jsi to na začátku napsala.....
Na většině těhu vitamínů se doporučuje brát od chvíle, kdy začneš plánovat… a jedny jsou právě proto i určené… před těhu a do 12 tt… jen si teď vzpomenout, jak se jmenujou… jo Femibion http://www.femibion.cz/cs/

Hani - docela jsi mě rozesmála… napsala jsi to fakt pěkně. To je Dáda až takový Eder??? Ale bohužel pochybuju, že bys od nich něco dostala.

Přiznám se, že já jsem ta známá, o které Hanule píše níže… A má pravdu a i já se s tím musím sama v sobě srovnat…

Opravdu člověk může dělat maximum, ale přírodě se fakt poručit nedá!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
9.6.10 00:53
čičinka píše:
Aha, tak co je ale konkretne na kvalitu vajec jako takovych? :nevim: Hodlam do sveta vyslat kvalitniho jedince bez bazne a hany :lol:Jinak jsem rada, ze jsem dnes alespon nekoho pobavila :mrgreen:

Tak já jsem se taky pobavila. Tentokrát nad svojí blbostí. Mamka dnes řešila to, že jsme dostali od tetičky spoustu vajec a má obavy, že se zkazí. Tak jak jsem už zblblá, tak jsem sem vlezla s tím, že se dozvím něco o uchování slepičích vajec, aby zůstala déle čerstvá :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Čičinko, tvoje úvodní věta mě ihned vyvedla z omylu a zároveň fakt rozesmála :lol:

Omlouvám se. K tématu neporadím :oops: (Ale kdyby přece jen někdo věděl, co s těmi vejci (slepičími), tak pisněte SZ :lol: :palec: :mavam: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
9.6.10 08:28

cicinka, Tvoja otazka je zaujimava, ale neviem, ci existuje nejake riesenie, kedze vajicka mame vo vajecnikoch od narodenia, tzn. ich kvalita a kvantita su uz vopred dane.
ale na druhu stranu som pocula, ze celkom dobry prirodny prostriedok na kvalitnejsiu ovulaciu je maca. pre chlapa je dobra na libido a spermie, pre zenu na ovulaciu. ale ake presne ucinky ma pri tej ovulacii, to netusim.
tak neviem, ci som pomohla :nevim: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
9.6.10 09:11
Chuarez píše:
Tak na tohle nemám odpověď. :-(

tak nodpovídej ne? :pankac:

jsem to taky rozklikávala že se bude hovořit o vejcích slepičích :D

Já si myslím že je to jedno jestli budeš něco baštit nebo ne … příroda je příroda, a bu´d dá nebo nedá.je to dle mého tak, i kdy je to hnusný asi.
Já jsem nebrala nikdá nic, život. styl zrovna ukázkový nevedu, malej byl hotovej raz dva (teda až na to zva :D), za celé těhu jsem snědla jedno balení nějakýho mamavitu či co to bylo, a to bylo všechno.
Spíš hrajou roli geny, a malinko teda to jak žijeme. Tak nějaký vitamíny určo jíst můžeš, být v poho, užívat života, a těšit se na věci příští … to je možná víc než nějaký vitaminy.

• Citovat
  • Upravit
10799
9.6.10 09:24

Ono asi hodně záleží, čemu věříš… pokud věříš, že ti něco (vitamíny apod.) pomůže, tak ti to možná pomůže.

Osobně nevěřím, že bys to mohla nějak ovlivnit. Kdyby na to NĚCO zaručeného bylo, tak už by existovala vědecká studie srovnání oproti placebu, a pokud by to fakt fungovalo, tak by to CARy doporučovaly svým snažícím se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
9.6.10 09:52

Femibionem rozhodně nic nezkazíš, kromě klasický listovky obsahuje produkt jejího zpracování, aby ji tělo mohlo využít, což u cca 40 % populace nemusí fungovat - mají mutaci MTHFR (jestli si to ještě dobře pamatuju, že se tomu tak nadává :lol: , mně ji našli)
Více se dozvíš na www.porodnice.cz, poradna dr. Kouckého…
Pak myslím vitamin E se doporučuje při nějaké genetické zátěži a rybí tuk (nebo už tzv. DHA kyselina, kterou rybí tuk obsahuje)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
9.6.10 10:03

Já sem kvůli zdravotním problémům brala léky, na které se nesmí otěhotnět (jsou mutagenní, teratogennní). Kdyby existoval nějaký zázračný prostředek, jak si pomoct. Můj doktor by mi o něm určitě řekl :)
Nejdůležitější je nestresovat se, neladovat do sebe žádná léčiva pokud možno (analgetika, helicid atd.) Prostě tomu nechat volný průběh :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí