Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Přeji všem krásný den, nejde o nemoc, ale snad někdo poradí.
Dcera 14m, kojená. V noci spím s ní a vstává cca 5-7×, nakojí se spí dál. Někdy se vzbudí 3 hodiny po usnuti, někdy už po půl hodině.
Problém je, že máme konferenci a přijedu domů až v noci. Hlídat bude moje maminka a já se děsím toho, co se bude dít, až se probudí večer/v noci. Bude nachystaná flaška, ale absolutně nevím, zda si ji vezme (určitě chci zkoušet, ale přes den pije pouze z hrníčku). Ráda bych tyto probuzení zmenšila na co nejméně, proto jsem koukala po nějakých přípravcích, po kterých děti lépe spí. Nechci jí dávat nic dlouhodobě, už jsem zvyklá, že neni nejlepší spáč, ale třeba 3 dny před dnem D + během něj.
Nemáte nějaký tip, co jí dát pro klidnější spaní? Kamarádka mi doporučila v ten den fenistil kapky, ale mě se moc nepozdává je do ní cpát bez příčiny, proto hledám i jiné alternativy. Za vaše rady budu moc ráda. Děkuji
Fenistil kapky jsou antihistaminikum, proto zklidňují. Trochu bys jí sfetovala, no…
Z bylinek se dává meduňka, nebo levandula. Třeba namazat bříško levandulovým olejem.
S pitím meduňkového čaje bych se asi poradila v lékárně, kolik toho může vypít a kdy…