Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevite nekdo, mala ma odrenou dirku, bojim se aby se ji to nezhorsilo, v lekarne mi dali sudoku, zkousim vetrat co se da, ale stejne zadne zlepseni.
Tak pityol jsem si dneska prinesla z lekarny, doktorka nam ho doporucila, mala ma takove jakoby puchyrky na zadecku, zatim teda nevim, jestli to funguje
akorat sem koukala, ze na letaku pisou pouzivat od 10 let a ja mam 5ti mesicni mimco, ale snad doktorka vi, co dela a ta trosicka, co pouzijeme, neublizi.
Ahoj,
já bych určitě při každém přebalení myla teplou vodou a žínkou (žínkou proto, že ten krémík je dost přilnavý a když se nesmeje úplně, tak se do toho zachycují zbytky moči a stolice).
Pak bych větrala, dokud není zadeček suchý (můžeš i fénovat
) a pak teprve namazala a zabalila.
ať se prdelka brzo zahojí
p.s.pokud by se nezlepšilo, pak jsem četla, že je dobrý Imazol, už je to „těžší kalibr“ než pantenol,rybilka nebo sudo.
nám pomáhala ondřejova mast.Jinak na pityol jsem se ptala doktorky, taky jsem si všimla že je tam od 10 let.Tak mi řekla že dřív se používal normálně i pro miminka, pak to začli zkoumat, unie apod. a takhle to posunuli.I každý doktor má na to prý jiný názor
Ahoj, můžeš zkusit i Bepanthen nebo odvar z heřmánku. Jinak ten Pityol doporučuje naše mudra taky.
Na vážné plenkové dermatitidy by se měl používat 2× denně Imazol, a jinak je výborný krém od Hartmann Rico - Menalind Professional. Kamarádce ho poradila její sestra, dětská kožní lékařka… Samozřejmě, nepoužívat vlhčené ubrousky, ale jen čistou vodu, dobře prosušit a velmi často přebalovat.