Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky
pisi v rychlosti takze mozna jsem dotaz zaradila do spatne diskuze..-tak se omlouvam.
Cim se da zmekcit stolice?Mala par dni kadi(ne bobky)ale dost tlaci a divala jsem se a ze zadecku ji leze-no nevim jak to napsat ale asi jako u dospelaku kdyz maji hemoroidy.No a nechci aby se trapila.
Dekuji moc za odpovedi
ahoj, můj prcek s tím měl taky problém a pomohly nám tekutiny, HODNĚ tekutin a taky naředěné příkrmy vodou, nebo dávat spíše omáčky.
Mala teda pije dost,jak vodicku tak stavy namichane s vodou.
Ale je pravda ze ji pouze sklenickove jidlo a zadne macenky takze jidlo je dost tuhe.Zkusim to redit vodou
Taminko, o zácpách, kadění atd… víme svoje. Už jsme byli i na utz bříška a všechno v pořádku. Přes léčbu lactulosou, Jonášovi kapičky, prostě kdeco, v zoufalství i čípek… jsem začala dávat od Nestle kaši proti zácpě- na dobré zažívání, je švestková. A- malej kadí sám každý den, max obden, boban je měkký…, už je to nějaká doba a pořád to funguje…vše ostatní před tím zabralo vždy jen na chvíli.
Kaši mu dávám do večerního mléka, jen tak dvě odměrky a uplně to stačí.
Taky dávám švestky - sušený nebo švestkovou štávičku ředěnou s vodou. Používala jsem jí i já po porodu ![]()
Jako ovocnou přesnídávku dej hrušky nebo švestky, obojí měkčí stolici.
My teda máme opačný problém a o tedy taky není žádnej med. Hodně nám stolice zřídla po zavedení jogurtu - dávám holandii a do ni vždy trochu ovoce. Tak můžes zkusit i tohle.
Hollandii ji uz asi od 9.mesice s ovocem i bez nej a stavicky pije 2× denne a to svestkovou a hruskovou.
Nevim cim to muze byt,nikdy takove problemy nemela ![]()
Pokud se to objevilo teď, tak jsi musela nějaké jídlo změnit. Co třeba rýžové kaše - ty staví.
Taminko , zkus ještě sušené švestky, zalít horkou vodou, po zchladnutí dát malé vypít tu vodu, případně i ty švestky sníst. A taky švestkovou kaši od Nestlé.
Napadla mě změna UM (ale to asi ne, viď?), anebo nějaká nová kaše…?
Vsechno dostava stejne jen ted poslednich par dni hodne skemra kdyz jim tak ji obcas dat trosicku ze sveho-tak asi to bude tim
Tak holky, dnes se mi konečně malej vykadil a to pořádně po týdenní zacpě. Včera o tom byla diskuse a pomohla nám švestková přesnidávka od Hippu a ohřátá. Nic jiného nám nepomohlo. Tekutin měl hodně, olivovým olejem jsem nešetřila, žádnou mrkev ani banán neměl a stále bezvysledně.
Tak zkus svoje jídlo na pár dnů vy:,–(it a jestli se to upraví, tak to bude tím. Taky mě napadlo, že by to mohlo být menším podílem tekutin v žaludku, jak teď byla ta vedra, tak se drobci víc potí a vydají víc tekutin jinak. Adam vypil v těch vedrech i litr v ředěných čajích a šťávách.
Doporučuju probiotika. přimíchat do mlíka. náš problém byl a je tedy opačný, ale probiotika se doporučují i na zácpu či tuhý bobek.
Nestle kaše pro dobré zažívání je dobrá… rozhodně bych nedávala rýžovou kaši, tu používáme my ![]()
u skleniček záleží, jaké dáváš, některé jsou hodně tuhé, staré sunárky třeba ale bývaly tekutější… aby ti to jídlo ředěné jedla… Vojtěch jak to bylo cítit vodou, udělal e-e a bylo po jídle… ![]()
Ahoj, jak píše Nataša, velmi skvělé jsou probiotika, buďto kapky, ale ty jsou drahé nebo jsou i v sypkém stavu, stojí okolo 200,– Kč a vydrží tak 2 měsíce při denním užívání. Normálně nasypeš asi 0,5 g do mlíčka nebo jídla a uvidíš jak bude krásně kakat.
Náš mrňous je bere už 3 měsíce a kadí denně nebo ob den pěkně bez námahy. Užívání může být dlouhodobé. Ale stačí je používat jen při potížích. Malé se určitě uleví a střeva budou krásně povzbuzena o zdravou mikroflóru.
http://www.promimino.cz/…z-laktozy-1/
Hodně zdaru.
Ahoj, synovi dávám probiotika, o kterých píše Janinka. A taky začal pít mléko Novalac proti zácpě http://www.promimino.cz/…t-2-zacpa-1/. Už má po problémech.