Jak naučit dítě držet dudlík "šidítko" v pusince??

Nikynka86
25.5.09 10:39

Jak naučit dítě držet dudlík "šidítko" v pusince??

Holky,
uz jsem z toho zoufala…
Nas Davidek se za celych 5tydnu nebyl schopny naucit drzet dudlik v pusince…Uz nevim,co s nim.Dudlik davame od 1mesice,nedalo se to s tim nasim klukem vydrzet,ale neumel ho drzet,takze jsme mu ho pridrzovali,podpirali,atd…
Vsichni rikali-to se nauci…
Jooo,houby.Byli mu 2mesice a porad to nemumi.Porad mu lita z pusiny a je z toho nervni a rozcilenej,protoze chce dudlat a spat,ale ma ho furt venku…
Mam rika,tak mu ho nedavej,ale on ho chce,kdyz ho nema,neusne a ja bych si neodpocinula a ani ne v noci nevyspala…
Jak ho naucit drzet dudlik???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
364
25.5.09 10:56

Ahojky,
tak náš Honzík měl ten samý problém… skončilo to tím, že dudlík prostě nepřijmul a já už mu ho pak nedávala. Holt jsem k němu v noci vstávala do 5 měsíců po 2 hodinách a kojila ho. Asi Váš Davídek bude taky bez dudlíkový. Nebo mu zkuste dát jiný tvar dudlíku. Mám kamarádky co zkoušely Avent dudlíky a různě tvarované a mimísci nakonec zabraly na klasické třešinkové dudlíky co byli za nás zn. Vulkan :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
25.5.09 11:01

Jedině opravdu zkusit jiný typ dudlíku, nebo jinou velikost…Dorka si taky nějakou dobu zvykala, nakonec si vybrala obyč latexový (nebo co to je za materiál, takový ten žlutý :wink: ) a rovnou velkou velikost.Jiný nechtěla…a ještě mě napadá takový trik, zkusit mrňouskovi ten dudlík povytahovat z pusinky, aby musel zadudat proti tomu tlaku…on se to naučí, jen to bude chtít čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
25.5.09 11:30

Máme to stejné.
Zkusili jsme víc dudlíků /silikonový, gumový, zkosený i nezkosený/ a nic.
Linda si poradila po svém, cumlá palec :roll: Tak se jí ho snažím pořád brát, ale úspěch žádný :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
25.5.09 11:30

Dáš do pusy dudu a pak ho jemně povytáhneš - on začne instinktivně sát. Necháš v puse, přidržuješ, za chvíli zase povytáhneš - on začne zase sát. Takto se to náš mladší pěkně naučil :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
25.5.09 11:32

Niky,

zkuste koupit jiný dudlík. Pídě třeba pořád lítal dudlík od Nuku, pak jsme koupili od Mamu a ten jí držel. Stejně ale nakonec byla bezdudlíková, dudlík měla asi 3 týdny:) Terez má od začátku dudlík od Mamu a docela jí drží, pokdu teda má náladu dudlat. Vetšinou ho má jen před usnutím, jinak taky plive, protože chce kecat a házet ksichty:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
25.5.09 11:46

Jo, Lasicka přesně popsala to, co jsem měla na mysli já, ale nějak jsem se nebyla schopná zdařile vyjádřit. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikynka86
25.5.09 12:07

Moc diky holky,
vyzkousime! :lol:

• Citovat
  • Upravit
3138
25.5.09 13:04

Ahoj, já jsem mu ho měla taky vrazit hned. Uz v porodnici krásně sál jak vysavač, ale člověk je tak zblblej :lol:
Taky jsme vyzkoušely několik dudlíku, nakonec přijal zkosený nuk a to tím způsobem, že jsem mu ho tam proste několik minut držela dokud na to nepřišel ( trochu drastická metoda). Ale že by dudlík ňák miloval se teda říct nedá..ruka je totiž o moc chutnější :roll: tak ať se podaří..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
25.5.09 13:09

Ahoj.Tak takový problém jsme měli taky..Usilovně jsem mu ho cpala asi 5 měsíců a nakonec je bez dudlíku..On ho prostě nechtěl za žádnou cenu a nevzal…doufej,že nebudeš mít taky nedudlíkový dítě jako já :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.09 13:10

Ahoj, tak náš malej má rád NUK a byly chvíle, kdy ho vyhazoval z pusiny a zase se dožadoval, aby ho měl v pusině. Fakt makačka, pořád mu ho cpát do pusy a flus, zas byl venku :lol: Bavilo ho to i dvě hodiny, no mě už ne, tak jsem to utla. Pije z flašky, tak se rychle naučil dudlat i dudla, ale nějak automaticky jsem dělala a dělám to samé co píšou holky. Povyndávám dudlíka i flašku, když chci aby sál. Jinak pokud se nepovede, tak vyzkoušet jiný tip, začala bych u těch levnějších a ty drahé si pujč od kámošky jestli to jde, já měla tak půlčený MAM a ten nechtěl, tak jsme ho vrátili i ten tip kytička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
25.5.09 14:15

Přesně jak píše Lasicka,tuto radu jsem se dočetla v knížce nejštastnější miminko v okolí a fakt to zabralo, no a taky máme úplně obyčejný dudlík cca 60 kč od MAM. Je pravda že uplně zavislák Honzík není ale na usínání dudáka potřebuje,ale hned jak usne tak ho vyplivne,ale hlavně že spí. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
25.5.09 15:02

zkuste obyčejný kaučujový dudlík květinku…u obou mých dětí se chytil pouze tento.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
25.5.09 18:26

Tak květinku mi manža dovezl asi před 2 hod. malá cumlá o 106 :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
25.5.09 21:32

Holky, jakej to je, pomoc :! :!
Anetka si nevezme nic!
Máme i jednu kytičku, takovou růžovou a dudlík samotný je světlý a malá třešinka. Nechce ani to. Nebo ještě něco jinýho :?: :?:

Míša byl děsně dudlíkovej, odnaučila jsem ho to, než se narodila malá a klidně by dudlal dál…
Anetka nechce :cry: :twisted: :twisted: takže musím být věčně připravená s prsem :? :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure