Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky chtěla bych se zeptat na monitor dechu, moc bych ho chtěla ,ale známá mi říkala, že nesmíme mít v postýlce molitanovou matraci,že pak nefunguje, chtěla bych, aby mi někdo poradil, zda je to tak je nebo je to jedno jaká je matrace v postýlce a funguje to, díky za odpovědi Rendulinka
Molitanovou matraci mít rozhodně můžeš, naopak by mohl být problém s příliš tvrdou matrací. Tady je návod přímo od výrobce: http://www.jablotron.cz/…z/index.html Na straně 4 přímo píší o nevhodnosti tvrdých matrací. My jsme měli polokokos a nikdy nebyl nejmenší problém.
Důležitější je mít monitor dechu položený na něčem rovném ne přímo na roštu, kdy může docházet k poruchám fungování. Stačí nějaký karton, překližka apod. (viz. strana 2).
Určitě si ho pořid.Našemu malému zachránil život!!
Já ho měla nejdříve v tom koši a tam byla molitanová matrace a žádnej problém(zrovna když spal na této matraci tak přestal dýchat takže snímalo to dobře) a pak jsem měla polokokosovou a také v pohodě a dokonce i na klasickou v postely v pohodě takže je to nesmysl!Když ho umístíš správně tak bude fungovat skoro všude,na kamarádku nedej.
Taky máme molitanovou matraci a monitor dechu Nanny a budeme ho mít i pro druhé mimiko, takže můžu jen doporučit.
My jsme doma měli polokokosovou, ale u babičky molitanovou, a fungovalo to naprosto stejně. U babičky jsme pod monitor dávali tu krabici, ve které jsme ho koupili, aby nebyl přímo na roštu, což stačilo (doma jsme měli desku). Monitor jsme měli Nanny. Jestli bys ho chtěla, určitě kup, budeš klidnější.
My jsme měli nanny nejdřív v koši - molitan. matrace a pak v postýlce taky molitan - jen na rošt jsme dali sololit desku, aby nána líp seděla.
Přesně jak píšou holky,
musí to být na něčem tvrdém ne přímo na roštu, my jsme koupili takovou tu proděravěnou dřevotřísku nebo co to je.
Ale když jsem byla s malým v nemocnici, tak tam mu daly Nanny pod tu jejich matraci, asi to byl molitan, ale oni to mají přetažené igelitem, takže je to dost silné. Navíc jak na ni sestra dala tím jejich způsobem prostěradlo (suky v rozích) tak se ta matrace troch prohnula (měla zvednuté rohy) a malý k tomu měl trochu rýmu. V noci mu 3× hvízdal alarm. Myslím, že to byl planý poplach, právě kvůli blbé matraci, protože ho pokaždé zkontrolovala sestra a všechno bylo OK, ale protože byl ten den po anestezi tak jsem byla na prášky… ![]()
Takže rovnou podložku a rovnou matraci, která není moc tlustá.
M.
Ahoj, máme v postýlce Nanny, postýlku máme z Ikei a stejně tak tu jejich molitanovou matraci (není rovná, má ze spodu takové výstupky), na roštu je sololit. deska a fungovalo to bezproblémů u Julky a stejně tak teď u Sašíka. Jen mi před 3mi dny spustila večer Nanny 2× za sebou - a malý přitom v pohodě tvrdě spal (já však byla na prášky). Chyba byla zřejmě v tom, že jsem Nanny (ne desku, ale ten přístroj) dala na postýlce na jiné místo a když jsem dala spát malýho, sjela mi trošku dolů (máme ji polohovanou), drát se příliš napnul a ztratil se kontakt, tak to začalo hvízdat. V manuálu je na to upozornění, tak jsem to dala na lepší místo a je to v pohodě.
Ahoj, my měly tenhle monitor
http://www.vitalshop.cz/…nse/d-66882/
Super věcička - dá se použít i když není dítě v postýlce (kočárek, autosedačka, manželská postel,…) a hlavně, když přestane dítě dýchat, tak kromě houkání začne i vibrovat a dítě stimuluje k nádechu.
Zezačátku jsme ho používaly non-stop a můžu vřele doporučit ![]()