Co na opruzelou prdelku?

79
20.8.05 18:42

Co na opruzelou prdelku?

Ahojky, poradite mi nekdo, prosim, co na opruzelou prdelku? Luky se mi osklive osypal po jednom typu plenek a uz to neuspesne lecime pres tyden…vetrame prdelku,prebaluji casto, rybi masticka nepomaha, doktorka doporucila genc.violet a pityol, ale ani to nema dvakrat uspech - navic na tom pityolu jsem cetla, ze je urcen pro dospele a pro deti od deseti let..tak nevim.. :cry: …kamaradce pry pomohl krem proti opruzelinam od Nivey…tak jsem to prvne zkusila a uvidim..:o(
Diky… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12600
20.8.05 18:58

Kdyz se opruzenina dlouho nehoji tak uz muze byt infikovana plisni a na to pomuze Imazol, je myslim ale jenom na predpis Dr. Nam ji Dr. prave hned predepsala a opravdu kdyz se treti den stale nehiji tak 2× denne namazu a do druheho dne je opruzenina pryc. Jinak nam taky pomaha pri kazdem prebalovani foukat fenem. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
20.8.05 19:02

Ahoj,

nám moc pomáhá při každém přebalování omývat vodou a vůbec nepoužívat vlhčené ubrousky.
Podle kamarádek je na opruzeniny dobrý Bepanthen, mastička od Welledy nebo Bubchenu, vlastní zkušenosti naštěstí nemáme :lol:
 Petta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7463
20.8.05 19:14

ahojky
nam hodne pomohl Aviril Baby,koupila jsem ho v lekarne,stoji asi 30,– a po druhem namazani opruzenina zmizela

magrat a delfinek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
20.8.05 19:19

Imazol je dobrý,dá se koupit i bez předpisu-je ale maličko dražší.Nám se osvědčilo mýt obyčejnou vodou a fénovat fénem,taky rybilka a co nejvíce větrat.
Jaké plíny se vám vymstily???

pa pa Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.8.05 20:16

Ahojky ná m tedy hodně pomohl ten Pityol. Doktorka říkala, že v příbalovém letáku píšou, že není pro děti, ale prý to poslední dobou píšou téměř na vše, aby se vyhli případným žalobám 8O a tak. Taky to nechápe, ale své dceři ho prý mazala také. My mazali pěknou vrstvičku, neroztírali a zabral do 2 dnů. Taky jsme otírali odvarem z řapíku a hodně větrali. Malému vadí každé „prdnutí“ takže přebalujeme opravdu často. opruzeninky už teď nemáme vůbec a to mažeme jen malinko. Tak přeji heboučkou prdýlku … :D

• Citovat
  • Upravit
327
20.8.05 20:19

Ahoj Slůňátko,
taky se dcera oprudila po jednom druhu plenek a léčíme velice ošklivé opruzení (a to je měla asi jenom 2× za sebou!!!)
Mám vyzkoušené koupele v heřmánku (večer v kombinaci s měsíčkem) a mažu Imazolem a střídám mastičkou na opruzeniny od Weledy. Ty oplachy opravdu pomáhají - přes den je dávám do lavoru a malá si do toho sedne a večer do vany. Dělám odvar ze sypaného heřmánku (speciální na koupele) a nebo nomálně z pytlíku čaj.

Ať jste brzo v pohodě!
Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
20.8.05 20:21

ahoj,

nám velice pomohl Imazol, který nám napsala doktorka. bojovala sem s opruzeninou vším možným, nic nezabíralo, už sem z toho byla celá špatná a po Imazolu se to spravilo během dvou dní. Taky mám ale zkušenost, že prďoška měla opruzeniny po pafrémovaných ubrouskách, zkus se tomu vyhýbat.

Bibina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
20.8.05 20:29

Ještě pro Gabuli - dcerka se oprudila po červených Helen Harper. Přitom starší je v pohodě používala bez jakýchkoli problémů..... Každému sedí něco jiného… :)
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
20.8.05 20:42

Ahoj Slůňátko,

já můžu doporučit měsíčkový kojenecký krém od Weledy.Je opravdu podle mě zázračný.Moje Niki nikdy tedy na opruzeniny netrpěla,ale pokud už se vyskytl nějaký pupínek,po namazání Weledou je do rána prdýlka sametová.Přes den mažem Rybilkou a na noc Weledou.Pokud je prdelka hodně bolavá,můžeš zkusit Canesten mastičku,je volně prodejná v lékárně.Je to právě proti plísním.Tak hodně větrejte a ať je prdýlka sametová.
Ahoj Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
20.8.05 20:46

Ahojky, nám pomohlo hodně větrat, utírat pouze vodou (ne ubrousky) a mazat rybylkou. Taky jsme to měli z plenek a ubrousků, obojí jedné značky. Takže teď si raději připlatíme a malý má klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
20.8.05 21:00

Ahojky. Sice na opruzeniny moc netrpíme, ale když už se vyskytnou, tak se nám velice osvědčil kojenecký krém od WELEDY.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.8.05 21:16

Také jsme se ošklivě osypali, používala jsem Bethaphen při každém přebalení, a za den to bylo pryč. Je ale dost drahý, tak jsme nyní přešli na
kalciovou mast - dá se to, ale Bethaphen je o 100% lepší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.8.05 22:12

Ahojky,
my taky na opruzeninky nijak extra netrpíme, ale když už se vyskytne (hlavně při průjmu), tak mažu Bepanthenem a za 1 max.2 dny je to OK.
Měj se
Vichy a Niky

• Citovat
  • Upravit
176
20.8.05 22:13

Ahojky,
my taky na opruzeninky nijak extra netrpíme, ale když už se vyskytne (hlavně při průjmu), tak mažu Bepanthenem a za 1 max.2 dny je to OK.
Měj se
Vichy a Niky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí