Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte, dáváte/dávaly jste dětem nějaké vitamíny od 1 roku pro posílení imunity? Syn si prošel hnisavou angínou a teď je nachlazený… Má 1 rok…
Ja ted koupila Sirup Martanci (vitaminy)…je to od 1roku vys…jsou nam skoro dva a na tu zimu jsem rikala, ze neco koupim, sice ji jabka, nektarinky…ale vecer se porad odkopava a pak ma rymu a kasle…tak uvidime zda to k necemu bude ![]()
@avm3 Jasně, zkrátka jogurty. Jogurt z podstaty obsahuje žive kultury.
Nebo když už, tak probiotoka jako doplněk.
@AnitAma ahoj, a myslíš tento http://www.lekarna.cz/…sirup-150ml/ nebo tento http://www.lekarna.cz/…sirup-150ml/ . díky
@evulkanov píše:
@AnitAma ahoj, a myslíš tento http://www.lekarna.cz/…sirup-150ml/ nebo tento http://www.lekarna.cz/…sirup-150ml/ . díky
Ahoj, už jsme měli oba a řekla bych, že ten s probiotiky je lepší - druhý. Akorát teď mi ho v lékárně ani nenabídli a rovnou mi daly ten druhý bez toho. A já jsem myslela, že ho předělali tak jse ho vzala, ale je taky dobrý. Jen ten první podle mě je lepší a není už tam zas takový cenový rozdíl na to, že má i ta probiotika.
@evulkanov : Dávám dvojčatům od prázdnin sirup Pikovit IQ a po 4dnech ve školce stejnak přitáhli hnisavou rýmu, takže těžko říct, jestli to k něčemu je. Jinak moc nemarodili - je jim 31m.
Takže udělat sirup z cibule bude asi prospěšnější, přírodnější a i levnější
.
Dostala jsem ještě tip od kamarádky na toto ale není moc k sehnání na netu a u nás v lékárnách jen na objednávku. tak jsem to objednala, tak uvidíme…
Maminky, zabral Vám dětem nějaký přípravek na posílení imunity? Syn bral vloni na podzim Multi Sanostol, to nějak nezabíralo, teď má echinaceový sirup už dva měsíce, ale taky mi přijde bez efektu.. Třeba ten Imunoglukan? Syná stíhá rýma za rýmou, jakmile se trochu ochladí. Přitom je dost horkokrevný, nebalím ho do zbytečného oblečení, každý den spí venku v kočárku v tričku max. pod tenkou dekou a není zmrzlý, koupe se také v chladnější vodě.. Ale ty rýmy ho trápí dost.. Díky za rady!
No já mám pocit, že stejně nefunguje nic. Kolem roka jí každá rýma a kašel spadla na průdušky a byly z toho antibiotika. Trpí na to stejně, ale už bez těch antibiotik. Prostě hnusně chcrchlá, ale už si s tím tělo celkem poradí samo. Prostě je to spíš věkem. Nicméně pro svůj dobrý pocit dávám Preventan, žádný sirup do ní totiž nedostanu.
Zkusili jsme vse. Nakonec pomohly vyrobky z medu, sleduj na obalu, ktere jsou vhodne pro male deti, a kvalitni domaci jidlo. Podle vyzkumu pomaha na imunitu jidlo, kde je tuk a i cukr, nutricni odbornici by se mozna desili, ale opravdu na to lekari prisli, takze tezsi jidla nasich babicek. Zacala jsem varit jidla nasich babicek, a fakt to funguje.
@Lizzi píše:
Maminky, zabral Vám dětem nějaký přípravek na posílení imunity? Syn bral vloni na podzim Multi Sanostol, to nějak nezabíralo, teď má echinaceový sirup už dva měsíce, ale taky mi přijde bez efektu.. Třeba ten Imunoglukan? Syná stíhá rýma za rýmou, jakmile se trochu ochladí. Přitom je dost horkokrevný, nebalím ho do zbytečného oblečení, každý den spí venku v kočárku v tričku max. pod tenkou dekou a není zmrzlý, koupe se také v chladnější vodě.. Ale ty rýmy ho trápí dost.. Díky za rady!
nedám dopustit na osccilocoscinum, beru i v těhotenství preventivně… A řekla bych že pomáhá… Tak snad pomůže i Vám.
Ja davam dcerce, druhym rokem ve skolce imunoglukan. Jestli to funguje nevim. Nemocna obcas je, vetsinou jen par dni, ryma, kasel, zvys. teplota. podle me jsou vsechny „zazracne“pripravky business farm. firem. snazim se ji davat hodne ovoce, pres zimu i celaskon, jeste davam denne lzicku rybiho tuku a rano cerstvy dzus z pomerancu.
Já byla nedávno v lékárně a dceři jsem chtěla koupit právě Marťánky. Lékárnice mi řekla, že prý mám koupit raději kilo citrónů, že mi to uděla větší službu. No, tak mě docela překvapila a nekoupila jsem to. Jinak minulou zimu jsem dávala dětem MULTISANOSTOL)snad píšu správně)
@Lizzi imunoglukan ano, dávám v té max. dávce na daný věk/kg. nejvíc ovšem pomohl lék - Luivac. kůra přes celou zimu. pomohl všem v rodině. multisanostol je fajn, marťánky na nic, dávka vit. je maličká,.. důležitá je i strava, pohyb, atd.
a ještě jedna věc je super. inhalátor. Inhalují jen vincentku..
od té doby, co ho máme, nepoužívám žádné sirupy na kašel, moje astmatické dítě má malou spotřebu všech těch „sajrajtů“ co mu pomáhaj /díky bohu za ně, ale super, kdž je nemusí tak často../
a mnohdy se kašel a rýma ani nerozjedou..
je to sice investice, ale ten náš, Philips Sami, teď stojí 1800 a to dáte za všechny ty zaručené léky taky..
Koupila jsem pro malou Imunit Donald na imunitu, ale nějak ne můžu pochopit jak se má uchovávat v lednice či ne…Je tam napsáno po otevření uchovejte ve tmě a v chladu.
Na netu jsem přečetla hodně pozitivních komentářů o ten sirup. Máte někdo zkušenost? Děkuji předem.