Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Rýma je potvora, řekla bych že ač banální a běžná věc, tak nejhorší, protože se nedá pořádně ničím léčit. Hlavně to chce hodně smrkat, nepřehánět to s kapkama, spíš mořskou vodu nebo vincentku a zvlhčovat vzduch. Dobré je si uvařit teplou česnečku nebo cibulový vývar, lépe když není manžel doma:-).
peta h píše:
Rýma je potvora, řekla bych že ač banální a běžná věc, tak nejhorší, protože se nedá pořádně ničím léčit. Hlavně to chce hodně smrkat, nepřehánět to s kapkama, spíš mořskou vodu nebo vincentku a zvlhčovat vzduch. Dobré je si uvařit teplou česnečku nebo cibulový vývar, lépe když není manžel doma:-).
Jenže já mám rýmu takovou, že mám zabetonovaný nos, nemůžu skoro mluvit, v noci se každých 10 minut budím, protože se ve snu dusím, bez kapek bych to asi nepřežila v psychickém zdraví ![]()
No tak na takovouhle rýmu už se kapky dát musí, to je jasný. Tak to přeji ať to brzy přejde, ale pokud by to trvalo hodně dlouho a byla ta rýma hustá, nazelenalá nebo hodně nažloutlá, tak na to nejspíš sedli nějaké bakterie a bude to chtít antibiotika, organizmus se s tím už nemusí zvládnout poprat a rýmy by ses už jentak nezbavila. Já jsem měla před cca třemi lety rýmu asi měsíc, pořád né a né se jí zbavit a jelikož jsem pracovala jako chůva u novorozence, tak jsem k němu nemohla. Šla jsem tedy k doktorce, ta mě poslala na ORL, kde se mi baba vysmála, že prý rýma nic není a kdyby měli dělat každýmu s rýmou výtěr, tak se chudinky pojišťovny nedoplatí.To jsem zavolala paní u které jsem pracovala, ta se naštvala a domluvila mi prohlídku u známého lékaře v Motole. Zní to děsně, s rýmou do Motola, ale ten udělal rozbor, zjistil že tam mám zlatýho stafylokoka i streptokoka, to spolu mutuje a bez správných antibiotik by se to prý jen horšilo až bych skončila v horečkách a to všechno jen z obyčejné rýmy, kterou lékaři podceňují. Neříkám, že se mají na rýmu dávat antibiotika, sama je beru jen v nejakutnějších případech, když už nic jiného nezabere, ale tady mi za týden pomohli a bůhví co by se stalo, kdyby to ode mě ta 10 denní holčička chytla. Takže to mě poučilo, ani rýmu nepodceňovat.
Obnovuji a ptám se aktuálně - jestli je to tou zimou nebo čím, ale pořád se z něčeho hrabeme, celá rodina. Berete něco? Chodíme s holkama na plavání, do sauny… strava bych řekla, že je dobrá. Ale je pravda, že nějací extra sportovci nejsme…
@berry4 Tak já nás cpala mandarinkama, zeleninou, no co bylo dostupné. Bylinkové čaje… ale pořád nějak nic…
Holky, začíná období školky a tak bych chtěla nějakou přírodní cestou posílit imunitu u dítka 4r.
Denně jí ovoce, zeleninu, větráme, dostatečně spí, není zbytečně nabalené, hodně času trávíme venku a ráno dáváme rakytník. Čím dál posílit?
Já mám pro děti Imunoglukan sirup
naší 4leté ho dávám vždy přes zimu a nemocná nebývá ![]()
Teď ho od září začnu dávat i našim 7mi měsíčním dvojčatům ![]()
Planujeme saunu, chteli jsme zacit uz na zacatku srpna, misto toho mel syn impetigo, ted jsme uz mohli a opet nachlazeni
snad se tam uz konecne dohrabeme a pravidelne navstevy budou mit efekt, jinak uz nevim, co jeste… ![]()
Já mám vyzkoušené grepové kapky od Nobilis tilia a sirupy Glukánek a dračí sirup - ty jsem dávala na střídačku.
Holky nám celé rodině, teda hlavně dětem, pomáhá kozí kolostrum, je to to první mlezivo, co dává koza mláděti, je to prý mnohem kompatibilnější s lidským organismem než kravské, u nás to zabere, jak řikám hlavně dětem, pár hodin po onemocnění a dělá to zázraky, u nás to vyrábí z výhradně českých koziček jedna firma, myslím, že se jmenuje Betula Pendula, oni to mrazí, takže si to zachovává veškeré ty účinné látky..dáváme to i jako prevenci a když to děti berou, tak nebývají nemocní
Ahoj také jsme objevila kozí kolostrum Betula a je to opravdu zázrak. Děti bývaly docela často nemocné a co začaly brát kolostrum, tak se nám nemoci vyhýbají. Dávám jim ho také preventivně a většinou tedy v období podzimu a jara ![]()