Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Bylo by nějdříve dobré zjistit, zda je v krvi dost vitamínu D3.Taky jsem o tom neměla ani páru, ale jednou mi to řekla doktorka, když byla dcera nemocná. Prý, když je nedostatek vitamínu D3 v krvi, tak nemá smysl posilovat imunitu všelijakými doplňky. Mimo to je D3 důležitý i na zdravé kosti a svaly. U dětí i co se zubů týče.
Je fakt, že od doby, kdy si toto necháváme hlídat je naše rodina minimálně nemocná. Delší dobu používáme D3 Extra od Biominu.Sice to není zadarmo, ale vyplatí se to. K tomu samozřejmě dbát na doplňování vitamínů z ovoce a zeleniny. ![]()
@Jančakecalka Tak já dětem dávám ještě vigantol, který je na kosti a svaly a hlavně taky díky tomu, že mi doktorka řekla, že mladšímu synovy ho mám dávat až do 5 let, kvůli tomu, že je atopik a že to déčko má vliv i na pokožku, takže v tomto směru si myslím, že to je naprosto v pořádku a na tu imunitu dávám to kozí kolostrum od Betuli.
@Darija06 píše:
@Jančakecalka Tak já dětem dávám ještě vigantol, který je na kosti a svaly a hlavně taky díky tomu, že mi doktorka řekla, že mladšímu synovy ho mám dávat až do 5 let, kvůli tomu, že je atopik a že to déčko má vliv i na pokožku, takže v tomto směru si myslím, že to je naprosto v pořádku a na tu imunitu dávám to kozí kolostrum od Betuli.
Vigantol jo, to je v pohodě, taky jsem dávala, ale ted je dcera starší a byl nám doporučen právě ten Biomin.To ano, déčko má vliv na pokožku, o tom bych mohla vyprávět já. Mě se na imunitu právě osvědčilo to, že bereme celá rodina vit. D3 Extra, vliv to má a jsem za to ráda, protože konečně něco, co pomáhá.
@Jančakecalka Nebo betula je ještě super. Dětem ji dávám už dlouho a musím zaklepat, že zatím nemocní nebyly, ale nejvíc se ukáže v zimě, kdy dřív byly nemocní co chvilka, tak snad budu mile překvapena.
@Darija06 píše:
@Jančakecalka Nebo betula je ještě super. Dětem ji dávám už dlouho a musím zaklepat, že zatím nemocní nebyly, ale nejvíc se ukáže v zimě, kdy dřív byly nemocní co chvilka, tak snad budu mile překvapena.
Betulu ani neznám. Tak určitě, v zimě se ukáže. U nás taky dobrý, ten vit. D3, co bereme mi je taky dobrý. Zatím se držíme všichni. Je to znát, dříve to byla fakt bída. Teď jsme se chodili i koupat, kolikrát nebylo až takové vedro a žádná viroza z toho nebyla. Prošla jsem si pár recenzí na ten Biomin a celkem spokojenost. Nedávno jsem byla i u obvodního a byl tam letáček právě na tu D3 od Biominu a psali tam, že mimo tohle je dobrý i na kardiovaskulární systém, což jsem taky vubec nevěděla a že má vliv i na regulaci krevního tlaku a dokonce, že snižuje riziko vzniku rakoviny tlustého střeva, prsu a prostaty, to mě překvapilo teda.
Držte se ![]()
Jsou nějaké přípravky, které berete vy a zároveň děti? Prosím hlavně mi tu nepište o marťáncích, protože o těch si myslím své..
Taky se připojím akorát s tím, že to chci teda jen pro sebe.. ještě by mě zajímalo jestli jsou tady ty doplňky všechno dlouhodobého charakteru?
Na posílení imunity používáme doma citronové pastilky Tenoros a samozřejmě jíme pestrou stravu ![]()
A co pro měnší děti? Ty pastilky si myslím, že nebudou určené přímo pro děti ne?
Pro jak malé dítě máš na mysly? Jinak se to dá vyřešit tak, že se ten obsah zamíchá na lžičce do jogurtu
nebo do čehokoliv jiného co má dítě rádo.
Teď si bereme s dcerou 6,5 roku Borůvkový Narosan, jinak malá brala Echinacinu, ale sem těhotná, tak ji teď nemůžu a tohle mohu bez obav taky. Po porodu uvidím, zda budu něco potřebovat, případně zase malá dostane Echinacinu
Jinak Marťánci, Vibovit… ehmmm fakt ne ![]()
Mně se ještě osvědčili lvíčci s vitamínem D od Naturevia, dětem hrozně chutná ta pomerančová příchuť, takže se někdy i sami přípomínají abych jim dala ![]()
@Leona.Mirkova píše:
Jsou nějaké přípravky, které berete vy a zároveň děti? Prosím hlavně mi tu nepište o marťáncích, protože o těch si myslím své..
Mi bereme celá rodina vitamin D3 a K2 + calcium, vše od Biominu, přírodní produkt. Opravdu to pomáhá. Já měla málo vit. D a tohle mi opravdu moc pomohlo. Přes léto bereme nižší dávku a na zimu opět přidáváme. Už hodně dlouho nevím, co je to rýma.
Taky patříme mezi spokojené uživatele Betuli, beru ji společně s dětmi, ale těm jsem teď objednala to nové balení přímo pro děti.