Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, co používáte na pupík, aby vám na něm nepopraskala kůže?
Známá mi doporučovala sádlo. Jenže mi sádlo moc extra nevoní. Proto se chci zeptat, zda mi bude stačit obyčejný krém. Používám od Garnier intenzivní péči o suchou pleť.
Já jsem používala Elasti-Q a bylo to super, byl krásně voňavý, hezky se roztíral a vstřebával, ale ve finále mi pupík stejně šíleně popraskal ![]()
Taky jsem používala Elasti-Q, ale po porodu mi stejně břicho trochu popraskalo. Myslím si, že je to geneticky dané, akorát se to dá krémy zmírnit.
Ahoj,ja pouzivala vselijake tehotenske oleje,nejradeji jsem mela od Weledy a Saloos,mazala jsem od zacatku a strii nemam ani jednu.
Ovsem nekdo maze a maze a stejne je sama strie.Ja myslim,ze o mazani to neni,dedicna dispozice take hraje roli.A taky kolik priberes ![]()
ahojky, já si myslím, že je jedno čím mažeš, hlavně že mažeš… a pokud ta pružnost kůže není taková tak to stejně popraská… já nemám žádné a to jsem měla u prvního 25kg nahoře a taky mě právě zajímá jak to bude teď ![]()
sádlem bych to teda nemazala ![]()
Eemii váhou to asi taky nebude, jsem toho zářný příklad
ale ta dědičnost a stav kůže asi ano
já mazala těhu olejem od Weledy a vše v pohodě.a le mám kamarádky, které mazaly jak divé a stejně popraskaly a jiné co nemazaly a bříško v pohodě
opravdu záleží na stavu kůže a genetických vlohách. ale mazání dělá bříšku dobře ![]()
Ono je to o pružnosti kůže takže je v podstatě jedno kolik kdo přibere, je jedno čím maže, ale pokud je kůže „problémová“ a málo pružná tak prostě popraská ![]()
Při prvním těhu mi popraskalo co šlo
- boky, břicho, prsa …
a u druhého se už žádná nová strie neobjevila.
Mám kamarádku co je jako opuchlá nit
, v těhu přibrala 4kg, mazala snad vším možným a popraskanou kůži má všude a mám kamarádku co je boubelinda, přibrala přes 20kg, nemazala ničím a kůži má jak miminko na prdýlce ![]()
Zkus mazat a uvidíš ![]()
Příspěvek upraven 21.04.10 v 12:43
Určitě hodně dělají dispozice, ale i tak rozhodně doporučuju mazat, mazat a mazat ![]()
Já používala na břicho a boky Vichy a ještě nějaký hodně mastný krém a nemám ani strijku (přibrala jsem v těhu asi 16kg). Bohužel jsem dostatečně nemazala prsa a je to znát ![]()
VERONIKA píše:
Já jsem používala Elasti-Q a bylo to super, byl krásně voňavý, hezky se roztíral a vstřebával, ale ve finále mi pupík stejně šíleně popraskal
Já používala to stejné. Manžel mě hned od začátku upomínal, abych pořádně mazala a to i v době, kdy mi to ještě nepřišlo důležité (v 1. měsíci, kdy ještě není žádné bříško). Mazala jsem 2× denně - ráno a večer a to i po porodu. Trhlinečku nemám ani jednu, ani malinkatou…
Ja mazala furt,nekolikrat denne..a v noci,kdyz jsem se vzbudila a nemohla spat,sla jsem mazat pupek
..
Jeste ty dedicny dispozice..moje mamka je hubenour,ale strie teda po tehotenstvi ma a to dost,takze jsem je cekala,ale neobjevily se ![]()
Nejvic asi fakt zalezi na stavu a pruznosti kuze ![]()
Doporucuju detske olejicky bez parfmace a nejlepe prirodni. Mazala jsem Johnson s aloe vera, coz teda neni prirodni, ale delal mi dobre
Kremy jsem ve druhem trimestru prestala pouzivat, pac me po nem palila a svedila kuze. A zadne strije nemam ![]()
Já jsem nemazala vůbec a břicho mi nepopraskalo ani trochu, a to jsem přibrala 15 kg. Asi je to otázka elasticity kůže ![]()
Já používala elasti-Q a nebo krém proti striím pro těhotné ženy a ženy po porodu z DM drogeria příjemně voní a není tak drahý jako elasti-Q
a rozhodně pomohl, jelikož popraskané břicho nemám nikde ani na bocích ![]()