Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jaké vlasy mají tvoji rodiče? (pokud jemné a ne moc, tak je to genetika a ta se úplně neobčůrá)
Ty problémy co máš jsou odjakživa a nebo se objevili třeba před pár lety?
@Ou Táta hustý ale tyhle vlasy mám po mámě, nevěděla jsem ze to nejde ani obcurat.. ![]()
Pokud máš takové vlasy dané geneticky, nic nepomůže. Mám na hlavě čtyři vlasy v pěti řadách, bohužel dědičná záležitost a nepomohlo nic.
@Murka Achjo, tak to mě opravdu štve. Doted jsem měla aspoň tu naději, ikdyz jsem si říkala, jestli by mi vůbec něco pomohlo…
Kdyby ty vlasy aspoň nepadaly
Jinak děkuji za info, aspoň se vyhnu zbytečnému utrácení
@Anonymní píše:
@Ou Táta hustý ale tyhle vlasy mám po mámě, nevěděla jsem ze to nejde ani obcurat..
no pokud máma má podobné vlasy jako ty, tak se můžeš snažit je co nejméně poškozovat a najít si kadeřníka, který umí opravdu dobře stířhat, aby ti tam udělal něco, co ti bude slušet a naučil tě jak s tím pracovat a jaké stylingové přípravky používat.
Jako ničemu neuškodí užíva nějaké vitamíny na vlasy - fajn jsou třeba ty z DM drogerie a nejsou drahé, případně nějaký methionin. Ale úplně bych na to nespoléhala.
Co potřebuješ jsou nějaké nedráždivé přípravky na vlasy, když budou s kofeinem, tak možná pomůžou lépe udržet současné vlasy.
Zkusila bych co ti udělá třeba ten od alterry
https://www.rossmann.cz/…ampon-kofein
Jo a teda to trošičku pomůže s objemem, tak je používat na vlasy hennu/sennu - jen to pak znamená, že se budou případně výrazně hůř barvit chemickými barvami.
Mám zkušenost s šamponem Milva, cca po měsíci používání mi něco málo narostlo
@Anonymní píše:
@Murka Achjo, tak to mě opravdu štve. Doted jsem měla aspoň tu naději, ikdyz jsem si říkala, jestli by mi vůbec něco pomohlo…Kdyby ty vlasy aspoň nepadaly
Jinak děkuji za info, aspoň se vyhnu zbytečnému utrácení
Počkej, jestli ti vlasy nějak výrazně padají, tak to by neměly, to není genetika to je u mladé ženy známka toho že je něco špatně. (teda počítám s tím, že nejsi čerstvě zletilá kojící matka, tam je padání vlasů přirozené a narostou znova)
1. Nedržíš nějakou dietu? Nesoustředíš se na to abys jedla „zdravě“, jíš i maso?
2. jak spíš, jak jsi na tom s úzkostmi?
3. kdy si byla naposledy na preventivní prohlídce a dělali ti někdy testy na štítnou žlázu?
4. svědí tě ta hlava?
Příspěvek upraven 12.02.20 v 17:58
@Ou Mockrát děkuji, jste vážně pohotový!
Tak rychlé reakce jsem necekala. Budu se snažit je šetřit.
Ja si dovolím nesouhlasit. Pokud mas skrze geny málo vlasu, tak asi nedojde nikdy k tomu, ze budes mít super huste a pevné vlasy, ale k určitému zlepšení díky správné péči dojít muze.
Mluvím z vlastní zkusenosti. Mám po mamce taky jemné a řidší vlasy… Hodně mi pomáhají vitaminy - poslední dobou jsem nejvíce spokojena s Venirou. Dále jsem investovala do lepších šamponu. Mne osobně se nejvíce osvědčily přípravky z rady Loreal Kerastase (pro obnovení hustoty vlasů), dále Loreal Serioxyl (sanpon, kondicioner, serum), anebo Olaplex.
Výsledky jsou vidět cca po dvou měsících užívání.
@Ou No, snad mi vlasy padají tak nějak normalně. Je jasné, že mě to mrzi víc než holky, co mají vlasy husté a trikrát tolik.
Jinak testy na stitnou žlázu mi nedělali a s ostatním bych na tom měla byt v pořádku
Beru už přes 2roky Veniru, nejvíc spokojená..opravdu mě pomáhá, po hormonech mi padaly vlasy dost
@Anonymní píše:
@Ou No, snad mi vlasy padají tak nějak normalně. Je jasné, že mě to mrzi víc než holky, co mají vlasy husté a trikrát tolik.
Jinak testy na stitnou žlázu mi nedělali a s ostatním bych na tom měla byt v pořádku
Zkus zajít do nějaké kliniky plastické chirurgie, kde nastřelují i vlasy. Dělají i vyšetření, jestli třeba nemáš neprobuzené kořínky. To by pak šlo aktivovat k růstu.
Dobrý den, mám strašný problém s růstem mých vlasu. Tedy spis jich mám hrozně málo, na to, ze jsem cerstvě dospělá, bojím se jaký je budu mít za deset let
mám výraznou pesinku, při účesu se pereme s pleskami a mohla bych pokračovat.
nemáte něco osvědčeného co by mi pomohlo? Mé vlasy jsou i hodně jemné, tudiz se rychle zacuchaji. Znám plno drahých znacek, ale bojím se do nich investovat.. nebo stačí nějaké vitaminy z lékárny????? předem dekuji za tipy