Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobry den, mam zanet prudusek z chripky a antibiotika nepomahaji.Mate nekdo zkusenost?
@Dasa2000 píše:
Dobry den, mam zanet prudusek z chripky a antibiotika nepomahaji.Mate nekdo zkusenost?
to je tak strašně vágní otázka, že se na to nedá odpovědět. Příznaky? Délka? Vyšetření u dr? Předpokládám poslechový nález. CRP? Jaká antibiotika? Jak dlouho užívání? Klid, postel??
Musela jsem brat atb. Vim, ze na virovou chripku atb nepomahaji.Jsem nemocna uz tri tydny.Ptam se komu hned nepomohla antibiotika.Ze zacatku jsem nelezela ale posedavala po osmi dnech zhorseni.
Bohuzel, ze zacatku moc klidu nebylo, nelezela jsem prvni dny jen posedavala.Jsem oslabena z travicich problemu,
@Dasa2000 píše:
Musela jsem brat atb. Vim, ze na virovou chripku atb nepomahaji.Jsem nemocna uz tri tydny.Ptam se komu hned nepomohla antibiotika.Ze zacatku jsem nelezela ale posedavala po osmi dnech zhorseni.
a co to je hned? A co z toho, ať už Ti tady napíše kdokoliv cokoliv. Reš to se svým lékařem, ten Tě zná, ten Tě vyšetřil, ten indikoval léčbu
To vim, take ja se tu jen ptam, komu hned nezabirala antibiotika a musel mit jina. A za jak dlouho pomohla.
@Dasa2000
Antibiotika rozhodně neúčinkují hned, ale měla by si cítit úlevy po 48 hodinách.
@Dory22 Prave,zeze pri prvnich ctvry den se zdalo minimalni zlepseni pak zhorseni.Pri druhych nic.
@Dory22 Napred prudusnice a krk, dnes jdu i na plicni, pali me porad na pruduskach i zada citim a unava a necitim se porad dobre.
@Dasa2000
Uvidíš co ti řeknou na plicním. Jinak bych znovu zašla k Dr. Dej vědět.
@Dory22 Tak jsem dostala levoxacin,(ty prvni atb cefixim, se pry nedavaji)pak neco na rozpusteni hlenu, pry to tam porad mam ten zanet, inhalator na roztazeni prudusek, a fisilogicky roztok na vyplachovani nosu.Snad uz to bude dobre a hlavne at to prezije me traveni.