Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky,chtěla jsemse vás zeptat.Mám dvouměsíční mimi,které má něco přes čtyři kila,co jí můžu dát na sražení horečky?
verča
nam doktorka radila treba panadol baby sirup…osvedcil se mi.
u tak malého mimi bych raději zvolila čípky. Jinak od 3 měsíců a 5 kg je super Nurofen sirup.
Jinak pokud má opravdu horečku (ne jen teplotu), tak co nejrychleji srazit kvůli febrilním křečím ![]()
Já mám doma paralen čípky,ale ty jsou až od sedmy kilo
,tak při nejhoršim uděláme zábal.
My jsme dávali sirupík Panadol baby a když byly teplotky vyšší tak jsme dávali paralenové čípky!!!
Spíš než zábal položit do vaničky a postupně ochlazovat vodu, dokud malá vydrží…My to dělali, je to šetrnější než zábal a účinné úplně stejně…
Pokud máš paralenový čípek až od určitých kil, tak nám doporučila doktorka, kdyby nezabral sirup, dát čípek, ale podélně jej rozříznout
Určitě bych otírala vlhkým hadříkem a dávala zábaly na ručičky a nohy, pokud je teda nemá studené.
Děkuji za vaše rady,po dvou hodinách se jí horečka úpně stratila a teď má už jen zvýšenou teplotu.Nic jsem jí nedávala.tak snad se z toho vyspí.
Já bych se příště radila raději s lékařem
Tím nechci žádnou z nás urazit ![]()
lulje píše:
Já bych se příště radila raději s lékařemTím nechci žádnou z nás urazit
vpohodě,malá začla mít horečku odpoledne,takže dr. už tam nebyla.Naštěstí ta horečka odešla stejně rychle jak přišla.
To je dobře
Rozálka je krásná panenka. Bylo by zlé, kdyby se trápila v horečkách. Obě ji s Haničkou zdravíme ![]()
Doktorka mi předepisovala nurofen čípku, jen půlku, ale když jsem přišla do lékárný,tak mě lékárnice pomalu sprdla, proč chci tak malému mimču rvát nurofen, že prý je paralen mnohem šetrnější (paralen100čípky), tak nevím, doma mám pro jistotu obojí. Ale dobře že jste nic nepotřebovali.pa
Doktorka mi předepisovala nurofen čípku, jen půlku, ale když jsem přišla do lékárný,tak mě lékárnice pomalu sprdla, proč chci tak malému mimču rvát nurofen, že prý je paralen mnohem šetrnější (paralen100čípky), tak nevím, doma mám pro jistotu obojí. Ale dobře že jste nic nepotřebovali.pa
My měli Paralen čípky už od 1 týdne v lékárničce - na doporučení Dr. Ale dokud neměla malá 7kg, tak dávat jen půlku. Teploty nebyly, až v 5ti měsících dostala horečku, čípky zabíraly, ale málo a dostala i febrilní křeče
- tak vystrašenou mě snad manžel nikdy ještě neviděl
, ale vše nakonec bylo v pohodě. Pak mi Dr. doporučila Nurofen sirup - zabírá lépe.