Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla jsem se vás zeptat,co vám zabírá u miminek na teploty.Jestly podáváte jen léky,nebo také při vysokých teplotách děláte zábaly.Jak ty zábaly děláte a které části těla je mám dávat a jak dlouho.Za odpovědi moc děkuji.
Ahoj Elišce dávám Panadol sirup,po Ibalginu sirup zvracela.
Binky
Podle babičkovského receptu stačí dělat zábaly na nožičky. Vezme se studený namočený ručník nebo kapesník a přikládá na chodidla. Podle mých zkušeností to fakt dobře funguje a není potřeba dělat drastické zábaly na celé tělíčko, tak to zkus…
Ahoj
my jsme s teplotama bojovali před týdnem. Do 39 jsem dávala Panadol sirup a potom jsem dělala Adovi zábaly. Taky jsem hodně studovala na internetu jak na to a doporučují zábaly na nohy nebo ruce. Určitě se nemá malým dětem dělat zábal na celé tělo. Nám se osvědčily mokré ponožky a omotat ručníkem a kapesník na čelo.
Anni
Ahojky,
s horečkama jsme si užili svoje! I když náš Šimonek byl jako miminko zřejmě vyjímečný případ. Panadol na něj neúčinkoval vůbec. Ani prd. Ibalgin jen tak o půl stupínku dolů, což u jeho horeček kolem 40 nic mnoho. Pak ho jednou chytly horečky na dovolené v chorvatsku a byli jsme ubytovaní v soukromí a paní domácí byla zdravotní sestřička. Dala nám Voltarenové čípky pro kojence a to byl zááázrak. U nás bohužel nejsou registrované, takže jsme si je do Šimonových 3 let vozili z Chorvatska, nebo jsme řekli známým, kteří tam jeli. Jedno balení přišlo asi na 25 Kč. Zábaly jsme dávat nemohli, protože při horečce měl ledové ruce i nohy, což je nějaká oběhová porucha, takže by při zábalu mohl zkolabovat. Tak při zábalech POZOR na studené končetiny!
Ale jak už jsem psala, my jsme byli asi vyjímečný případ. (Naše Dr. byla šťastná, že nám zabírá ten Voltaren, ale nedokázala si vysvětlit proč
)
Pa Pajda
Ahojky.U nás se osvědčují čípky.Dávali jsme Nurofen pro děti a nic moc..Po čípkách teplota kolem 39 klesla…
ty zábaly na kotníčky a zápěstí je lepší dělat z vody a octa (1:1), tohle říkali v Pod pokličkou. M.
U nás zabraly Paralen-čípky, jsou pro mimi od 7kg, stojí asi 15kč.
ahoj K.
Nam rikali na kursu prvni pomoci chladit trisla, ze je to lepsi nez ruce a nohy.
Při horečkách je nejlepší to střídat, jednou dát něco paralenového(paralen sirup, čípky, panadol čípky) podruhé brufenového (Ibalgin sirup, nurofen či brufen sirup)
nám to klesá po ibalginu sirupu líp než po čípkách paralenu, ale je to individuální, musíš to vyzkoušet
Alena
Ahojky,
také nyní právě bojujeme s teplotami. Dávej paralenové čípky co 6 hodiny a nurofen sirup co šest hodin. Z toho vyplývá, že to střídáš co tři hodiny. U těch čípků pozor. Pokud dítě nemá ještě 7 kilo, je třeba čípek podélně rozříznout a dát jen jednu polovinu.
Zábaly nedávaj, pokud má dítě i po podání léků snižujících teplotu, studené nožičky, hrozí křeče
Ivulka
Díky všem za nápady jak dělat zábyly.Nejdřív skusím ty nohy,na celé tělo se mi to dávat nechce.Dáváme paralen čipky a po 4 hodinách Ibalgin sirup.Tak to střídáme.Jsem s toho dost vycvakaná.Máme poprvé teploty,zatím nepřesáhly 39. tak díky.