Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky…Měli jsme na dovolený průjem-v Česku.Vlastně to začalo horečkou,pak se přidal již zmiňovaný průjem..3dny běs…pak jsme šli na výtěr a zjistili nám Baktérii,která způsobuje salmonelu.Dneska jsme se s jednou maminou dozvěděly,od jiné maminy,že to řádí ve skleničkách od Hami a je to krůtí maso..Dělali prý v Plzni rozbory.A dokonce než se z toho tělíčko dostane může to trvat i rok.Tak jsem se chtěla zeptat,zda taky nemá někdo s tím to problémem v dnešní době zkušenost??Jinak nám přišel i papír od Hygienický stanice,že se to přenáší hovínkama.Jinak mi jí v sobě ještě máme ale průjem není používáme Hylak..Tak nejíme skleničky,ty jsme měli bohužel sebou a šlo to rychle. ![]()
No tak teď jsi mě pěkně šokovala !! Tak to je mazec. Jak se to do toho jídlíčka může dostat, když je to tak hlídané ?? To fakt nepochopím. My Hami čas od času dáváme, když nevařím ( na dovče jsme je taky měli ). A kromě průjmu - neměl prcek i jinačí příznaky nemoci ? My teď máme doma nechuť ke všemu, k jídlu, ke kojení, k Sunaru.. jen čaj pije a je spavej a protivnej. A nevíme čím to. Skleničku jsme min. týden myslím měli. Ale to by asi byla náhoda, co… Tak ať jste fit, S.
Ahoj díky za info. To by mohlo být upozornění i v tisku atd, ne? Ať jste brzo zdraví.
Tak Hami s krůtím sem právě dnes nakoupila
Zajímalo by mě jestli je to pravda nebo jen jedna paní říkala… ![]()
Ahoj všem.
Já si myslím,že epidemie salmonelozy je velmi nebezpečná a kdyby se stalo,to co se tu psalo,tak bysme se o tom snad někde dočetly,ne?
Zvláště pokud se dělaly testy.Asi by o tom hygienici něco věděli,nemyslíte? ![]()
Ahojky,
mi jíme jen krůti od Hami a žádné problémi nemáme a ani jsme neměli ťuk ťuk. Takže si myslím že děti tuhle bakterii můžou dostat v tomto věku z čeho koliv. Šahají na všechno a pak si ruce s klidným svědomím strčí do pusinky. A nikdo nevi kdo na tu samou věc sahal pře tím. Salmonela není jen z jídla můžeš ji chytit od člověka který ji má a špatně si umyl ruce.
Tak to jen na upřesnění.
Achesa a Anička ( za týden 10m)