Omezovat dobu kojení?

Iko
20
2.8.06 20:15

Omezovat dobu kojení?

Můj šestitýdenní chlapeček pije v průměru 45minut až jednu hodinu. Samozřejmě v průběhu i podřimuje, ale když mu chci vyklouznout, tak začne znovu (žužlat i pít). Byla u nás paní, která učí plavání, a řekla mi, že by mu mělo stačit 15 minut. Prý si ten zbývající čas už jen užívá mé blízkosti a může se přepíjet. Je pravda, že někdy dost ublinkává - i hodinu po jídle. Dnes jsem to tedy začala omezovat (někdy se podařilo 20 min., jindy 25 nebo 30). Koupila jsem kojenecké váhy - obvykle vypil 80 ml. Je to dost při 58 cm a 4,5 kg? Navíc v šesti týdnech probíhá růstový spurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
150
2.8.06 20:45

Ahoj,

my jsme na tom byly na zacatku stejne (Sarka mela 4,55 kg a 55 cm kdyz se narodila), kojily jsme 45-60 minut a detska mi rikala, ze to je moc, ze kdyz kojim z obou tak musi staci 10 a 10 minut, kdyz z jednoho tak 15 minut. No uprimne je to jedna z veci, kdy jsem se na nasi doktorku vykaslala a resila to intuitivne. Sarka se to jednak ucila, jednak mela rustove spurty… no proste jsem se ridila ji a ono se to nakonec samo srovnalo. V porodnici nam rikali, ze je to individualni od 10 - 50 minut. Dneska Sarce pres den bezne staci 10 minut, vecer pred spanim si to trochu vic uziva a taky kojim z obou, tak to nam to trva tak 20 minut. Jinak 80 ml mi prijde super. Kazdy mimco je jine a taky zalezi na tvem postoji, ale je jsem to sverila Sarce a nakonec se to srovnalo.

Aja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
2.8.06 20:49

Iko tak tohle neřeš, Karolinka zpočátku taky pila až hodinu. Postupně se miminka naučí lépe sát a doba kojení se zkrátí. Momentálně u nás na 10 min.
Rozhodně jsem kojení neomezovala, mimčo si stejně vezme kolik momentálně potřebuje.

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
2.8.06 21:00

Ahoj Iko,

můj prcek taky ze začátku cucal hrozně dlouho, nedokázala jsem moc poznat, jestli opravdu pije, nebo jenom tak cumlá. Postupně se to začalo upravovat samo na kratší a kratší dobu, nikdy jsem ho neomezovala. Hlavně si dávej pozor, aby ti malý nerozžužlal (to je hrozný slovo :)) bradavky, v případě, že by tě to při kojení bolelo, tak ten čas kojení radši zkracuj. Po každém kojení nech zaschnout na bradavce trochu mléka nebo natírej Bepanthenem.
Kojení zdar :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iko
20
2.8.06 21:11

Moc Vám všem děkuju. Taky to takhle cítím a úplně jsem dneska při tom zkracování trpěla, ale poslední večerní kojení už byla zase klasická hodinka. Prostě se nedal. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
2.8.06 22:18

Re: Omezovat dobu kojení?

Ahojda, malej v začátcích taky pil dlouho, pak jsem přišla na to, že pije tak 5-15min a pak už si to „užíval“ a i se přepíjel, že taky dost ublinkával a navíc hodně moc přibíral. Myslím, že jsem to nijak neomezovala, ale hodinu jsem ho pít nenechávala, to zase ne. Kor když v průběhu si i usnou :lol: . Záleží na každé mamce, jak si to bude dělat. Brzy se sehrajete :D , S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
3.8.06 07:52

Ahojky,

už v porodnicic nám říkali, že kojit maximálně min-t. Poté, co jsem měla malou vážit před a po kojení, jsem zjistila, že pije 80-130 ml. Takže dost. Taky jsme porodnici opouštěli o deset deka těžší než porodní váha. Tak jsem i doma kojla 15 minut. A nyní, když se na to dívám zpětně, to byla chyba. Jelikož malá byla nespavec a pořád křičela (trápily ji koliky). Když jsem se vykašlala na 15 minut a kojila kolik malá chtěla (klidně i 45 minut), tak potom byla spokojenější. Ať si každý říká co chce, tak příště totak určitě udělám hned od začátku.

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
3.8.06 10:07

ahoj..

Tak u nás to bylo podobné, byl u prsíčka kolem 45 minut. Zkusila jsem omezovat, jenže malý byl potom nedojedený a nevyprsíčkovaný, potom chtěl častěji a začal více ublinkávat a tak jsem se vrátila, zase zpátky, vždyť mě to nic neudělá a až se malý naučil pořádně sát, tak už mu to tak dlouho netrvalo , ale trvalo to nějaký ten měsíc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí