Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, teda vy jste šikovné.........Moc díky.
Taky hlasuju pro fotky sem do diskuse!!!!!!!!!!!!! Prosím
Moc ráda bych se koukla, jak to vypadá „na živo“
Petra
Já jsem si taky chtěla ušít vlastní kapsář - koupila jsem si tenký molitan pro izolaci a proti otloukání naší divošky (jako výstelku pro hlavní část kapsáře a z venku jsem plánovala kapsy). Už i pěknou látku, co se hodí ke koberci a nakonec jsem našla zděděné „ohraničení“ dětské postýlky, které někdo ušil na míru. Taky vycpané molitanem, s dětskými motivy a výškou asi 60cm (teď si nejsem jistá). Je to sice bez kapes, ale dlouhé přesně kolem postele a perfektní.
Ušila bych to vlastně stejně, až na ty kapsy.......
Bubu
Ahojte holky, když tady tak tvoříte a šijete, mám pro vás tip na látku. V Jysku prodávají 10 metrů na 140cm přírodní 100% bavly v roli, který normálně stojí 299 a včera jsem tam byla a mají ji dokonce za 200, což je úplně zadara. Dá se skvěle barvit Duhou v pračce a z 10-ti metrů se našije dostatečné množství látkových doplňků a tím vlastně se vlastně celý pokojíček krásně zútulní ![]()
Nedávno jsem šila „lantuchy“ za postele klukům. Z jedné strany je látka a z druhé je larisa. Na látku jsem našila kapsy na plyšáky a hračky. Drží to suchým zipem na dřevěné liště. Bylo to ale docela pracné, příště bych použila ty koberečky z Ikei, jestli nejsou drahé.
Tu je odkaz:
Julda
Dělala to z těhle koberečků a ty jsou za 69,–
http://www.ikea.com/…30346_S3.jpg
Tak snad se mi povede vložit ten obrázek dělám to prvně
![]()
KatkaN píše:Ahoj Eliško,
nechceš dát fotku toho kapsáře sem do diskuze? Určitě se rádi podívají i ostatní a já jsem strašlivě zvědavá
Pa Katka
Ahoj Katko,
ja bych rada, ale ja to neumim ![]()
Pokud mi nekdo poradite, jak ulozit fotku do diskuze (mam ji jen v PC, ne nikde v internetu), tak vam ji sem rada dam! Predem diky za radu!
Eliska
Ahojky
tak s požehnáním Elišky vkládám (pokud se povede )
krásný kapsář vláček
http://rodina.cz/…m/vlxxek.jpg
Papapa Jouda
Vláček je moc krásný!!!! (tiše závidím šikovnost) Můžu se zeptat - je to děláno stylem patchworku?
Zároveň díky za inspiraci - v létě snad budeme Kubíkovi pořizovat velkou postel a původně jsem chtěla dát ke stěně rohož z mořské trávy nebo tak něco. Ale kapsář by se mu určitě líbil víc a třeba by v té posteli spal pak radši…
Veru
vrony - patchwork jde mimo me
takze asi ne…
pro vsechny ![]()
Moc dekuju za vsechny pochvalne reakce, to jsem ani necekala!
Pokud nektera planujete neco podobneho, fakt smele do toho, nic na tom neni!
Pro velky zajem pridavam navod ![]()
Rozmery: (vyska x sirka)
Zaklad je vliselin, potazeny prislusnou latkou (tzn. latky je potreba dvojnasobek (krome oken, kol a kominu) + neco na zalozeni; skvele se daji zuzitkovat zbytky! Ja kupovala latku jako na povleceni. Podklad je kvuli prani na 3 mistech zhora dolu prosity.
Vsechno, krome kol a kominu je udelane jako kapsa - i ty okna - jsou super, zaparkujou se tam akorat dva anglicaky ![]()
Nejdriv je potreba usit ten podklad, pak jsem si pripravila a naspendlila jednotlive dily, prisila okna a teprve pak prisivala vagony a lokomotivu. A az jako posledni kola a kominy… Kola nejsou nijak zalozeny, jen vystrizeny kolecko vliselinu, kolecko latky, sezehleny k sobe a prisity entlem, aby nebyly videt kraje - bohuzel neumim sit rovne dokola ![]()
Uchyceni - necham na kazdem. My mame 8 „ocek“ a hlinikovou tyc.
Tak hezky den!
Eliska