Co na zeď kolem postele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
139
9.6.06 21:57

Ahoj, teda vy jste šikovné.........Moc díky.
Taky hlasuju pro fotky sem do diskuse!!!!!!!!!!!!! Prosím :D Moc ráda bych se koukla, jak to vypadá „na živo“
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
9.6.06 22:41

Já jsem si taky chtěla ušít vlastní kapsář - koupila jsem si tenký molitan pro izolaci a proti otloukání naší divošky (jako výstelku pro hlavní část kapsáře a z venku jsem plánovala kapsy). Už i pěknou látku, co se hodí ke koberci a nakonec jsem našla zděděné „ohraničení“ dětské postýlky, které někdo ušil na míru. Taky vycpané molitanem, s dětskými motivy a výškou asi 60cm (teď si nejsem jistá). Je to sice bez kapes, ale dlouhé přesně kolem postele a perfektní.
Ušila bych to vlastně stejně, až na ty kapsy.......
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
10.6.06 15:15

Ahojte holky, když tady tak tvoříte a šijete, mám pro vás tip na látku. V Jysku prodávají 10 metrů na 140cm přírodní 100% bavly v roli, který normálně stojí 299 a včera jsem tam byla a mají ji dokonce za 200, což je úplně zadara. Dá se skvěle barvit Duhou v pračce a z 10-ti metrů se našije dostatečné množství látkových doplňků a tím vlastně se vlastně celý pokojíček krásně zútulní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
10.6.06 17:47

Nedávno jsem šila „lantuchy“ za postele klukům. Z jedné strany je látka a z druhé je larisa. Na látku jsem našila kapsy na plyšáky a hračky. Drží to suchým zipem na dřevěné liště. Bylo to ale docela pracné, příště bych použila ty koberečky z Ikei, jestli nejsou drahé.

Tu je odkaz:

Julda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
10.6.06 18:39

Dělala to z těhle koberečků a ty jsou za 69,–
http://www.ikea.com/…30346_S3.jpg

Tak snad se mi povede vložit ten obrázek dělám to prvně :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
10.6.06 18:53
KatkaN píše:

Ahoj Eliško,

nechceš dát fotku toho kapsáře sem do diskuze? Určitě se rádi podívají i ostatní a já jsem strašlivě zvědavá :lol:

Pa Katka

Ahoj Katko,
ja bych rada, ale ja to neumim :oops:
Pokud mi nekdo poradite, jak ulozit fotku do diskuze (mam ji jen v PC, ne nikde v internetu), tak vam ji sem rada dam! Predem diky za radu!
 Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
10.6.06 20:05

Ahojky
tak s požehnáním Elišky vkládám (pokud se povede ) :lol: krásný kapsář vláček

http://rodina.cz/…m/vlxxek.jpg

Papapa Jouda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
10.6.06 23:18

NO to je krásné, jste fakt šikulky :D
P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
11.6.06 08:52

jouda - diky moc! Jsi sikulka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
12.6.06 12:47

Vláček je moc krásný!!!! (tiše závidím šikovnost) Můžu se zeptat - je to děláno stylem patchworku?
Zároveň díky za inspiraci - v létě snad budeme Kubíkovi pořizovat velkou postel a původně jsem chtěla dát ke stěně rohož z mořské trávy nebo tak něco. Ale kapsář by se mu určitě líbil víc a třeba by v té posteli spal pak radši…

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
12.6.06 13:10

vrony - patchwork jde mimo me :oops: takze asi ne…

pro vsechny :wink:
Moc dekuju za vsechny pochvalne reakce, to jsem ani necekala!
Pokud nektera planujete neco podobneho, fakt smele do toho, nic na tom neni!

Pro velky zajem pridavam navod :lol:

Rozmery: (vyska x sirka)

• celkove cca 45×195 cm
  • lokomotiva - motor (cervena kapsa) 20×40cm; kabina (zluta kapsa) 35×20cm; komin 15×5cm; „pistala“ 10×5cm, okno kabiny 15×10cm
  • 3× vagon 25×40cm, okno 9×12cm
  • 9× kolo - prumer 7cm

Zaklad je vliselin, potazeny prislusnou latkou (tzn. latky je potreba dvojnasobek (krome oken, kol a kominu) + neco na zalozeni; skvele se daji zuzitkovat zbytky! Ja kupovala latku jako na povleceni. Podklad je kvuli prani na 3 mistech zhora dolu prosity.
Vsechno, krome kol a kominu je udelane jako kapsa - i ty okna - jsou super, zaparkujou se tam akorat dva anglicaky :wink:

Nejdriv je potreba usit ten podklad, pak jsem si pripravila a naspendlila jednotlive dily, prisila okna a teprve pak prisivala vagony a lokomotivu. A az jako posledni kola a kominy… Kola nejsou nijak zalozeny, jen vystrizeny kolecko vliselinu, kolecko latky, sezehleny k sobe a prisity entlem, aby nebyly videt kraje - bohuzel neumim sit rovne dokola :oops:

Uchyceni - necham na kazdem. My mame 8 „ocek“ a hlinikovou tyc.

Tak hezky den!
Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí