Noční počůrávání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
139
9.6.06 18:29

Noční počůrávání

Ahojte holky, chtěla jsem se zeptat - je to asi tak dva měsíce, co jsme Anince sebrali plenky na noc. Ne nejak drasticky, sama se prestala počůrávat, takže to bylo zbytečné. Teď se ale začala počůrávat a já nevím, co s tím - nechat bez nebo vrátit. Moc se mi nechce nechat ji zvykat na plenky, když vím, že má na to být bez nich, ale zase ji nechci stresovat…
Nemáte někdo podobné zkušenosti.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
139
9.6.06 18:30

Aha, ještě - ANince je 2 a 3 měsíce, neumím upravit ten metřík :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
9.6.06 19:38

Ahojky.
Já bych už tu plínu nedávala. Jakmile se jednou takhle začne, tak podle mě by se už nemělo. Vím, je to blbý, je prostě období kdy budeš převlíkat postel třeba 2× za noc, ale chce to výdrž.
Ondra byl od 2 let na noc bez plínky, ale taky to chvilku trvalo než to bylo bez nehod. Taky jsem měla nutkání plínu začít dávat, ale nakonec se podařilo. Vždycky jsem čekala a když to bylo 14 dní v pohodě, skoro jsem skákala radostí že konečně, ale pak, ouha, bylo zase mokro. Ale teď si naštěstí nepamatuji kdy naposled se počůral. Myslím si, že od 2,5roku je určitě pohoda.
Neboj, přijde to. Můj názor je teda ten, vytrvat a plínu dát leda když by třeba malá spala u babičky a ta si netroufla malou tak nějak řečeno hlídat.
Hodně zdaru s plínkama. Ilča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
9.6.06 20:25

ještě jsem asi mohla připsat, že Aninka se tedaa počůrá jen jednou v noci, takže to není tak strašný, ale zase na druhou stranu není z těch, které by šlo v noci vzbudit na čůrání - prostě se nevzbudí…

""http://b3.lilypie.com/T1wDp2/.png:http://b3.lilypie.com/T1wDp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
9.6.06 20:47

U nás to bylo lepší v tom, že Ondra když chtěl čůrat, tak se vzbudil a volal. Později si sám slezl a vyčůral se aniž bych to věděla. Karamboly se stávaly akorát když byl hodně unavenej a spal jako dřevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
9.6.06 23:26

Petro,

a počůrává se každou noc? Můj starší synek se také občas počůrává, už jsem to probírala v jiné diskuzi. Jemu už jsou ale skoro 4 roky, tak je to asi něco jiného. Zajímavé je, že když už mu dám na noc plínu, tak ji většinou má suchou.
Zkuste ji v noci probudit, třeba kolem půlnoci nebo jak půjdete spát a nechat vyčůrat. Takhle to děláme sice my, ale děťátko by se mělo probrat tak, aby o tom vědělo. U nás je taky problém ten, že Kuba když spí, tak ho jen tak něco neprobudí, takže kolikrát ani neví, že v noci byl čůrat :roll: . Bohužel i přes noční čůrání se Kuba někdy počůrá nad ránem, a to ho nijak nenaléváme před spaním, spíš omezujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
10.6.06 10:21

Ahoj holky, tak dnešní noc se obešla bez incidentů, ale jak říkala Smokie, zkusili jsme Aninka o půlnoci probudit a nechat ji vyčůrat. Jestli vnímala nebo ne 100% nevím, ale spíš asi jo, vyčůrala se a šup spát.
Smokie - každou noc se nepočůrává, to ne. Ale i tak mě to zaskočilo, protože ona se sama od sebe přestala počůrávat ze dne na den, pak měsíc (nebo ještě víc, přesně nevím) nic a teď najednou 3× v týdnu mokro.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
10.6.06 16:53

Petro,
nedávno jsem se dozvěděla, že děti se takhle v noci na čůrání budit nemají, protože pak podvědomě cítí, že tu zodpovědnost přebírají rodiče za ně…prostě budit se nemusím, protože je tu přece máma a ta se postará. Sama s tím zkušenost nemám, Ondra se naštěstí počůrává, jen když je nemocný, ale vím asi o dvou kamarádkách, kterým to fakt zafungovalo. Budily, děti se počůrávaly a nebudily se samy. Přestaly, děti se budit začaly…
Nevím, ale přijde mi to logický.
Taky bych v tvém případě plínu nevracela, my máme pod prostěradlem takovou podložku z Ikea cca za 100,– Kč - je to kus prodyšné nepromokavé látky, mají to mezi kojeneckým zbožím. Matračku ochrání stoprocentně, zbytek není problém vyprat.
Vydrž, myslím, že malá přestane sama. Vracet plínky by byl krok zpět.
Ahoj Sylva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
10.6.06 22:30

To, co píše Sylva, zní docela logicky, ale s Kubíkem jsme zkoušeli ho jak dávat vyčůtat, tak nedávat, prostě občas se podojí (doslova podojí :roll: ), občas ne.
Tobík také téměř ze dne na den přestal čůrat do plínky, hlavně v noci ji měl suchou, tak jsme pak už plínu nedávali. No občas se počůrá, ale opravdu jen občas, spíš přičůrne, zůstane tam malý flíček (oproti Kubovýmu :D ). Ale příliš to neřeším, u něj to není nutný.

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
10.6.06 23:14

Taky se mi to buzení v noci moc nezdá. S ANinkou je potíž v tom, že ona se (teď ty poslední noci) hodinu mele a „zuřivě se brání“ probuzení. Místo jít čůrat to spíš chce zaspat. Když na ni promluvím, tak mi řekne, že čůrat chce, ale - „Anince chce nejdřív spinkat, pak čůrat… :)“ ........ Z postele ji pak nedostanu....... No, ale asi se přeci jenom vrátím k původní verzi a budit ji nebudu. Taky máme tu podložku a to praní mi fakt nevadí. Prostě počkám, až na to příjde sama a je to.
Holky, nevíte, jestli ty podložky dělají i na velké postele???
Díky. petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
3.3.14 08:37

Zdravíčko maminky :mavam:
Potřebuji poradit, nebo snad jen podpořit, ale už si nevím rady.
Je to asi 2-3 měsíce co jsme odebrali plínku na noc. Chtěla jsem už dřív, ale neustále se několikrát za noc počůral. Pak když začal mít ráno suchou plínu, tak jsme šli do toho. Ze začátku jsem ho nemohla vynachválit, nehoda byla jen jednou za čas. Teď se to ale nějak pokazilo a já poslední měsíc každý den peru a stále převlíkám. Počurá se každou noc jednou, semtam i dvakrát. Už je to unavujicí.
Už sem zkusila pozdeji odpoledne a před spaním nedávat moc pití, před spaním čůrat chodí. Když ho v noci na čurání vzbudím tak vyjímečně se vyčůrá, spíš se jen vzteká, co že ho jako budíme a na nočník nechce.
Začínám mít podezření, že je možná kámen úrazu v tom, že poslední dobou nechce vůbec spát po obědě. Ani ležet nevydrží a nevíme si sním v tomhle rady.
Myslíte, že by to mohlo být tím že je pak přetažený a tvrději spí? Když to bylo ještě dobrý, tak se v noci sám vzbudil a zašel si. Ted vůbec. :nevim:
Ps: Synovi jsou 3roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
3.3.14 09:07

Myslím, že tím, že nespí přes poledne, to není. Podle mě si to prostě musí uvědomovat. Dcera byla přes den bez pleny od roka a půl, v noci sama přišla, že už to pochopila a byly jí tři roky! Od té doby jediná nehoda, já vím, že to zní divně, ale opravdu se nikdy v noci nepočůrala(ovšem pleny měla na noc až do tří) Syn nemá plenky přes den až od dvou let, ale rovnou řekl, že už se nepočůrá a nechtěl je ani na noc a opravdu, v noci se vzbudí a jde. Když byl menší, jak se mlel a volal. Myslím, že dítě si to prostě musí uvědomit. Jestli myslíš, že spí tvrdě a neuvědumuje si to, dej mu třeba jen takový ty stahovací na plavání nebo nějaké zbytky na pár dní, uvidíš. Já bych to prostě nehrotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
3.3.14 09:40

No co se týče čůrání přes den, s tím nebyl vůbec žádný problém, začal chodit na záchod prakticky sám a bez problémů asi ve 2 letech. Jediný problém byl že si trochu učurknul do slipů ale hned běžel na záchod.
Právě mě zaráží, že už nějakou dobu se budil sám, uvědomoval si to už a ted najednou jakoby se vrátil o půl roku dříve :nevim: Plíny doma už žádné nemáme a dávat zpátky si zas říkám jestli ho to jenom ještě víc nepomate. Asi mi nic nezbyde než držet nebo nevím co je za problém :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
3.3.14 10:40

Tak můžeš vydržet, asi tím líp, ale jak reaguje, syn si tuhle chudák prdnul a měl flíček na slipech a měl amok. Nedovedu si představit, kdyby se třeba počůral. Budou mu za dva měsíce tři. Třeba to je nějaké období. Náš normálně pije, v noci vypije třeba půl lahve vody a nechodí v noci vůbec až ráno. Malá právě pila jak dán a proto pleny na noc až do tří, asi to holky mají jinak. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
3.3.14 11:25

Vždycky reaguje tak, že se vzbudí, celý se vysvleče a přijde, že se počůral. Většinou u toho brečí. Nesnaší to.
S tím pitím sme měli právě problém, byl schopný za noc vypít jeden a půl láhve(300ml) čaje. Takže jsme to omezili a pak začal mít právě suchou plínu.
Malému budou právě 3 tento týden a podle toho jak to šlo na začátku jsem si myslela že do 3 budem v „suchu“. A navíc přes den chodí na záchod víc než dost :zed: to už je někdy o nervy jak chodí každou kapku vytlačit jenom aby se mohl utřít a spláchnout, na navštěvách ani nemluvím. To ej ještě horší. Prakticky na každé návštěvě, první co udělá je, že „musí“ na záchod :zed:… a ted v noci nechodí vůbec. Maximálně si sedne na kraj postele a počůrá se takto. Ale když mu dám nočník k posteli, tak ho stejně přenáší do předsíně, že musí tam :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí