Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Linečko první konzultace se neboj. Jen se s doktorem domluvíte co vás čeká za vyšetření a kdy vám je budou dělat a taky se bude ptát na vaši anamnézu a tak. Vysvětlí vám další postup. Nejlepší by byo. kdyby jste tam šli oba ![]()
Přeji hodně štěstí a at vám v CARu pomůžou ![]()
Neboj.....a určo běžte oba…
bude to spíš pohovor,pak tebe objednají na hormonální profil,manžu asi na kontrolní spermio.
A hned při první návštěvě jsem šla na „kozu“tak at jsi kdyžtak i na toto připravená…
ano, jdeme tam oba, manžel je už teď z toho nervózní…četla jsem o nějakých genetických a urologických vyšetření u něho? a kdy myslíte, že dojde k prvnímu pokusu, jak dlouho to trvá? a když to nevyjde, jak dlouho se čeká na další? promiňte, že se tak ptám, ale nevím si rady
my jsme teda na první konzultaci museli jít oba.....sepsal rodinnou anamnézu,vysvětlit první kroky co nás čeká,dal domů papíry na pročtení a podepsání souhlasů a domluvili si další schůzku,hned mě nevyšetřoval až na té další schůzce po podepsání nějakých souhlasů
u nás dělali jen spermiogram,dopadl špatně.....pak mě vyšetřil a až podle výsledků vám ušijou léčbu na míru…takže těžko říct jak dlouho…mi například šli na 1.pohovor 1.10. a kolem Vánoc už mi vyšel pozitivní test
ale je to individuální,podle toho co vám zjistí,někdo čeká roky ![]()
Hmmm taky já na poz.test třeba čekala rok…
genetiku jsme měli,ale až o tom,co zjistili u mě PCO a anovulaci a partnerovi špatné SPG.
Takže před IVF-ICSI genetika…
ale já taky měla cykly třeba 60 dní---to se pak celkem dlouho čeká na 2.den cyklu…
Ahoj, vůbec se neboj, v CAR jsou odborníci ![]()
Já šla na první schůzku sama, byla jsem zrovna 2DC, tak mi rovnou nabrali krev na hormonální profil. Pak to lítalo, ten první měsíc byl hodně nabitý, po skončení ms vyšetření na průchodnost vejcovodů, partner spg, sepsání celkové anamnézy, test na cukr.
Hnedd zjistili že mám PCO bez ovulace, spg naštěstí dobrý, tak hned druhý měsíc jsem začala píchat injekce Puregonu, 10 DC byla první IUI a z ní máme syna ![]()
Takže já tam chodila měsíc a naprostá spokojenost ![]()
Vám držíme palce ![]()
holky moc všem děkuju, jste hodné, hned je mi líp, když to tak čtu.
nás asi čeká metoda ICSI
a co v práci? tolerovali vám to a přiznali jste to tam vůbec?
Přiznala, nic jiného mi nezbývalo
Ten první měsíc byl opravdu náročný, dojížděla jsem do Prahy 70km, to byl vždycky výlet na celý den. Já naštěstí pracovala v nepřetržitém provozu na směny, tak nebyl problém se vždycky s nějakou kolegyní domluvit a službu si vyměnit. Jinak by asi šéfová moc nadšená nebyla ![]()
jojo,musí si vás pořádně proklepnout aby věděli kde je zádrhel
Ano, ale i další měsíce jsou náročné, musíš přijít na začátku ms, dostaneš léky, pak kontrolní utz, samotný výkon v narkoze, pak vložení embrií…
Nevím jestli jsi přímo z toho města kde je CAR nebo budeš dojíždět…
Nevím jak to bude s tím novým zákoníkem práce, ale i na umělé oplodnění bys měla dostat od zaměstnavatele volno ![]()
no dle mě je to nemoc jako každá jiná, tak snad u zaměstnavatele problémy nebudou.
když se chodí pod narkózu, je vám potom špatně a jste doma nebo normálně jdete do práce??
Linečko, po odběru vajíček dostaneš automaticky neschopenku až do verdiktu, pozitivního testu nebo menstruace.
Pokud to vyjde většinou pokračuješ celý první trimestr na neschopence, pak záleží na tvém doktorovi a zdravotním stavu
Ahoj holky, manžel má celkem špatnej spermiogram - jen 12% schopných spermií, dostali jsme na 4 měsíce clostilbegyt, ale nezabral a nyní jsme již na leden objednáni do CARU. Poradíte mi, co nás při tomto prvním sezení čeká? Jak dlouho to zhruba trvá a co se bude potom dít? Jsem z toho pěkně vyjukaná a bojím se
, díky!