Co nejest pri kojeni

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
76
23.9.05 16:06

Co nejest pri kojeni

Ahojte maminy,

mam na vas otazku ohladne stravovania sa pocas kojenia. Zaujimalo by ma, ake mate skusenosti s tym, co mamicka pocas kojenia NEMA jest, aby mimi nemalo zbytocne problemy. Pocula som o strukovinach (fazula, hrach, sosovica…) kvoli nadymaniu a citrusovych plodoch a jahodach kvoli alergickym reakciam. Mam svoj zoznam este rozsirit ?

Miri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
685
23.9.05 16:57

Ahoj,
já bych tvůj seznam rozšířila o smetanu (včetně té v nanuku) a rohlíky. Někomu dělá problém čerstvý chleba, s tím jsem problémy neměla, ale na rohlík jsem se nemohla ani podívat.

Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
23.9.05 17:12

NO já se můžu vyjádřit jen k nadýmání, úplně nejlepší bylo postupovat metodou pokus - omyl. Obecně může nadýmat - zelí, cibule, luštěniny, bublinkaté vody, čerstvé pečivo, acidofilní mléko. Neměl by se česnek nebo křen kvůli chuti mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.9.05 19:34

Ahoj,

malá měla bolení bříška po švestkách a taky vim, že se říká, že pecky nedělají dobrotu např. ve víně nebo v melounu :)

Tak hodně zdaru

Petra

• Citovat
  • Upravit
1428
23.9.05 19:35

Ahoj Miri,

já jsem se vyhýbala především luštěninám, zelí, česneku, cibuli, hruškám a perlivým vodám. Jinak jsme měli problémy, já pořád nevěděla z čeho, pak mi kamarádka řekla, že nesmím jíst ani čerstvé pečivo. Dodnes, přestože má Lukášek (dnes) 8 měsíců si dávám bacha na cibuli. Zelí a luštěniny jsem od porodu taky ještě neokusila .
Záleží myslím i na Tobě, pokud víš, že Tě nějaká potravina nadýmá, může mít prcek pak prdíky taky.

přeji dobrou chuť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
23.9.05 21:46

Ahojky.Já bych tě kromě věcí co nadýmají ještě upozornila na čokoládu,oříšky,ryby a jižní ovoce.To kvůli alergiím.Jinak na prdíky já pila fenyklový čaj,ale asi tak 1,5l denně.Oba jsme stříleli jak o život a žádný problémy jsme neměli a i to čerstvé pečivo si dopřávám.Máťovi jsou teď 4,5 m a vše v poho,ale každé mimi je jiné.Musíš si to odzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
23.9.05 23:33

Ahojte este raz,

dakujem za vsetky postrehy, rada si precitam aj dalsie rady.

Prajem vsetkym stastne a zdrave deticky.

Miri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
24.9.05 11:15

Ahojky,
Náš malý trpěl na prdíky hodně. Pila jsem litry fenyklového čaje, zkoušela vynechat všechno možné, nakonec jsem žila jen o kukuřičných sucharech a pramenité vodě a nezlepšilo se to ani o fous. Prostě jsme ty tři měsíce koliky museli přežít.
Myslím, že každé mimi má trávicí soustavu vyvinutou jinak a některá mamina může dlabat všechno, jiná musí vynechat některé nadýmací potraviny a jsoui takové, které kdyby byly úplně o hladu, nepomohlo by to.
Tak jen přeju, abys nepatřila k té třetí skupině.

Makýš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
24.9.05 11:55

Ahoj,
taky jsem se snažila vynechat všechno, ¨z čeho by mimčo mohlo bolet bříško nebo mu způsobovat prdíky...............jenž jsem asi měsíc po porodu zjistila, že se živím jen övesnými sušenkami a tvarohy s jogurty.......... :roll: (samozřejmě jsem ubírala postupně).
Ládovala jsem se Sab Simplex tabletkama, pila fenyklový čaj.............a bolení bříška nepřecházelo :( .
Později mi došlo, že bych takhle nejen sebe zhuntovala, takže jsem začala jíst normálně (třeba vyloženě hrachovou kaši s cibulí bych si nedala :roll: :twisted: že jo, ale jinak jsem jedla běžná neostrá jídla). A malá na tom hůř rozhodně nebyla.
Teď čekám, kdy se narodí druhá princezna a samozřejmě zase budu dávat pozor, ale holt ty první tři měsíce s bolením bříška bojuje většina miminek, takže to musíme přečkat.
Ve starších diskuzích o tomhle problému jsem se také dočetla, že některé mamči jedly úplně všechno a byly na tom stejně.................

Tak jen neskonči na sucharech, jako já :lol: :lol: :lol: (to bylo špatně :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.10.05 20:56

Moje mimčo na prdíky taky dost trpí a já můžu jíst klidně jen suchary s vodou a malá má stejně kolem šesté večer svojí hodinku, kdy se kroutí a křičí. Ale jsou přece jen věci, po kterých je to extrémně horší. Kromě notoricky známých, které jsem ani nezkoušela a které už tu byly uvedené, jsem narazila i na pár, které mě dost překvapily: hroznové víno, krupicová kaše, dokonce i krupička zavařená v polívce, okurkovej salát, meloun, z koření nejen pepř ale nemůžu si dát ani kari nebo sladkou papriku. Obecně všechna syrová zelenina a ovoce. Třeba ani neoloupaná jablka nebo broskev, údajně i rajčata je lepší spařit a oloupat. Ale s těma jsem se nepiplala, radši jsem si dala jen trošku na chuť - jeden dva měsíčky normálně se šlupkou.
Na druhou stranu květák, brokolici a papriky si klidně trochu dám do rizota, ale musí to být předem dost podušené. Hlavní je to s ničím nepřehánět, ve velkým množství citlivější jedince nadme snad všechno.
Jak tu někdo psal o česneku, tak změnu chuti mléka jsem nepozorovala, malá jí pořád s chutí, ale česnek nejím protože jsem to jednou zkusila a mimčo se po něm kroutilo, plakalo a móc prdělo. Občas něco takhle opatrně ochutnám a podle intervalech v kojení většinou tak šest hodin po mojí konzumaci se to buď projeví nebo ne. U nás bohužel většinou ano. A trvá to pak dalších asi 6 hodin, než je to zase v pořádku, někdy i déle. Nejhorší zkušennost bylo asi to hrozno. To jsem s chutí snědla velikej hrozen hned asi třetí den po příchodu z porodnice a malá pak měla bolení a plakala asi 12 hodin v kuse a já chvílema s ní.
Kromě fenyklu jsou proti nadýmání dobrá obecně všechna mrkvovitá semena: anýz (ten údajně nejvíc), kopr, dokonce i kmín. Po kmínu se sice prdí, ale ty větry se po něm mnohem snáz uvolňujou. Dělám si většinou čaj ze směsi těhlech bylinek, přihodím i meduňku, někdy mátu a maliníkový nebo jahodový listí pro chuť. A nejúčinější je vypít ho spolu nebo spíš těně po kritické potravině.

• Citovat
  • Upravit
150
4.10.05 00:16

Holky, neviete nahodou ako je na tom kopor (neveim ako sa povie v cestine :) ) Kopr :? ?
Ja jem fakt uplne vsetko, teda okrem zeli, no pred par dnami som jedla u znamych koprovy omacku. Rozmyslala som nad tym, ci je to v nedoporucovanych, alebo naopak v doporucovanych potravinach. Proste mi to neda spat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.7.13 15:04

Ahoj holky chtěla bych se zeptat miluji mátoví čaj ale nevím jestli ho můžu když kojím :think:.. budu ráda za kařdou radu :) předem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
25.7.13 21:30

@slupinka kamarádka ho normálne při kojeni pila…myslim, že to chce vyzkoušet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
26.7.13 06:31

Mléko

Souhlas se vším výše napsaným. Podle naší MUDr. není pro miminko dobré, když maminka pije hodně mléka, vč. příjmu v jiné podobě (omáčky), sice to vyloženě nezpůsobuje prdíky, ale je to pro něj moc těžké. Lepší jsou různé zákysy atp., které jsou lépe stravitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí