Co nejvíc nadýchané těsto

6865
7.7.13 09:44

co nejvíc nadýchané těsto

Ahojky, prosím můžete mi poradit jaký korpus či těsto udělat aby bylo co nejvíce nadýchané a vystouplé? potřebuji nahnat co nejvíc do výšky, děkuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
7.7.13 09:47

@brumi já dělám klasické piškotové, mouku proseju přes cedník a je vždycky luxusní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
7.7.13 09:48

Samozřejmě sníh opatrně vmíchat… a jak píše @lyrica :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.13 09:50

Lepsie rastie piskota slahana od snehu, pripadne ked das miesto muky puding. Ale musis davat pozor aj pri peceni, aby nesadla. Sneh s pudingom je naozaj ako oblacik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
7.7.13 09:50

@lyrica tam je ale docela dost vajec ne? co znám recepty tak okolo 6. Zpoměla jsem dodat že co nejlépe s minimem vajec, já ani dcera je moc nesmíme, jen výjmečně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
7.7.13 09:51

@brumi já dělám ze 4 vajec ;)
Jo a ještě, neotvírat při pečení troubu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
7.7.13 09:52

@Bábi Zlopočasná to se mi právě většinou stane, v troubě krásně vyběhl a jen co vyndám bum bám na ploviční výšku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
7.7.13 09:52

@lyrica můžu poprosit o recept? dík za tip :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1524
7.7.13 09:53

Jestli jde o korpus na dort, doporučuju pořádně vyšlehat (opravdu poctivě a dlouho, nejlépe ručním šlehačem nebo v mixeru).

Návod na korupus dortu:

1. 6× žloutek + 3 lžíce cukru moučka… šlehat, šlehat, až je to husté.
  2. 6× bílek + 120 cukru moučka… šlehat šlehat, až je fakt hustý sníh.

Do žloutkové pěny přidávat po lžicích sníh + 120 g polohrubé mouky (prosít přes sítko, prý to pomáhá taky tomu nadýchání :nevim: ). Míchat jen zlehka lžící nebo vařečkou.

To celé šoupnout do remosky (tam se to dělá nejlíp) nebo do dortové formy. Mělo by to pěkně naskočit :idea: Pokud jsou na to ještě nějaké další další tipy, budu za ně ráda.

Za mě jen: když se pěkně dodrží postup s vyšlehání a s „vmícháním pomalu a opatrně po lžicích“, mělo by to vyjít. Kdysi jsem to šlehala jen „lážo plážo“ a nakonec šoupla všechno najednou do mixéru. To z toho byla betonová placka :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
7.7.13 10:41

Ja robim buchtu s jogurtom-bez oleja, len s 2 vajíčkami a super nadychana a vlacna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1839
7.7.13 11:25

Aby se nemuselo piškotové těsto tak dlouho šlehat, tak stačí přidat do těch žloutků s cukrem při šlehání horkou vodu (1 žloutek = 1 pol. lžíce vody)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1524
12.7.13 10:46

Horká voda a pundink, holky, dík :kytka: :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie