Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky, prosím můžete mi poradit jaký korpus či těsto udělat aby bylo co nejvíce nadýchané a vystouplé? potřebuji nahnat co nejvíc do výšky, děkuji moc ![]()
@brumi já dělám klasické piškotové, mouku proseju přes cedník a je vždycky luxusní.
Lepsie rastie piskota slahana od snehu, pripadne ked das miesto muky puding. Ale musis davat pozor aj pri peceni, aby nesadla. Sneh s pudingom je naozaj ako oblacik.
@lyrica tam je ale docela dost vajec ne? co znám recepty tak okolo 6. Zpoměla jsem dodat že co nejlépe s minimem vajec, já ani dcera je moc nesmíme, jen výjmečně
@brumi já dělám ze 4 vajec ![]()
Jo a ještě, neotvírat při pečení troubu ![]()
@Bábi Zlopočasná to se mi právě většinou stane, v troubě krásně vyběhl a jen co vyndám bum bám na ploviční výšku
Jestli jde o korpus na dort, doporučuju pořádně vyšlehat (opravdu poctivě a dlouho, nejlépe ručním šlehačem nebo v mixeru).
Návod na korupus dortu:
Do žloutkové pěny přidávat po lžicích sníh + 120 g polohrubé mouky (prosít přes sítko, prý to pomáhá taky tomu nadýchání
). Míchat jen zlehka lžící nebo vařečkou.
To celé šoupnout do remosky (tam se to dělá nejlíp) nebo do dortové formy. Mělo by to pěkně naskočit
Pokud jsou na to ještě nějaké další další tipy, budu za ně ráda.
Za mě jen: když se pěkně dodrží postup s vyšlehání a s „vmícháním pomalu a opatrně po lžicích“, mělo by to vyjít. Kdysi jsem to šlehala jen „lážo plážo“ a nakonec šoupla všechno najednou do mixéru. To z toho byla betonová placka ![]()
Ja robim buchtu s jogurtom-bez oleja, len s 2 vajíčkami a super nadychana a vlacna..
Aby se nemuselo piškotové těsto tak dlouho šlehat, tak stačí přidat do těch žloutků s cukrem při šlehání horkou vodu (1 žloutek = 1 pol. lžíce vody)