Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, začala jsem s příkrmy už budeme mít měsíc za sebou a zatím jsem kupovala skleničky - vydržela nám jedna na tři dny.
Ale nyní bych už chtěla dělat pro malou domácí jídlo a to na více dní. A nevím, zda je lepší varianta uvařit toho více - rozmixovat a pak dát zavařit nebo zamrazit?
U čeho se zachová lepší chuť jídla?
Moc Vám děkuji za Vaše typy a zkušenosti!
Tak já vařila spíš na dva dny, ale pokud toho bylo víc tak raději zamrazit. Zavařený to máš 2× vařený.
Já připravovala stranu většinou na dva dny. Nikdy jsem nazavařovala ani nezamrazovala. Za pár dnů najdeš systém a mě osobně to vaření nějak moc času nezabíralo.
Vařím tak na dva dny, ale když mají někde akci na švestky, meruňky..na tyhle dražší potraviny, tak mrazím. Maso taky mrazím. Rozmixuju, udělám porce a šoupnu do mrazáku. Takhle mám třeba 3,4 druhy masa a vždycky jen přihodím k zelenině. Špenát, kukuřici a fazolky kupuju už mražené. Mrkev a pórek mám nakrájený a taky v mrazáku. Nemrazím jedině cuketu, brambor, okurku, kuskus, čočku a banán ![]()
Tak já vařila v parním hrnci na dva dny samo vaří, samo vypne, pohoda
teď u mladší začínám takže zatím sklaničkuju tak 14dní a pak zas opráším hrnec ![]()
http://www.datart.cz/…M-48780.html
Přesně. Já taky vařím od první lžičky a vařím oběd tak jako tak. Takže časově v pohodě. Dělala jsem toho víc. Třeba mrkev když byla dobrá čerstvá tak jsem zamrazila, špenát a podobně. Kromě brambor. Ted jeden den uvařím hodně má to na ten den a ještě na tří max. Ohledně masa, toho je mín, tak to mrazím. Jinak už ani nemixuju. Malej přišel na co má v pusince ty 4zoubky, takže už jen kudlám vidličkou ![]()
Ahoj. Nikdy jsem nezavařovala, pokud konzervuji, tak mrazím. Když jsme začínali s příkrmy, tak jsem kupovala skleničky a měla je na 3-4 dny, pak jsem vařila a mrazila v tvořítkách na led. Podle potřeby vyloupla tolik a tolik kostiček toho a toho (zelenina, maso). Přílohy jsem vařila čerstvé. Jak začala dcera víc jíst, osvědčilo se mi vařit na dva dny, a tak to praktikuju dodnes. Hodně používám parní hrnec, to pak akorát stačí si včas uvědomit, že je potřeba začít vařit (= naházet do hrnce, nalít vodu a nastavit časovač). Třeba mrkvička z parního hrnce byla krásně oranžová a moooc dobrá. Chutnala i dospělým, co ochutnávali.
Mě se právě líbí ten systém skleniček z obchodu. Je v ní všechno a na dva dny vydrží. U prvního mimča jsem pak i zamrazila takhle nachystanou domácí skleničku ale vždycky mě pak příslo lepší ji před jídlem projít varem aby to opět bylo hladká kaše (kořenová zelenina, rýže).
@Edit1 V žádným případě nechci rejpat a nejsem bio eko matka
,ale mě překvapil obsah masa ve skleničce, je ho tam dost málo.
Takže já ho ještě přihazuju. Mně vždycky pobaví, jak má každý skleničku na víc dní nebo dává porce do tvořítka na led. Malej snědl napoprvé hned velkou skleničku
,dávat do do tvořítek, musím jich mít aspoň dvacet
![]()
Na zimu je lepší se předpřipravit a zavařit.
Můj syn bude mít 4 měs. v srpnu, je plně na UM, takže od toho 4m. začnu přikrmovat, skleničky kupované používat nechci vůbec, teď je zelenina a ovoce čerstvé tak budu používat na vaření (uvařím si menší množství na dvě jídla) a na podzim/zimu si zavařím.
Teď jsem ve fázi, že mi známí nosí sklenky od tatarek, moravanek, malé od okurků, abych měla do čeho zavařit
. Uvařené jídlo nemrazím, nerada dávám dětěm rozmažené uvařené jídlo, sama bych to nesnědla, tak to nedávám děckám.
Dělala jsem to tak i s prostřední, tak to tak udělám i s malošem ![]()
Samo neupravenou zeleninu, ovoce a maso zamrazím, ale to bych musela mít opravdu velký mrazák. Myslela jsem, že nerada dávám dětem uvařené, zamražené a rozmražené jídlo, to nééé, ale zeleninu a ovoce si zamrazím a pak uvařím to jo.
@Kelsey Já bych taky zavařovala, ale neumím to a bojím se toho ![]()
@Tereza1986 píše:
@Edit1 V žádným případě nechci rejpat a nejsem bio eko matka,ale mě překvapil obsah masa ve skleničce, je ho tam dost málo.
Takže já ho ještě přihazuju. Mně vždycky pobaví, jak má každý skleničku na víc dní nebo dává porce do tvořítka na led. Malej snědl napoprvé hned velkou skleničku
,dávat do do tvořítek, musím jich mít aspoň dvacet
![]()
Já jsem pochopila ty tvořítka na led tak, že jich nahážou několik do sebe - že mají zvlášť mrkev, zvlášť maso, a podle chuti libovolně míchají na nějakých těch 150 g. To mi přijde naopak praktický, jen já se nedokážu donutit k vaření, to se přiznávám bez mučení, nevařím sobě a dítěti jednou za uherák udělám hrnec plný jídla, který mrazím do sáčků každou porci zvlášť. Jeden šuplík je plný takovýchle jídel a čtrnáct dní si užívám luxusu sáhnout a ohřát.