Příprava - vaření příkrmů

461
6.7.13 21:31

Příprava - vaření příkrmů

Ahoj holky, začala jsem s příkrmy už budeme mít měsíc za sebou a zatím jsem kupovala skleničky - vydržela nám jedna na tři dny.
Ale nyní bych už chtěla dělat pro malou domácí jídlo a to na více dní. A nevím, zda je lepší varianta uvařit toho více - rozmixovat a pak dát zavařit nebo zamrazit?
U čeho se zachová lepší chuť jídla?

Moc Vám děkuji za Vaše typy a zkušenosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
637
6.7.13 21:41

Taky by mě to zajímálo snad někdo odpoví :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
6.7.13 21:42

@Edit1 bezva téma, jsme na tom úplně stejně :)

• Citovat
  • Upravit
5052
6.7.13 21:42

Tak já vařila spíš na dva dny, ale pokud toho bylo víc tak raději zamrazit. Zavařený to máš 2× vařený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
6.7.13 21:46

Já připravovala stranu většinou na dva dny. Nikdy jsem nazavařovala ani nezamrazovala. Za pár dnů najdeš systém a mě osobně to vaření nějak moc času nezabíralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
6.7.13 21:48

Vařím tak na dva dny, ale když mají někde akci na švestky, meruňky..na tyhle dražší potraviny, tak mrazím. Maso taky mrazím. Rozmixuju, udělám porce a šoupnu do mrazáku. Takhle mám třeba 3,4 druhy masa a vždycky jen přihodím k zelenině. Špenát, kukuřici a fazolky kupuju už mražené. Mrkev a pórek mám nakrájený a taky v mrazáku. Nemrazím jedině cuketu, brambor, okurku, kuskus, čočku a banán ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
6.7.13 21:55

Tak já vařila v parním hrnci na dva dny samo vaří, samo vypne, pohoda :mrgreen: teď u mladší začínám takže zatím sklaničkuju tak 14dní a pak zas opráším hrnec :lol:
 http://www.datart.cz/…M-48780.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
6.7.13 21:57

Přesně. Já taky vařím od první lžičky a vařím oběd tak jako tak. Takže časově v pohodě. Dělala jsem toho víc. Třeba mrkev když byla dobrá čerstvá tak jsem zamrazila, špenát a podobně. Kromě brambor. Ted jeden den uvařím hodně má to na ten den a ještě na tří max. Ohledně masa, toho je mín, tak to mrazím. Jinak už ani nemixuju. Malej přišel na co má v pusince ty 4zoubky, takže už jen kudlám vidličkou ;)

• Citovat
  • Upravit
15674
6.7.13 22:02

Ahoj. Nikdy jsem nezavařovala, pokud konzervuji, tak mrazím. Když jsme začínali s příkrmy, tak jsem kupovala skleničky a měla je na 3-4 dny, pak jsem vařila a mrazila v tvořítkách na led. Podle potřeby vyloupla tolik a tolik kostiček toho a toho (zelenina, maso). Přílohy jsem vařila čerstvé. Jak začala dcera víc jíst, osvědčilo se mi vařit na dva dny, a tak to praktikuju dodnes. Hodně používám parní hrnec, to pak akorát stačí si včas uvědomit, že je potřeba začít vařit (= naházet do hrnce, nalít vodu a nastavit časovač). Třeba mrkvička z parního hrnce byla krásně oranžová a moooc dobrá. Chutnala i dospělým, co ochutnávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
6.7.13 22:13

Mě se právě líbí ten systém skleniček z obchodu. Je v ní všechno a na dva dny vydrží. U prvního mimča jsem pak i zamrazila takhle nachystanou domácí skleničku ale vždycky mě pak příslo lepší ji před jídlem projít varem aby to opět bylo hladká kaše (kořenová zelenina, rýže).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
6.7.13 22:20

@Edit1 V žádným případě nechci rejpat a nejsem bio eko matka :lol:,ale mě překvapil obsah masa ve skleničce, je ho tam dost málo. :nevim: Takže já ho ještě přihazuju. Mně vždycky pobaví, jak má každý skleničku na víc dní nebo dává porce do tvořítka na led. Malej snědl napoprvé hned velkou skleničku :roll:,dávat do do tvořítek, musím jich mít aspoň dvacet :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.7.13 22:23

Na zimu je lepší se předpřipravit a zavařit.
Můj syn bude mít 4 měs. v srpnu, je plně na UM, takže od toho 4m. začnu přikrmovat, skleničky kupované používat nechci vůbec, teď je zelenina a ovoce čerstvé tak budu používat na vaření (uvařím si menší množství na dvě jídla) a na podzim/zimu si zavařím.
Teď jsem ve fázi, že mi známí nosí sklenky od tatarek, moravanek, malé od okurků, abych měla do čeho zavařit :lol:. Uvařené jídlo nemrazím, nerada dávám dětěm rozmažené uvařené jídlo, sama bych to nesnědla, tak to nedávám děckám.
Dělala jsem to tak i s prostřední, tak to tak udělám i s malošem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.7.13 22:26

Samo neupravenou zeleninu, ovoce a maso zamrazím, ale to bych musela mít opravdu velký mrazák. Myslela jsem, že nerada dávám dětem uvařené, zamražené a rozmražené jídlo, to nééé, ale zeleninu a ovoce si zamrazím a pak uvařím to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
6.7.13 22:26

@Kelsey Já bych taky zavařovala, ale neumím to a bojím se toho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
6.7.13 22:42
@Tereza1986 píše:
@Edit1 V žádným případě nechci rejpat a nejsem bio eko matka :lol:,ale mě překvapil obsah masa ve skleničce, je ho tam dost málo. :nevim: Takže já ho ještě přihazuju. Mně vždycky pobaví, jak má každý skleničku na víc dní nebo dává porce do tvořítka na led. Malej snědl napoprvé hned velkou skleničku :roll:,dávat do do tvořítek, musím jich mít aspoň dvacet :lol: :lol:

Já jsem pochopila ty tvořítka na led tak, že jich nahážou několik do sebe - že mají zvlášť mrkev, zvlášť maso, a podle chuti libovolně míchají na nějakých těch 150 g. To mi přijde naopak praktický, jen já se nedokážu donutit k vaření, to se přiznávám bez mučení, nevařím sobě a dítěti jednou za uherák udělám hrnec plný jídla, který mrazím do sáčků každou porci zvlášť. Jeden šuplík je plný takovýchle jídel a čtrnáct dní si užívám luxusu sáhnout a ohřát.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii