Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jaké vaříte holky omáčky?? Chci nějakouobrou omáčku ke knedlíku,. ![]()
Křenová, houbová, svíčková, koprová, játrová, rajská, frankfurtská
rozsypaní ptáčci
na divoko ( dusím maso ve vlastní štávě s novým kořením, pepřem, bobkolistem a jalovcem a pak to lehce zahustím)
pak lze do klasického masového výpeku/výdusu přidat hrášek, fazole a kukuřice (klidně každé samostaně) a máš něco alá mexiko, zasypat sýrem
Moje tchýně dělá omáčku na způsob roštěné, ale mnohem víc zahuštěnou. Vynikající! Jinak já třeba ráda kuře na paprice ![]()
@78mamina píše:
Milujem kuře na paprice -knedlík
tak tu já nesnáším, ![]()
Rajská, kuře na paprice běžně, vyjimečně http://www.recepty.cz/…-speku-17512
@kvaček píše:
Udělej si si svíčkovou
nehce se mi dělat tak složitá
![]()
Zmojemska, rajska, koprova, hovězí na houbach, nebo veprovy guláš, kuře na paprice ![]()
Já dělám omáčku se žampiony, pak kuřecí prsa na kousky na to prdnu kupovaný lečo, zaleju vodou, dám tam americkou jížku (hl. mouka+studená voda), povařím 20 min, zaleju smetanou a dochutím, k tomu těstoviny a mňam.
pak občas udělám gulášek s chlebem a k tomu pívo, někdy rajskou s koulema z metýho masa, pak s kary.. jinak omáčky moc nedělám, nejsme knedlíkový… to si občas dám u mamky, koprajdu, roštěnou na houbách, rozlítaný ptáčky, svíčkovou a houby na smetaně ![]()
Svickovou, koprovou, rajskou, jatrovou, krenovou, kure na paprice, zeleninovou, jakykoliv vypek z masa zahustit, zjemnit smetanou,…
No to kure na paprice zalezi, jak se dela. Me osobne treba vadi, kdyz mi do toho nekdo nahaze vselijake rozpitvane maso
. ale u nas doma aj u babicky se to dela tak, ze se kure (posolene a popaprikovane) upece s cibulkou, potom se maso vytahne, vypek se zahusti, prida smetana, popr. se prepasiruje a na talir kazdy dostane kus masa (stehno, prso,…) omacku a knedlik.
@tumpach píše:
nehce se mi dělat tak složitá![]()
![]()
Dám ti recept na nesložitou, kup hov zad, halali, smetanu. Maso si nalož na den do velkýho halali pak druhý den dej vše vařit, po změknutí vyndej maso, rozmixuj halali přidej smetanu-já dávám ke šlehání 250ml, mužes zahustit moukou
Je výborná ![]()
@elchirk píše:
Svickovou, koprovou, rajskou, jatrovou, krenovou, kure na paprice, zeleninovou, jakykoliv vypek z masa zahustit, zjemnit smetanou,…No to kure na paprice zalezi, jak se dela. Me osobne treba vadi, kdyz mi do toho nekdo nahaze vselijake rozpitvane maso. ale u nas doma aj u babicky se to dela tak, ze se kure (posolene a popaprikovane) upece s cibulkou, potom se maso vytahne, vypek se zahusti, prida smetana, popr. se prepasiruje a na talir kazdy dostane kus masa (stehno, prso,…) omacku a knedlik.
jj tak to dělám i já a k tomu místo knedlíku halušky