Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tím pečeným kuřetem mi @elchirk připomněla, co se vaří u nás - pečené kuře, knedlík a dýňové/cuketové zelí. Kuře se klasicky upeče, dýňové zelí: cibulku zesklovatět, na ní podusit nastrouhanou dýni nebo cuketu (ta dá míň práce), zahustit zakysanou smetanou a moukou. K tomu kynutý knedlík, „zelí“ se poleje výpekem. Je to výborné! ![]()
@tumpach píše:
nehce se mi dělat tak složitá![]()
![]()
co je na svíčkové složité? rozvařit zeleniny, rozmixovat a zjemnit smetanou a dochutit
stejné jako když vaříš polévku ![]()
U nás ke knedlíku jen svíčková a houbová:)Rajskou jíme s dětma s kolínkama, na paprice taky a koprovku s bramborem a vajíčkem:)játrovou děláme s rýží a ostatní omáčky taky bud rýže nebo těstoviny. Knedlík u nás nefrčí:)ten jí chlap:)
@princeznaII píše:
co je na svíčkové složité? rozvařit zeleniny, rozmixovat a zjemnit smetanou a dochutit
stejné jako když vaříš polévku
tak třeba já si svíčkovou den předem předpékám aspon dvě hodky:) a složité pro mě je to že trvá než nakrájím všechnu cibule mrkev a celer jelikož živím 4 chlapi vařím kotle:))
Tak já dělám Segedínský guláš, vepřový nebo hovězí guláš, kuře na paprice, játrovou omáčku, svíčkovou, rozlítaný ptáčky je toho hodně
a taky je dobrá sýrová ale ke knedlíku by se nehodila a u nás se vaří nejvíc takové omáčky co jdou ke knedlíkům protože jakmile řeknu že je rýže nebo těstoviny tak už vidím ty jejich škleby ![]()
@Crystal87 píše:
tak třeba já si svíčkovou den předem předpékám aspon dvě hodky:) a složité pro mě je to že trvá než nakrájím všechnu cibule mrkev a celer jelikož živím 4 chlapi vařím kotle:))
tak nemusíš to krájet ale nastrouhej to na hrubo, dřív to změkne
jasně, pokud ji děláš včetně masa, tak to trvá déle, ale my se tu bavíme o omáčce a k té maso nutně nepotřebuješ ![]()
Svíčkovou, rajskou, mrkvovou, cibulovou, falešnou svíčkovou, zelnou, brokolicovou, koprovou, kuře na paprice a česnekovou. Zvlášť mrkvová, cibulová a česneková má vždy úspěch. ![]()
@Oter píše:
Svíčkovou, rajskou, mrkvovou, cibulovou, falešnou svíčkovou, zelnou, brokolicovou, koprovou, kuře na paprice a česnekovou. Zvlášť mrkvová, cibulová a česneková má vždy úspěch.
Tak udělám rajskou a segedín, dvě věci a at si každý vybere, díky holky, ![]()
@tumpach píše:
Tak udělám rajskou a segedín, dvě věci a at si každý vybere, díky holky,
jinak já svíčkovou nákladam na 4 dny dopředu
, asi sjem cvok, ale nevadí
@tumpach píše:
jinak já svíčkovou nákladam na 4 dny dopředu![]()
, asi sjem cvok, ale nevadí
já mám nejradši stejně jen tu omáčku, maso bych mít vůbec nemusela ![]()
@mejdylko píše:
já mám nejradši stejně jen tu omáčku, maso bych mít vůbec nemusela
To já taky nee
, ale chlap chce maso!. jak není v nečem maso, podle něho to není jídlo, s ním je to těžký
![]()
@tumpach tak to máme stejný… někdy mi teda sní smažanej sejra (ale ten miluje) a obalovanej květák nebo polívku.. ale hned pak večer sežere půlku slámu nebo si udělá hemenex s tunou slaniny. A když udělám k obědu něco sladkýho, tak držkuje, že to není pořádný jídlo, protože tam není maso. Držka rozmlsaná ![]()
@Taminka píše:
@princeznaII jaka je ta frankfurtska?
papriková, s kousky párku
když se peče maso ( nejlíp kýta) tak se párkem taky špikuje, a slaninou
@princeznaII píše:
papriková, s kousky párkukdyž se peče maso ( nejlíp kýta) tak se párkem taky špikuje, a slaninou
aha takze neco jako frankfurtska polevka