Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Taminka píše:
aha takze neco jako frankfurtska polevka
přesně tak
Oživuji. U nás nejvíce z omáček jede rajská, bratislavská, znojemská, pak taková s medvědím česnekem, anglická, kuře na paprice a koprová.
@pocker nevařím žádné, jaká omáčka je anglická nebo bratislavská? hoď prosím recept
Svíčkovou, znojemskou, roštěnou, kuře na paprice, rajskou, frankfurtskou,…
Ja se vetřu
poradíte omacku bez mleka,smetany nebo masla? Kojim,mala ma abkm a delam porad to same dokola.. dekuju ![]()
@Martina712 já včera dělala vepřové v mrkvi, osmahne se cibule, maso, přidá halda nastrouhané mrkve na jemno, sůl, pepř, kmín, kečup. V papiňáku za chvíli hotové, případně trošku zahustíme.
@Martina712 cokoli na cibulovem základu - guláš, rajská, znojemská, tmava s rostenou, ptacci, maso v zelenině apod.
u nás se dělají omáčky pouze na těstoviny, takže sýrová s gorgonzolou, houbová se smetanou, a další. Česká jídla skoro nevaříme ![]()
Holky když už se řeší omáčky - nemá někdo recept na takovou hodně tmavou omáčku s hraskem? Dělali nám ji na základce a já ji milovala. Ale ať se doma snažím jak chci, tak to nikdy nemá správnou tmavou hnědou barvu a výraznou chuť - byla úplně hladká a nakonec posypana hraskem z konzervy
tak kdyby někdo věděl hodte recept
@Tichošlápek nemyslíš mexický guláš? Nám to na základce vařili s rýží a nakonec to bylo ještě posypané strouhaným sýrem. Taky jsem to měla ráda ![]()
My jedeme klasiku: guláš, segedín, rajská, koprová, na paprice, na houbách, občas znojemská. Omáčky na špagety a jiné těstoviny nepočítám, to samozřejmě děláme boloňskou, muž sýrovou (ta se mně nikdy nepovede), pak různé smetanové a to jakékoli. Nedávno jsme měli třeba i brokolicovou (brokolici do měkka ve vodě, pak rozmixovat, přilít smetanu, osolit, opepřit - nejlépe pepř čtyř barev a nešetřit). Cpaly se i děti, co brokolici nejedí. Stačilo nám to takhle čistě bez masa a mohli jsme se utlouct ![]()
@caramba to asi nebude ono, tohle bylo s testovinami. A bez sýra. Nicméně najdu si recept Na ten mexikán, já tyhle jídla můžu ![]()