Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Dory22 píše:
Hamburská,koprová,slepice na paprice (lze i z hovězího,vepřového,kuřete),svíčková,houbová,okurková,ptáčky,rajská, zeleninová (z leča),štěpánská, „guláš“, segedín,roštěnou, na pepři,na kmíně. Je toho spousta. Chce to mít jen inspiraci. A když se člověk zamyslí, tak jde všechno.
Miluju jídla tzn.že jdu vařit a mám maso a něco dělám a nevím co z toho vznikne.
to říkala i ta ve Výměně manželek, co si nemyla zuby, minulý týden, nejsi to náhodou ty
![]()
@tumpach
![]()
A co je na tom úsměvného? ![]()
Výměnu ani komentovat tady nebudu. Tam už se nikdo normální nemůže ani přihlásit. Zřejmě si nepochopila jak jsem to myslela.
Dobrých omáček a i celkově jídel se dá vykouzlit mnoho. Chce to mít jen „inspiraci“.
Trošku by to chtělo se zamyslet než něco napíšeš. A nee fakt nejsem člověk, který se štve za každou prkotinu, ale tohle bylo mimo mísu.
@Uslava píše:
Co k tomu? Mám uvařenou brokolici a tápu co s ní.
Měli jsme takové ty „široké nudle“, nevím, jak se jim říká
A úplně nám to stačilo, syté to bylo ažaž ![]()
@Dory22 píše:
@tumpach![]()
A co je na tom úsměvného?
Výměnu ani komentovat tady nebudu. Tam už se nikdo normální nemůže ani přihlásit. Zřejmě si nepochopila jak jsem to myslela.
Dobrých omáček a i celkově jídel se dá vykouzlit mnoho. Chce to mít jen „inspiraci“.
Trošku by to chtělo se zamyslet než něco napíšeš. A nee fakt nejsem člověk, který se štve za každou prkotinu, ale tohle bylo mimo mísu.
jejda, myslím si, že jsme se nepochopili navzájem, ano, já vím, i z nemožného jsou zázraky, taky dělám omáčku, takovou jaká je zrovna z toho nejlepší
, takže chápu,
spíš jsem se zasmála, protože stejnou větu řekla i ona,
![]()
A VÍM, ŽE NĚKDY JE LEPŠÍ SE ŘÍDIT SELSKÝM ROZUMEM JAK BY ŘEKLI BABIČKY A UVAŘIT, CO JE ZROVNA Z DANÉHO MASA VHODNÉ
![]()
My omáčky milujeme, takže stále hledám nové inspirace
Teď jsem dvakrát dělala plátky s milánskou omáčkou podle tohoto receptu https://www.nejrecept.cz/…postup-r5044 a mohla bych to jíst snad každý den
Podruhé jsem použila vepřové plátky místo hovězích a bylo to i tak super. Opravdu skvělá je k tomu ta doporučovaná příloha - těstoviny se sýrem, to rozhodně nevynechat ![]()
@tumpach
Já ji rozuměla, tak každé páté slovo, tak tohle jsem přeslechla. Kuchařka a neuměla skoro ani řízky. A maso z mrazáku dá ven na sluníčko.
To jsem se pobavila.
Takový vaření je nejlepší. Ráda experimentuju a doma si nikdo nestěžuje.
A taky jsem mladý kopyto (ještě o něco než ta z výměny). Tohle se snad nemůže narodit, jen vyskytnout.
@Michelle_M
Tu musím zkusit.
Vypadá báječně. ![]()
Děkuji za inspiraci. Chlap chce ve čtvrtek nějakou omáčku, tak ji prubnu. Aspoň nemusím vymýšlet.
@pocker Jakou děláš omáčku s medvědím česnekem? Teď začíná sezona a já ho miluju ![]()
Jinak já dělávám rajskou, koprovku, gulášovou, segedýn, na paprice, houbovou, na houbách , falešný ptáčky, pak takovou světlou když dělám kuřecí plátky s rýží, svíčkovou..
@Martina712 já skoro do žádně omáčky nedávám to, co ty nechceš..kromě svíčkové a koprovky a houbové..
@Taka píše:
Měli jsme takové ty „široké nudle“, nevím, jak se jim říkáA úplně nám to stačilo, syté to bylo ažaž
Díky ![]()
@lucynka25 Normálně podusím maso na cibulce, zahustím moukou a přidám nasekaný medvědí česnek
Krásně to získá chuť medvědího česneku a hezky to i vypadá na oko. Medvědí česnek mám vždy po ruce v mrazáku a nemusím čekat na jaro až vyleze.
@Dory22 píše:
@tumpach
Já ji rozuměla, tak každé páté slovo, tak tohle jsem přeslechla. Kuchařka a neuměla skoro ani řízky. A maso z mrazáku dá ven na sluníčko.![]()
To jsem se pobavila.
Takový vaření je nejlepší. Ráda experimentuju a doma si nikdo nestěžuje.A taky jsem mladý kopyto (ještě o něco než ta z výměny). Tohle se snad nemůže narodit, jen vyskytnout.
ale může se to narodit, znám podobný případ v mém okolí, ale to je možná ještě horší případ než tento
,
@Dory22 píše:
@tumpach
Nooo, tak to potěš koště.
no, a věř mi, že jednu dobu byla moje vlastně švagrová
, takže opravdu potěš koště
![]()
Svíčková, falešná svíčková, znojemská, žampionová, houbová, kuře na paprice, kurkumová s hráškem, Hodolanka, guláš z jakéhokoliv masa i z Václavek, ledvinková, játrová, … Milujeme omáčky
.