Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moje kabelka musí mít velikost A4,aby se do ní vlezla zdravotní karta.Moje kabelka je moje,dětská taška zvlášť.Mám tam bordel,ale vyznám se v něm,tak to nechávám tak,pak bych nic nenašla.Troufám si říct,že mám v kabelce celý život,tudíš kdyby se něco stalo,můžu vzít kabelku a jít,nic mě tížit nebude,vše nutné mám tam,co se tam nevleze,nepotřebuji
.
Po městě mám v kapsách jen kapesník, mobil, kreditku a občanku.
Když jedeme na delší výlet, tak už beru tašku, přihodím nějaké pleny, ubrousky na zadek, náhradní oblečení pro malého, lahev s pitivem a svačinu ![]()
Když jsem byla svobodná a bezdětná, nosila jsem toho v kabelce kvanta - asi jako ty - od štětce na pudr po pilník na nehty, diář, kartáček na zuby, nabíječku na mobil atd atd.
Pak přišlo první dítě. Kabelku jsem vyměnila za tašku na kočár, vyhodila šminky a přibalila plínky, vlhčené ubrousky a věci pro malou na převlečení.
Po druhém dítěti toho nosím míň než za svobodna a za dob s jedním děckem. Potřebuju volné ruce a lehký kočár (když na něj pak musím k miminu přiložit i kolo, které větší selčna odhodí). Takže už odpadla i ta taška na kočár. Do kapes hodím klíče, mobil, kapesníky a žvýkačky pro slečnu. Mám takový pocit, že kdyby přišlo třetí dítě, omezím i toto minimum a zůstanou jen klíče (nanejvýš mobil - ale na ten už stejně nikdo nevolá - milenci ztratili trpělivost, bezdětné kamarádky napíší nanejvýš SMS k Vánocům, a kamošky s dětmi nemají na vyvolávání čas
)
Hanule píše:
Po městě mám v kapsách jen kapesník, mobil, kreditku a občanku.Když jedeme na delší výlet, tak už beru tašku, přihodím nějaké pleny, ubrousky na zadek, náhradní oblečení pro malého, lahev s pitivem a svačinu
vzdy: mobil(y), fotak, penezenka, doklady, papirove kapesnicky, jeleni luj, dezinfekcni ubrousky, diar a pero
obcas: cigarety, zapalovac
do jiste doby: pampersky, vlhcene ubrousky
nove: 1 igelitova taska na nakup (do te doby jsem kupovala na nakupu novou igelitku)
jednou tydne jsem se naucila kabelku uklizet: vyhazet suche pecivo, stare zvykacky, paragony, reklamy
tento uklid doporucuji!
Svatka píše: Šišky a klacíky a slupky od banánu taky nosíme
lulje píše:
Když jsem byla svobodná a bezdětná, nosila jsem toho v kabelce kvanta - asi jako ty - od štětce na pudr po pilník na nehty, diář, kartáček na zuby, nabíječku na mobil atd atd.
Pak přišlo první dítě. Kabelku jsem vyměnila za tašku na kočár, vyhodila šminky a přibalila plínky, vlhčené ubrousky a věci pro malou na převlečení.
Po druhém dítěti toho nosím míň než za svobodna a za dob s jedním děckem. Potřebuju volné ruce a lehký kočár (když na něj pak musím k miminu přiložit i kolo, které větší selčna odhodí). Takže už odpadla i ta taška na kočár. Do kapes hodím klíče, mobil, kapesníky a žvýkačky pro slečnu. Mám takový pocit, že kdyby přišlo třetí dítě, omezím i toto minimum a zůstanou jen klíče (nanejvýš mobil - ale na ten už stejně nikdo nevolá - milenci ztratili trpělivost, bezdětné kamarádky napíší nanejvýš SMS k Vánocům, a kamošky s dětmi nemají na vyvolávání čas)
těch pár posledních vět je fakt trefnejch
![]()
lulje píše:
Po druhém dítěti toho nosím míň než za svobodna a za dob s jedním děckem. Potřebuju volné ruce a lehký kočár (když na něj pak musím k miminu přiložit i kolo, které větší selčna odhodí). Takže už odpadla i ta taška na kočár. Do kapes hodím klíče, mobil, kapesníky a žvýkačky pro slečnu. Mám takový pocit, že kdyby přišlo třetí dítě, omezím i toto minimum a zůstanou jen klíče (nanejvýš mobil - ale na ten už stejně nikdo nevolá - milenci ztratili trpělivost, bezdětné kamarádky napíší nanejvýš SMS k Vánocům, a kamošky s dětmi nemají na vyvolávání čas)
dokud byl vojta malej měl na kočáru svou přebalovací tašku do které jsem si max. přihodila peněženku a mobil… a čaj.. a jelo se!
teď mám v kabelce.. peněženka, mobil, lžička, ten antibakteriální mám též, kapesníčky, klíče, a náhradní převlečení pro vojtu! tedy spodek, protože jsme cca měsíc bez plen, tak mu je nedávám ani když někam jedeme.ale raději máme náhradní převlečení! ![]()
Hm- tak mi to nedalo a nakoukla jsem do své kabelky. Mám tam papírový kapesník- jeden kus. Pak autíčka, dinosaury, dudlík, vlhčené ubrousky a plínku, občas čaj, peněženka, klíče, lůj, lesk na rty, žvýky,v zimě rukavice a skládací deštník, malou igelitku, propisku… No koukám, že mladej mi tam propašoval i nůžky na papír a tři pastelky a lentilky… ![]()
když jdu sama: klíče,peněženku,pití,kapesníky
s dítětem navíc: vlhké ubrousky,pití (když byla malá ještě malá,tak samo přebalovací taška)
jej
Tak já mám asi standartní obsah kabelky matky:-) Moje kabelka má 5různě velikých přihrádek na zip. Není veliká to vůbec ne, ael hodně se toho do ní vejde, ona to ani není taková klasická kabelka ![]()
Mám v ní
1.Kapsička žvýkačky(pro mě něco jako cigarety bez nich jsem úplně nemožná)
Lipo,mentos, tiktak - nebo jiný mls pro kluky
pomáda na rty
paralen(celý platíčko)
renie
polštářkovou náplast
propisku
2.kapsička
plínka
vlhčený ubrousky
kapesníčky
3. hl.kapsa
peněženku
doklady (zvlášť, fakt opruz vyřizovat všechny papíry když nějaký pííííp ukradl peněženku
)
krabičku křupek, piškotů pro Lídu
Pitíčko pro Lídu
telefon
a další drobnosti dle toho kam jdem, papíry a tak
klíče
igelitka
4.kapsička
balená vložka, tampon, další kapesníčky ![]()
5. pidi kapsička
10kč do vozíku
objednací kartičky k dr.
Papíry, účtenky a výkresy co se kde po cestě nasbírá.
Lulje - je to tak se třetím dítětem se na kratší vzdálenosti - cesta do školky, nebere nic. Jen ty klíče do kapsy ![]()
Tak já jsem s prckem kabelku přestala nosit, všechno mám v kabele na kočárku. Zrovna tudle jsem si říkala, ach jo, kabelek mám nepočítaně, potrpím si na značkové a jsou akorát ve skříni.
Když jdu sama, tak nosím, co dřív. Akorát šminek už netahám tolik.