Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj dámy
takové téma na uvolnění ať pořád neřešíme jen ty důležité věci.
Zajímalo by mě co nosíte v kabelce. Změnil se hodně váš obsah, když máte dítě?
Plus klidně připište nějaké vychytávky do kabelky, bez kterých se neobejdete.
Takže já: vždycky jsem holdovala velkým kabelkám a teď mi ani nestačí.
Takže jsem vysypala kabelku a mám tam - ve vnitřiních kapsičkách věci co nejvíce vytahuju: mobil, sluchátka (s holkama se využít nedají, Dianka na mě pořád něco žvatlá
ikdyž, asi je někdy zapojím), flešku (?), parfém, jelení lůj, jeden voňavej pro Dianku, lesk na rty, dále klíče od domu a od auta, kapesníky, žvýkačky.
Normálně v kabelce mám plýnu, ubrousky na prdku, deštník, litrovku vody, čajík, diář (bez něj neudělám ani krok), propisky, krém na ruce, antobobalterialní gel na ruce, peněženku, hračku, dudel
a kosmetickou taštičku - dřív jsem tam nosila tampon, makeup, štětec, pudr, tvářenku, bronzer, korektor, pilníček - dnes tam zbyl jen pudr, tvářenka, štětec + náplasti (Dia je raubířka a věčně doškrábaná, ibalgin a něco na bolest v krku)
To je snad vše, taky pěkně váží
ale stejně na odpolední procházky hodím do tǎsky ke kočáru plínu, ubrousky, kapesníky, vodu a jelení lůj ![]()
teda ty tam toho mas ![]()
ja kabelku nenosim jen batoh,tam mam penezenku a sacky na hovinka od psa
klice nosim v kapse.jo a jeste kapesniky.
Ahoj, tak já svou kabelku od dětské odděluju, takže tam mam akorát očkovací průkazku, pak ze svých: deštník, tašky na nákup (ty skládací od Orifu 2×) peněženku, doklady, kolečka do vozíků (věčně je někde hledám), zrcátko, parfém, něco na pusu, když se mi smaže rtěnka, tak abych si ji měla čím zvlhčit, tužku, papírky, vložku (co kdyby náhodou) a mobil, to je vše. Jo a ještě pilníček, zatrhnutej nehet je fakt něco nepříjemnýho! A občas tam šoupnu foťák, když jedem k babičkám.
To musíš mít pořádnou kabelu.
Já nosím - doklady, peněženku, kapesníky, mobil, klíče, jelení lůj, diář, zrcátko, propisku, plátěnku na nákup a deštník. Pro malého pak - plínku, vlhké ubrousky, bryndák, malou krabičku s piškotama apod., pití.
No pronese se to.
Já teda s kabelkou chodím minimálně, osvědčil se mi spíš batoh… Ale jeho obvyklý obsah je:
peněženka, diář, propiska, synova zdravotní průkazka, moje těhu průkazka, klíče, mobil, papírové kapesníky, jelení lůj, náplat, žvýkačky
pití pro malého, většinou i pro mě
krabička sušenek a piškotů, různě nakousané musli tyčinky, slupka od banánu, špička rohlíku, načatý pytlík rozinek, …
náhradní plínka, vlhčené ubrousky
několik autíček, kamínky, šiška, …
A spousta dalších strááááášně užitečných věcí ![]()
Nejlepší je, když jdu někam sama, a stejně vytahuju takovéhle poklady… Když jdu s dítětem, celkem myslím, že se nikdo nediví, ale chodím třeba jednou týdně do jazykovky, takže vylovím kusy rohlíku, kamínky, učebnici, autíčko, sešit, …
![]()
neni to vše, občas žvýkačky, hlavně kapesníčky a ibalgin s paralenem a renie. Jinak kabelku zas tak velkou nemam, je celkem malá. Na dítě nosim jeho tašku a tam jsou: ubrousky, plíny, přebalovací podložka, krém na zadek, krém na obličej, jídlo, pití a už začínám i něco na převlečení.
Hezke tema ![]()
Ja tam nosim (taham) to same co ty, krome te plinky
A jeste navic plastenku, kdyz je hnusne, hracky (podle momentalni nalady maleho- dinosaura, auta, hopiky), vecne nejaky casopis (jsem vasniva ctenarka)a obcas i nakup. Ted se chystam na nakup nove kabely, uz se tesiiiiim ![]()
Svatka píše:
To musíš mít pořádnou kabelu.
Já nosím - doklady, peněženku, kapesníky, mobil, klíče, jelení lůj, diář, zrcátko, propisku, plátěnku na nákup a deštník. Pro malého pak - plínku, vlhké ubrousky, bryndák, malou krabičku s piškotama apod., pití.
No pronese se to.
Právě, že se s tím tahám, ale využiju tak maximálně žvýkačky ;D to je u mě normální - radši víc než míň, manžel si zvykl, že když letíme na dovolenou, tak má ve svým kufru půl mých věcí ![]()
Tak já ted kabelku nenosím, všude chodím s malou s kočárkem, takže vše je v tašce u kočárku :
peněženka doklady, klíče, malej diář, zdrav průkazka malé, pap. kapesníčky, jelení lůj, propiska, věci pro malou na přebalení-plína, přeb podložka, krém.
Pití pro malou a pro mě - to strkám do bočních kapes kočárku.
Když jdu někam bez malé - je to výjměčně, tak si své věci přeházím do kabely.
Ahoj,
tak já v kabelce mám podobný obsah jako ty. Jen teda šminky vždycky nechávám doma.
Co se týče plínek, tak v 1,5roce je spotřeba minimální, takže pokud jdu na vekou procházku, tak beru 2plíny, ale dávám je i s ubrousky do kapsy u kočárku. Když jdeme na krátkou procházku, tak beru jen pití a něco málo k zakousnutí pro malou.
Takže do kabelky dám jen mobil, diář, kapesníky, dudlíka, pití, sušenky, peněženku a občas mp3 se sluchátky.
mam bud vse v kocaru nebo kdyz jdem bez kocaru tak v kapse…nikdy jsem na kabelky a na tahani s sebou moc veci nebyla ![]()
Já se snažím oddělit svoje a Kaččino. Ale nechcou se mi tahat 2 tašky ,t ak to řeším jednou na kočárku. Až začne poletovat a budeme venku bez kočárku, počítám s batůžkem.
Já nosím, v kabelce 2 tašky, peněženku a doklady, jelení lůj, jodové pero, nožík, (svůj inhalátor a léky) , skládací hřeben, žvejky, Kapesníky, pisátko, sluchátka k mobilu, vložku, ![]()
pro Kačku v jiné Kapse - lžičku, 2-3 plíny a sáčky na ně, ubrousky, mazaldo na dupku, bryndák, hajáčka, igelitovou knížku, zicherku - chrastítko, šušenky, dudlíkaa přidávám sváču a flašku. A náhradní punčošky a kalhoty, kdyby se náhodou stala nehoda, ať není v mokrém. A očkovák.