Co partneři na IUI či IVF?

Anonymní
19.11.18 00:03

Co partneři na IUI či IVF?

Ahoj holky jak vzali vaší partneři to že půjdete do CAR ať už na IUI či IVF? O mimčo se snažíme přes rok a bez úspěchu - tak jsem navrhla že by jsme to měli začít řešit touto cestou. Manžela to zaskočilo - prý to musí jít normálně - že se nechce nikde semenit atk… Od té doby co jsme to řešili mi přijde tak nějak odtažitý :( - tchýně mi říkala nediv se - od malička má panickou hrůzu z doktorů. Přijde mi to jako sobeckost - ale určitě si to nechci vydupat a aby trpěl nějak náš vztah - máme ho velice harmonický - jinak manžel i já plodný jsme - už nám to jednou vyšlo/nevyšlo :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9038
19.11.18 00:12

Můj chlap to snášel dokonce mnohem líp než já a byl mi velkou oporou. Doktory nesnášíme oba a při braní krve musím být u něj a uklidňovat ho, jinak hysterčí a omdlévá. Tvůj chlap si to musí srovnat sám v sobě, až to dítě bude opravdu chtít, tak udělá cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
19.11.18 00:43

Ahoj, dej mu čas - teda pokud ti není 38let. Musí se s tím sám srovnat. Já při vyslovení IVF brečela a trvalo mi než jsem se s touhle variantou srovnala. Doktory nemáme rádi ani jeden, ale šlo to vydržet. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
19.11.18 05:57

U nas to bylo naopak - manzel „dokopal“ do IVF me, ja si na to pripadala jeste nepripravena (proste jsem si chtela udelat dite doma pod perinou, ze…, obrecela jsem, ze nevznikne pri jedne krasne romanticke noci… ale za dalsiho trictvrte roku (tedy celkem po skoro dvou letech neuspechu) cekani a zoufalstvi jsem byla pripravena) - u nas to bylo tim, ze manzel chtel deti uz snad „odjakziva“… Takze souhlasim s nazorem, ze jsi dal - chces dite proste momentalne vic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.18 06:37

Muj chlap nesnasi doktory. Na spermiogram sel jen tak z hecu (bylo mu 37 a nemel zadny deti a neslo nam to asi tak 4mesice). No a kdyz jsme to pak konzultovali s jeho znamym gyndarem, tak jsme se hned rozhodli pro IVF. Oba. Teda asi spis ja a on se nebranil :roll: neco mlel o tom, ze by tomu dal jeste nejaky cas, nevim…moc jsem ho neposlouchala :lol: :lol: Kdyz jsme sli na prvni konzultaci, tak jsem na odber sla s nim (docela jsme si to uzili :oops: ). V listopadu byl prvni SPG, v lednu konzultace v CARu a v prosinci se nam narodila holcicka (prvni ET nevysel, tak jsme sli za mesic na KET). 100% muzu rict, ze kdyby si mel chlap doma pichnout treba jen jednu injekci, tak do toho NIKDY nejdeme! A kdyz jsem si pichala ja, tak kolaboval a musela jsem chodit do koupelny a schovavat se pred nim :lol:
Zpetne si myslim, ze to delal kvuli me (jo, fakt to tak bylo, on by mohl zit bez deti), ale ted je stastny, ze malou mame. No a za 2mesice budeme mit k holcicce jeste kloucka (prirozene bez snazeni).

Takze pokud vas ani jednoho netlaci cas (ja nechtela cekat kvuli jeho veku), tak bych se domluvila treba na par mesicich snazeni se a uzivani si a pak ze pujdete. On se tam jen parkrat vystrikne, vsechno ostatni odneses stejne ty :roll: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9500
19.11.18 07:08

Sobeckost to vůbec není, dej mu čas, musí se s tím poprat sám v sobě. Oba naši zeťáci si prošli stejnou cestou, slovo car nebo IVF se před nimi nesmělo vyslovit dost dlouho, vše muselo být na tajňačku. Dnes se o všem baví zcela normální, přidají čas od času vtipnou hlášku co se dělo „za zavřenými dveřmi zázračné komůrky“ (odběrová místnost). Ale u obou se to zlomilo až ve chvíli, když zjistili od svých známých, kamarádů, že nemají „problém“ pouze oni, ale bojují s daným i jiné páry v jejich okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6224
19.11.18 09:19

My jsme si dali ,,termín,, do kdy to ještě budeme zkoušet normálně,bez vyšetření muže.. Připravil se na to, termín vybral sám,naštěstí už pak i sám chtěl. Teď už navštěvujeme CAR a je mi oporou..Nakonec si z té ,,místnosti odběru,, dělal ještě legraci,takže jsem byla ráda, že to tak bere..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.