IVF a práce bez pracovní neschopenky

256
15.11.18 09:20

.

Příspěvek upraven 15.11.18 v 09:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
256
15.11.18 09:21

@Marketa51 Ahoj, tak já pracuji v kanceláři s volnou pracovním dobou a pokud opu, kontrola či et vyšlo na den, kdy bylo pracovní jednání, tak měl vždy car přednost, byla to pro mě priorita…jinak ze zákona máš nárok na návštěvu lékaře a pak stačí donést jen potvrzení od doktora (na jednodenní návštěvu není neschopenka třeba). Jinak v caru se tě moc neptají, vše to záleží na stimulaci a jak se vyvíjejí folikuly a když řeknou termín, tak přes to nejede vlak.
Já řekla v práci, že řeším zdravotní komplikace s tím, že některé termíny vyšetření jsou pevné - takže byli připraveni na to, že občas ze dne na den nebudu. Naplánovat se to tedy moc nedá, pokud to nemáš v práci volnější, tak je lepší jít s pravdou ven, jinak je to velký stres…tak držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68995
15.11.18 09:28

Vzala jsem si na den OPU dovolenou, kontroly jsem zvládala během pracovního procesu, na těch 14 dní před jsem si prostě neplánovala nic velkého, protože tam se rozhodovalo ze dne na den. Na ET jsem si opět „odskočila“ z práce a pak pracovala asi do 6. měsíce, kdy už to z mnoha důvodů dál prostě nešlo a šla jsem na PN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
15.11.18 09:52

Já to samozřejmě už přes rok pytlíkuju nějak podobně - dovolená, jakože zubař apodobně, když je jen kontrola ráno-tak se nikomu nezpovídám, ale některé věci se plánovat nedají a samozřejmě, že CAR má přednost.
Ale neschopenku, ani potvrzení od lékaře z CARu na 1 den - do práce nedonesu, to by pak věděli všichni a to si raději zlomim ruku, aby mi věřili, že nemůžu do práce než abych musela s pravdou ven…profesně i lidsky nechci.

Ale jak už se to táhne dlouho, tak mi docházejí výmluvy a zase nechci si vymýšlet úplně nějaké vážné nemoci.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
15.11.18 10:08

@Marketa51 Já tě chápu, je to stres, já pak řekla, že mám gynekologické problémy a cysty (což byla trochu pravda protože mám PCO), jinak moje šéfka věděla, že mimčo výhledově plánuji, tak mi vyšla vstříc…nyní jsem 9+6 a v práci to oznámím až po prvním screeningu, ale stejně pak všem bude jasné proč jsem pořád lítala po doktorech…takže dřív nebo později to stejně praskne :mrgreen: :mrgreen: Nehledě na to, že po stimulace jsem fakt měla velké a nafouklé břicho a to mám doteď, je to na výměnu kalhot…snad budeš stimulaci snážet lépe, měla jsem 28 vajíček a mírný OHSS…prostě nikdy nevíš jak to ve finále bude :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2716
15.11.18 10:14

Chce to si ujasnit priority .. kontroly, odběry, přenosy prostě nepřesuneš, jak to vyjde, tak to bude. Osobně jsem to v práci vždy řekla na rovinu - měsíc to bez tvého 100% nasazení holt musí zvládnout :nevim: Nebo si prostě nahlásit na dané období 3 týdny dovolené no. Stresováním procesu moc neprospěješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
15.11.18 10:19

@paandoraa teď už jedeme 2.IVF, takže stimulace mám za sebou 2, plus i nějaký drobnosti kolem KETu, snižování prolaktinu, k tomu IUI.....
nafouklý břicho bylo taky a i nějaký kilo mi zůstalo z každé stimulace, ale prostě každýmu pořád říkám, jak mi to hubnutí po 30 nějak nejde…prostě jsem přibrala, s čímž asi všichni mý kolegové dokážou žít :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
15.11.18 10:25

@HanHa - holky já bych Vám napsala stejnou radu, ale nakonec v tý situaci jsem a neumím se s tím poprat.
S pravdu ven nepůjdu ikdyby mi dali serum pravdy. Priority mam jasný a netrpím syndromem nepostradatelnosti a vím, že si v práci nějak nakonec poradí. Ale už mám pár neúspěchů za sebou a prostě chci, kdyby se to pak zase nepovedlo, abych se vrátila do práce, nikdo nic nevěděl a aby tam se mnou dál počítali … a ne takový to „jooo, ona za měsíc otěhotní a stejně odejde, nic novýho jí dávat nebudeme“

A k té dovolené - to bych musela mít dovolenou celou rok, protože jen na tenhle KET se připravuju už od léta a pořád k němu nedošlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68995
15.11.18 10:41

Já tohle zcela chápu, nám to trvalo x IVF a nějaké potraty k tomu, takže člověk to nechce ventilovat ani předem, ani v průběhu. Když jsem přišla o práci, cítila jsem se dost odepsaná, protože na pohovorech už ke mně předem přistupovali ve stylu - mladá ženská, brzo otěhotní. Kdyby tušili.

Máte nějaké sick days? Tím by se dalo řešit třeba to OPU, tam jsem si teda brala celý den, byla jsem dost vyřízená. Přeci jen, i při sebedůležitější práci, pokud se ráno vzbudím se střevní chřipkou a lítá to ze mě horem dolem, tak nikdo nemůže říct křivýho slova, když cinknu do práce, omluvím se, vysvětlím situaci a přijdu zítra. Nebo může a stejně nic nenadělá :-) Muž si jednoho dne zlomil nohu, otázka sekundy a než se to vyřešilo, taky pár dní bez něj museli naplánované služebky přesunout. Což je furt lepší, než když někoho zajede auto. Prostě jsou situace, kdy nenadělají nic, a pokud takhle nemizíš měsíc co měsíc dvakrát do týdne na půl dne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
15.11.18 13:25

Jak řikají holky, vůbec se to nedá naplánovat, některé, které se mnou byli v CARu, šli hned po ET nebo po pozitivním testu na rizikáč protože např. špinily…a fakt musely ležet s nohama nahoře a třeba se ve finále ani pořádně nezadaří :( :( :(
Držím palce, ať je cesta k mimi s co nejméně komplikacemi …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.