Inseminace nebo IVF?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.11.18 15:40

Inseminace nebo IVF

Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat. Byli jsme s přítelem na vstupní prohlídce v Pronatalu a vše nám vyšlo dobře, až na spermiogram. Prý pouze 3% dobrých spermií. Paní Dr. nám dala na vybranou, jestli tedy inseminaci (úspěšnost 10%) nebo IVF, ale s tím, že by se rozhodně přikláněla k IVF. Musím ještě uvést, že v lednu jsme byli na spermiogramu, který byl zhoršený, pak zobal vitamíny a na kontrolním v dubnu byl spermoš naprosto v pořádku. Teď bude zase zobat vitamíny. Holky, jak byste se rozhodli vy? Já bych se přikláněla k inseminaci, ale nevím.. Děkuji za radu, Mišule

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1935
12.11.18 15:48
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat. Byli jsme s přítelem na vstupní prohlídce v Pronatalu a vše nám vyšlo dobře, až na spermiogram. Prý pouze 3% dobrých spermií. Paní Dr. nám dala na vybranou, jestli tedy inseminaci (úspěšnost 10%) nebo IVF, ale s tím, že by se rozhodně přikláněla k IVF. Musím ještě uvést, že v lednu jsme byli na spermiogramu, který byl zhoršený, pak zobal vitamíny a na kontrolním v dubnu byl spermoš naprosto v pořádku. Teď bude zase zobat vitamíny. Holky, jak byste se rozhodli vy? Já bych se přikláněla k inseminaci, ale nevím.. Děkuji za radu, Mišule

Ahoj.

A oni Ti nedoporučili průchodnost vejcovodů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3289
12.11.18 16:19

My měli šanci pri iui asi pul procenta s manzelovym spg.. Přesto jsme jedno zkusili.. Pak jsme sli hned do ivf..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.18 16:20
@tininas píše:
Ahoj.A oni Ti nedoporučili průchodnost vejcovodů?

To jsem zapomněla napsat, na laparce jsem.byla loni a ta dopadla dobře, vše průchodné, vše ok

• Citovat
  • Upravit
1190
12.11.18 16:31

Přítel měl 2% dobrých spermií a já PCO šlo jsme do IVF, IUI Rikaly že je zbytečne kvůli špatnému spermiogramu,u Me se To ještě dalo asi poladit lekama aby vyvolali ovulaci ale spermie nijak nenakopnou :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1597
12.11.18 16:40

Záleží asi, jestli vás netlačí čas a nebo na to nespěcháte. IUI je méně náročné, jak na finance, tak na psychiku. Pokud chcete, klidně bych nějaký ten pokus zkusila a pak případně šla do IVF.
U nás není problém vůbec žádný, takže jsme IUI zkusili 5×, pak už mi došly nervy, tak jsme se vrhli do IVF :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
12.11.18 17:33

@Adela.92 Souhlas. Jestli ma navic partner promenlive hodnoty SPG (nekdy i OK) a zakladatelka je v poradku, mohlo by klapnout i IUI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
2.11.20 10:21

My jsme byli s přítelem na třech IUI a teď už plánujeme s reprodukčním centrem IVF. Já už ani nedoufám, jsem z toho strašně unavená :,( Přítel a jeho spg. je naprosto v pořádku, jen já jsem na tom hůř po zdravotní stránce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
3.11.20 14:02

@Janee2403 Jsem na tom podobně. 3 IUI za sebou, partner v pořádku, chyba je na mé straně. Nevěřím, že by to vyšlo a už jsem ze všeho unavená. Kdybych byla mladší asi bych si od celého snažení dala pauzu :nevim: Jak dlouho se snažíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
3.11.20 14:22

Já byla na iui 4krat a nic, zítra mě čeká už odber foliku a v pondělí snad et:-)ale určitě bych aspoň jednou být tebou inseminaci zkusila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
3.11.20 17:19
@Catherine22 píše:
@Janee2403 Jsem na tom podobně. 3 IUI za sebou, partner v pořádku, chyba je na mé straně. Nevěřím, že by to vyšlo a už jsem ze všeho unavená. Kdybych byla mladší asi bych si od celého snažení dala pauzu :nevim: Jak dlouho se snažíte?

Úplně tě chápu, je to strašně vyčerpávající. Ale co jsem tady tak četla, spousta ženám, kterým nevyšlo žádné IUI, IVF už zabralo, tak se nám snad zadaří 🙏🏼 musíme tobu věřit :) Mas tedy naplánované IVF, nebo si dáš tu pauzu? :O
A můžu se zeptat, co je u tebe ze zdravotní stránky špatně? U mě je problém to, ze jsem před několika lety měla leukémii, kdy jsem společně s chemoterapiemi prodělala transplantaci kostní dřeně. Následkem ozařování se mi poškodila slinivka a mám i cukrovku 1. typu (píchám si inzulin 5× denně). Takže jsem byla letos v květnu poslána od gynekologa do CAR. Tam tedy z krve zjistily, ze ma zvýšené hodnoty štítné žlázy, kterou mi pomocí léků snížili během měsíce, takže alespoň nějaký úspěch :D Mám teda ještě na děloze malý myom, ale nic hrozného. Spíš je horší to, že nemám ovulace a nechtějí si mi tvořit vajíčka. Je to tím, že jsem leukémií onemocněla ve 13 letech, zrovna kdy byla děloha ve vývinu a pak se muselo vše na dva roky zastavit. Ale věřím, že se nám to všem jednou podaří, ikdyz je to tak psychicky vyčerpávající. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
3.11.20 17:22
@Janča3030 píše:
Já byla na iui 4krat a nic, zítra mě čeká už odber foliku a v pondělí snad et:-)ale určitě bych aspoň jednou být tebou inseminaci zkusila

Tak dej vědět, jak jsi celkově dopadla a jak se po odběrech cítíš. Držím palečky ✊🏻 ✊🏻 ✊🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
3.11.20 17:57

@Janee2403 sama sem zvědavá, necitim totiž vůbec nic :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
4.11.20 08:55

@Janee2403 Já mám problém s endometriozou a k tomu menší rozšťep dělohy. Teď čekám na výsledky po třetím IUI, pak půjdeme ještě na 4. a pak chci zkusit ještě dvě nebo tři s hormony. Zatím kromě ovitrellu nic nemám. Pauzu si dávat nebudu už kvůli manželovi, který se na miminko strašně těší. A hlavně je mi 32 a nevím, jak dlouho to bude ještě trvat a léta už mi přibývají celkem rychle :D Mrzí mě, že sis prošla takovými zdravotními problémy a držím palce, aby ti to už co nejdříve vyšlo a brzy ses těšila z malého uzlíčku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
4.11.20 09:13
@Catherine22 píše:
@Janee2403 Já mám problém s endometriozou a k tomu menší rozšťep dělohy. Teď čekám na výsledky po třetím IUI, pak půjdeme ještě na 4. a pak chci zkusit ještě dvě nebo tři s hormony. Zatím kromě ovitrellu nic nemám. Pauzu si dávat nebudu už kvůli manželovi, který se na miminko strašně těší. A hlavně je mi 32 a nevím, jak dlouho to bude ještě trvat a léta už mi přibývají celkem rychle :D Mrzí mě, že sis prošla takovými zdravotními problémy a držím palce, aby ti to už co nejdříve vyšlo a brzy ses těšila z malého uzlíčku :hug:
Žádná to nemáme jednoduché :/ Děkuji a budu ti taky moc držet palce a přeji, ať se Vám to taky co nevidět podaří :) Kdy máš termín MS?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.