Jaké jsou vaše zkušenosti s dárci u iui

11851
15.11.18 18:28

@Xena25 hodně štěstí :kytka: , věřím, že využít dárce, nebylo lehké rozhodnutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11
15.11.18 18:48

@Adulka24 děkuji :)
Horší bylo někoho vybrat, kdyz toho o darci moc neřeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.18 18:57

Nechci syckovat, ale dobre zkusenosti nemam - 3× IUI s kombinaci materialu partnera a darce, 1× AIUI cili ciste darce a nepovedlo se nikdy; dcera me zname je z IVF s darcem kt.neprisli na zavaznou genetickou chorobu a zdedila to, CAR se ani neomluvil… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11
15.11.18 19:00
@Anonymní píše:
Nechci syckovat, ale dobre zkusenosti nemam - 3× IUI s kombinaci materialu partnera a darce, 1× AIUI cili ciste darce a nepovedlo se nikdy; dcera me zname je z IVF s darcem kt.neprisli na zavaznou genetickou chorobu a zdedila to, CAR se ani neomluvil… :nevim:

Děkuji za reakci. I když takovou. To je mi opravdu moc lito. No, uvidíme. Už se na miminko tolik těšíme. Snad budeme mít větší štěstí. Zkoušíme zatím krátce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.18 19:05

@Xena25 ja take drzim pesti, je to na hlavu kdyz se nedari, o to hur kdyz se clovek musi smirit s darcem a pak toto, ze… u sebe mam podezreni ze odflakli pohlidani ovulky… jeden z tech pokusu jsem si MUDr stezovala ze se mi zdalo ze bylo po, a jen mi odpovedela ze preci ten matros nevylije do umyvadla… :cert:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.18 19:19

Tak já tě zase povzbudím. Před 5-ti lety vyšla druhá AIUI, narodil se syn. Před rokem a půl 5× AIUI a nic. Změna CARU a tam vyšla hned ta první várka. Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.18 19:26

@Xena25 Nam se teda IUI s DS taky nepodarila. Vyslo az 4. IVF s DS a ted cekame druhé ditko se stejnym darcem, tentokrát vysel hned první transfer. Mam ale snizene AMH, takze to mohlo mit vliv na to, ze to nejaky cas trvalo…

• Citovat
  • Upravit
11
15.11.18 19:38

Moc dekuji všem. Zkušenosti jsou opravdu různé. 14 dnů zase budu jako na trni a budu si zakazovat se tak pozorovat. Alespoň už nemám tak divné pocity po inseminaci někoho, koho jsem nikdy neviděla. Počítala jsem s tím a stejně jsem z toho byla po první aiui taková zmatená :)
Ale tohle je úplně jedno. Hlavně ať už se to povede… silim ze všech tehulek okolo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.18 19:45

6× IUI s dárcem a nepovedlo se (ale až někdy po čtvrtém či pátém pokusu zjišťovali průchodnost - jeden vejcovod neprůchodný, a jednou dělali pozdě).
Pak 3×IVF , povedla se první dvě, třetí ne ač to byl ten samý dárce.

• Citovat
  • Upravit
11
15.11.18 20:12

To upřímně také vůbec netuším. Kolik dávek od dárce rezervovat pro případné sourozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.18 05:53

Nás se u posledního IVF ptali, jestli chceme stejného otce, že už splnil „počet dětí“, ale že prý ještě jeho sperma mohou použít. To třetí IVF bylo po šesti letech po druhém úspěšném.

• Citovat
  • Upravit
11
30.11.18 06:46

Ahoj ženy, tak dnes jsem 14 dpo, menses nikde a to jsem ji po každém iui měla 13 dpo snad i na minutu přesně. Test negativní. Cítím se úplně stejně jako při prvních 2 iui s dárcem. Tedy příznaky žádné, jen prostě divný pocit. Spíše spojený s tím vzrušením z očekávání vysledku… kdy myslíte zkusit další test? Děkuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
30.11.18 09:21

Ahojky. Rozhodnuti pro darce neni jednoduche sama to znam. Na inseminaci nam to nikdy nevyslo. Tet jsme po 1 ivf a svete div se zadarilo se..bylo mi vysvetlovano ze i kdyz folikul naroste jeste neznamena ze v nem je vajicko a to bohuzel zadny doktor na ultrazvuku nemuze videt. Cim jsi starsi tim je to horsi. Po case nam iui prislo jako vyhazovani penez a sli jsme do ivf..opozdeni menstruace delaji leky pokud nejake uzivas.. napr utrogestan..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
30.11.18 12:47

@Irna u nás jiná možnost není, s tím darcem jsem tedy uplne v pořádku. Leky žádné neuzivam. Věk me zatím netlačí, takže chci zkoušet iui dal, i kdyz je šance mala. Jelikož ja jsem zdravá a dárce musi byt také, takže ivf až v krajním případě.. ale samozřejmě uz 2 nepovedené pokusy za námi, takže se priostruje… A další testování kdy? Třeba 16 dpo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
30.11.18 14:11

@Irna měli jsme to podobne.. 6iui a nic a vyšlo nam 2× IVF… ona ani ta IUI neni zas tak nejlevnější, když musíš platit navíc spermie a někdy k tomu i nějaké léky… ale k tomu si musí každá z nas dospět sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.