Co pomůže při učení na státnice?

Anonymní
26.4.18 20:37

Co pomůže při učení na státnice?

Za měsíc mě čekají státnice a můj mozek je asi líný a nechce myslet.
Potřebovala bych něco na podporu myšlení, bystrost, paměť, klidně i trošku proti stresu. Ale hlavně na ten mozek… něco co bude působit hned. Vím, že některé přípravky se musí užívat dlouho předem, ale to už bohužel nestíhám (chtěla jsem to dát beze všeho, ale to nepůjde, mám do toho nějaké starosti a je toho na mě moc).
Klidně i chemie. Jinak se snažím o přírodní cestu, ale teď mi jde hlavně o dodělání školy, chemie nechemie. Po státnicích budu mít konečně klid a tělo od chemie poctivě očistím :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
584
26.4.18 20:42

Beru piracetam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.4.18 20:43

@Samuše
Je volne prodejny? Jak dlouho muzu brat?
Mi cekaji pristi rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.18 20:46
@Samuše píše:
Beru piracetam..

A pomáhá? Koukala jsem, že je jich více druhů - různé množství léčivé látky, jaký máš?

• Citovat
  • Upravit
10848
26.4.18 20:57

Kromě jiného taky hodně pomáhá

1. nastartovat se - donutit se, a jeden den drtit drtit drtit, snažit se o soustředění, kratoučké pauzy, ale jinak se k tomu furt vracet a učit se učit se učit se. Mozek musíš přemluvit, aby začal makat :) Bez toho prvního bodu to nepůjde, a udělej ho rychle- neodkládat!
  1. až mu tímto vysvětlíš, že jinak to nejde, a budeš po něm chtít výkony, tak už to chce klasickou psychohygienu, tzn. dělat přestávky- cílené - ne prokrastinace. Když mi to přestává myslet, oběhnu třikrát byt :). Mozek se musí prokrvovat, dej mu 2A) kyslík a pravidelně 2B) pij! Nepij kafe a energydrinky, ale zkus ovocnou štávu - dodání sladkého pití je efektivnější než voda (střídám voda x ovocná štáva x čaje bylinné, maté atd.
  1. máš měsíc, takže máš ještě čas, abys sama vyzkoušela, že mozek si informace ukládá - tj, abys něco skutečně věděla, musíš to vědět i třetí den - takže se to nauč, a třetí den se k tomu vrať, co sis nezapamatovala, to se douč znova.

snad je to pochopitelné

Příspěvek upraven 26.04.18 v 21:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
26.4.18 21:02

Necpala bych se žádnou chemií, spíš mezi učením provětrat mozek. Učila jsem se na státnice dvakrát, pár hodin učení, pak hodinku na procházku a zase učení. Během dvou týdnů jsem to do hlavy dostala. A ta úleva potom, to je něco úžasného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
26.4.18 21:18

No asi jo :lol: :lol: neni to ritalin :mrgreen: (ten sem nikdy nemela ale ucinky popisujou slusny, ale to i vedlejsi)ale nemam takovou tendenci u toho pospavat :lol:…no bere se bud 1200 2× za den nebo 800 3×…takze to vyjde na stejno…driv to bylo napredpis ve vetsim mnozstvi.. normos mi to doporucil doktor a pritelový segre pediatricka…ze jsou to v podstate vitaminy…hlavne se vyvaruj energegaku po tech sem vzdy byla akorat roztekaná..jinak kafe, mate…a čokoška:-)..ja jeste zibu orechy :lol: ale to spis abych mela co so ruky/pusy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
26.4.18 21:20

:lol: :lol: :lol: nooo on mesic neni zadny leharko..ja mam 4 predmety a uz ted vim ze sotva stiham..no mam sice dve deti ale stejne :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
26.4.18 21:28

Hlavně neber nějaký prášky jako Piracetam, vždyt je to proboha na stařeckou demenci. Co pomáhá? Začít se učit s předstihem, ověřená rada a nenechávat na poslední chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
26.4.18 21:45

No asi je to blbá rada, ale mě pomohla čokoláda :) a to jí normálně skoro nejím, ale mamka do mě pořát hustila ať jím sladké, žemi to pomůže na nervy, protože jsem se hodně stresovala a ono to opravdu fungovalo… na uklidnění, na dodání energie… :palec: ale zase pak ty kila nahoře no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
26.4.18 21:59

Z těch 100% bezpečných je asi jen kafe. Pak je tu chemie - není to ideální, ale zabít by tě to nemělo :D. Jak už tady zmínili, Piracetam - to jsem nikdy neměla, ale známá medička to bere, prý je to bezpečné. Dál mi v lékárně doporučili DMAE a to na mě teda funguje hodně. Vytvoří ti to takový ten „deep focus“, ale nezvýší nervozitu (jako třeba někdy kafe). Má to tedy svá rizika, není to zcela prozkoumáno a to největší riziko je poškození plodu, pokud jsi těhotná a nevíš o tom. Bere se to často v kombinaci s tím Piracetamem. Pokud do toho půjdeš, zkoušej dávkování pomalu, i ty kombinace. Potom tady je tvrdá chemie, za kterou ti ani státnice nestojí!!! - léky na hyperaktivitu u dětí, které ale dospělého brutálně nakopnou a pak fakt jedeš. Jde o Adderal, Ritalin apod. Na tomhle ale vzniká prý celekm rychle i těžká závislost a není to bezpčné brát. Tyto léky jsou navíc na předpis. Na ty fakt bacha, uděláš státnice, ale můžeš si zničit život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.4.18 08:45

Ucila jsem se se statnice trikrat. Nikdy jsem nebrala chemii, mela bych z toho strach. Pomaha si latku rozvrhnout na dny a na konci mit cas na opakovani. A taky pomaha, kdyz si proste reknes, ze ted musis a mesic vydrzis zbesile tempo, je to jen docasna situace. Podivej se na hodinky, rekni si, ze ted 3 hodiny pojedes v kuse, prinut se a pak si dej delsi pauzu a necim se odmen. Cokoli, co je docasne, se da vydrzet a zvladnout i bez leku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
27.4.18 13:42

S někým určitě. Sama jsem se nedokázala soustředit. A někdo další tě donutí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
27.4.18 13:47

Já to vždycky zvládla jenom s kafem :) Vím, že spolužáci brali piracetam, ale já bych se toho trochu bála… Ale jsou i přírodní prostředky na podporu učení, bývalý jedl Brainactive a chválil si ho. Jinak já jsem se učila v kuse tak 8-9 hodin s malými pauzami jenom na čůrání a jídlo a pak jsem si dala pauzu večer, abych trochu zrelaxovala a hlavně mi to potom už nelezlo do hlavy. Nechápu, jak se někdo může učit celý den až do noci, u mě to bylo kontraproduktivní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.19 10:15

Jak zvládnout zkoušku?

Ahoj holky, ani nevím, kam tuhle mojí situaci zařadit. Předem se omlouvám za delší text a anonym z následujícíh údajů.

Za pár dní mě čekají státnice a já vím, že je neudělám - to je realita. Vypíšu důvody proč.
Dle mého mínění naše škola nemá vysokou úroveň, to je i důvod, kdy studenti nemají odpovědnost a potřebu se připravovat na zkoušky (kromě těch, které to učení baví, ale kolik je takových lidí?). Nikdy jsem neměla potřebu se extra učit, při nejhorším jsem to bohužel opsala. Nebo, když se nepovedl první termín (ten sem vždy brala jen jako pokus, abych věděla do čeho jdu apod. a ono to obvykle vycházelo), tak jsem si látku 2× přečetla a bylo. Ano, vím o jedincích, kteří se učili a ani tak to nedali, ale většina měla stejný přístup.
To je důvod, proč mi nemůžete oponovat s tím, že něco v hlavě za ty roky je.

Začala jsem se učit před měsícem. Ale nepočítala jsem se stavem, který nastal nyní. Je toho moc a hlavně…ačkoliv se opravdu snažím a poctivě se učím „celý“ den, nemůžu to pochopit a zapamatovat si to. Můj mozek absolutně rezignoval. Úplně jsem psychicky selhala, podlehla stresu - nemohla jsem se poslední dny ani soustředit…jsem ve vyhrocených situacích velmi labilní, celkově jsem selhala…co se doma odehrává/lo nebudu ani vypisovat.
Z důvodu nespolupráce mé hlavy, jsem neprošla ani půlku materiálů a to co ano, buď nechápu, nebo si nepamatuji. Podcenila jsem to, vím.
Nyní jsem se s neúspěchem smířila, jsem za to i ráda, neboť jsem teď mnohem klidnější.

Nicméně jsem na tom pořád špatně, neboť vím, že to dodělat musím…a chci. K mé práci titul potřebuji. (Nic jinýho dělat neumím a ani nechci, má střední nepoužitelná) Navíc jsem již ztratila 2roky života jinými studiemi na VS - do dnes jsem se s tím sama nevyrovnala a kolikrát mi je to ještě dnes vyčítáno ze strany rodiny. (Myslí to se mnou dobře, ale neumí to formulovat a neuvědomují si, jaký to má na mě, s mojí psychikou - dopad)

I by mi to bylo svým způsobem blbý, udělat to. Ano, byla bych radši, ale co by to byl pak za svět? Tohle by přeci mělo mít nějakou úroveň a já věřím, že bude mít, zvlášť, když tam budou externí lidé.

Po příštím týdnu navštívím psychologa, ikdyž mi to je totálně proti srsti..ale má labilita a další není v pořádku, chci na sobě pracovat, vyrovnat se a normálně žít. Ne jen zvládnout školu, těch problémů je víc…staré křivdy, přístup k ostatním, sebevědomí a další.
Každý má strach, to je jasný, ale já si myslím, že u mě je ten problém větší.

Pichlavé komentáře prosím vynechte, sama si vše uvědomuji, že si za to můžu sama a že je to tak i dobře. Situace je teď taková jaká je.
Prosím tedy o nějaké rady a tipy, jak zvládnout, lépe si rozvrhnout, abych to za ty dva měsíce dala, hlavně jak zaktivizovat mozek.. nebo já nevím. Cokoliv, co myslíte, že by mi mohlo pomoci.

Děkuji, děkuji za Váš čas a podnětné rady.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze