Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím všechny,
mám pár dotazů k balení do porodnice, snad mi pomůžete… Rodím sice už potřetí, ale poprvé v Česku a nejsem tak úplně v obraze, co přesně s sebou do porodnice. Třeba vložky, jednoráz.kalhotky, plíny atd. jsem s sebou ještě nikdy nepotřebovala.. Ale to by nebyl problém. Spíš by mě zajímalo, jak je to např. s lahvičkou. Mám problémové bradavky, budu odstříkávat. Chci ale používat určitý druh saviček, aby malý doma nemusel přecházet na jiné, taky by už je nemusel přijmout. Mám si je vzít s sebou? U prvních dvou porodů jsem také měla potíže s množstvím mléka a miminka byla pak dokrmována. V porodnici jsem si mohla vybrat, jaké umělé mléko bych chtěla. Tady mi řekli, že se používá mléko jiných maminek. To si ale nepřeji, umělou výživu tedy s sebou? Má s tím někdo zkušenosti? Nebo se mám ještě raději znovu poptat v porodnici? ![]()
Zatím děkuji a pěkný večer.
Alžběta (37+1)
ahoj no předně záleží, kde se chystáš rodit, protože každá porodnice to má jinak…
ale určitě si vem s sebou ty svoje savičky, nejspíš tam budou mít nějaký jeden oblíbený typ, nebo ještě spíš, budou po tobě chtít buď kojit nebo krmit stříkačkou přes prst, v rámci podpory kojení se savičky, co vím, na šestinedělních odděleních už víceméně nepoužívají…
Co jsem byla já v porodnici, tak se dokrmovalo stříkačkou přes prst + nutrilon. Pokud jsi to chtěla jinak, musela jsi mít svoje. Doporučovala bych ti si s sebou vzít ‚to svoje‘ ![]()
@mar tanka…
aha, děkuju za info, to jsem netušila. V pondělí se raději ještě v porodnici přeptám.
Já v porodnici taky trochu dokrmovala, UM i trochou svého mléka, co jsem byla schopná ze sebe vyždímat, dali mi na to stříkačku, dávala jsem přes prst, mám pocit, že jsou spíš kvůli podpoře kojení proti jakýmkoli lahvičkám a dudlíkům (aspoň ve FN Plzeň mi to tak přišlo), ale vzít je sebou můžeš zkusit, uvidíš. Na druh UM se mě taky neptali, prostě zjevně jim tam frčí (nebo tehdy frčela) Beba HA, tak jí dávali i doporučovali do zprávy (počítám, že to závisí na tom, která firma s danou nemocnicí zrovna nejvíc peče).
Já jsem taky nekojila a malému nejdřív dali glukózu ve stříkačce mysleli si,že se rozkojím,ale nestalo se tak tak jsem si pak řekla o příkrm a dostal nutrilon v avent lahvičce se savičkou ty jsem měla nakoupené už doma takže si nemusel na nic jiného zvykat.Zase si myslím,že si tak rychle na jeden druh savičky nezvykne.Malej dostal přírkm poslední den co jsme byli v porodnici jinak byl o hladu. ![]()
samamama jojo, ve FN plzeň doporučují a dávají bebu, a kojení se tam opravdu hodně podporuje, to UM dávají až když mimčo hodně hubne a nebo pokud má mimčo nízkou porodní váhu, jinak se tam snaží kojit až za hrob ![]()
Ahoj, v Motole mají v jednom oddělení Nutrilon, v druhém Bebu - asi je to jak je kdo sponzoruje… A co jsem koukala, tak se dokrmovalo jen přes stříkačku…
Klidně si to vem, kdyžtak to zase přivezeš domů, však o nic nejde.
Já rodila v Nymburku a tam měli na výběr ze všech lepších značek lahviček… měli samo i stříkačky, dokrmovalo se nutrilonem HA. Když si člověk šel pro mléko nahlásil jakou chce lahvičku. Ale všude to je jinak, takže se zeptat v té danné porodnici
našeho amlého totiž nedokázala stríkačkou dokrmit ani sestra, nechtěl to sát
je svůj dodneška ![]()
Spousta porodnic ma kojeni az za hrob. Mne se spustilo mleko az 4. den, do te doby nechali maleho zhubnout 600 g, byl apaticky. Teprve pak mu dali Bebu pres strikacku. No a najednou mel silu sat a slo to.Jinak bych si zavolla do porodnice.
Ahojky, já rodila v Havlíčkově Brodě, vem si sebou určitě vložky,poporodní kalhotky a plínky pro miminko, sice tam dostaneš, ale je jich málo. Určitě si vem vlastní lahvičku, v Brodě měli jen jednu a ještě děsnou co protékala. UM jsem dostala, BEBU HA, vlastní mlíčko nepovolili. A hlavně se obrn trpělivostí a neměj výčitky, protože v ČR a zvlášt v Brodě na tebe budou tlačit aby jsi kojila, mě dohnali až k výčitkám a pocitu vlastního selhání. 4× denně za mnou chodila kojící liga a prohmatávali my prsa, hustili do mě, že moje dítě nebude zdravé. Samozřejmě je. Přeji pohodový porod ![]()
Zlatej Nymburk, já byla po císaři a snažila se, ale kojení nešlo a nikdo to extra neřešil… Kdybych se dostala do spárů fanatiků, asi by mě to položilo…
Tam mi prostě dali mléko když jsem prohlásila, že prostě kojení nejde a chci dát synovi najíst.
Fakt jsem ráda, že jsem rodila tam. Ale samozřejmě, že laktakční poradkyně chodily a radily, ale v rozumné míře…
Ahoj,
já jsem rodila v Praze, jednou v Podolí a jednou v Krči. V obou porodnicích se dokrmovalo lahvičkou, v Podolí vlastní zkušenost (než se mi spustilo mlíko), v Krči jsem to viděla u jiných maminek. Nicméně určitě mají i stříkačky. Mají i odsávačky. Vlastní lahvičku si podle mě vzít můžeš, necháš si ji u sester vždy vysterilizovat. Ale ono bude záležet na ochotě sester, v nějaké porodnici „velkovýrobně“ jako je třeba Podolí jsem moc vstřícnosti nezažila.
V Krči dávali Bebu, v Podolí mají mléčnou banku s mateřským mlékem maminek, které mají přebytky. To mi přijde super.
Poporodní vložky byly k dispozici v obou porodnicích v obr množství a snad to tak mají všechny porodnice, ty bych si nakoupila až domů. ![]()
Ono ale fakt záleží, ve které porodnici budeš rodit.
Hodně štěstí. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.