Dvouleté děti- snídaně, obědy, večeře

172
18.11.13 07:02

co pro dvouletou k jídlu?

Dobré ráno maminky :mavam:
chtěla bych se vás zeptat co jí vaše dítě k snídani, obědu a večeři :D
děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
alli_li
18.11.13 07:18

Dvoulete ditko? To uz ji uplne vsechno co jime s manzelem.

Snidane - jogurty, pecene buchty, pecivo se sunkou/syrem apod.
Obed/vecere - vsechno od polivek az do pecene maso a omacky.

Mezi tim ma svacinky- ovoce/zeleninu a neci na mlsani

• Citovat
  • Upravit
7240
18.11.13 07:21

V podstatě to, co já. :-)
Ráno mlíčko nebo ochucený tvaroh.
Ke svačině suchý rohlík, ten si bere už automaticky v obchodě při nákupu.
Na oběd např. rýže, zelenina, kuřecí maso - bramborová kaše, vařená brokolice - šťouchané brambory, zelenina, losos. Prostě to, co já plus zelenina. Smažené moc nejím, tak ani nemusím řešit, jestli jí to dát nebo ne. A když třeba řízek, sundám z jedné strany strouhanku a dám jí k tomu zeleninku, ta je u nás automaticky ke všemu.
Svačina odpoledne jogurt - tvaroh, pokud ho neměla ráno - přesnídávka. Venku potom nějaké ovoce, většinou banán nebo jablko.
Večer rohlík s Lučinou - jogurt, pokud ho ten den ještě neměla - chleba s máslem a kuřecí šunkou.

Nehledala bych v tom vědu. Nedávej smažené, umělé, čokoládu a celkově prostě nezdravé a snaž se o vyváženost, toť vše. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
18.11.13 07:23

@alli_li @rejžička děkuji moc, já jen abych něco nezkazila :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.11.13 07:47

Taky to stejné, co my. Vaření jsem dětem přizpůsobila už u staršího (nepoužívám masoxy a spol., o něco míň solím, nedělám pálivá jídla). Nedávám jí houby nebo jenom malinko, co nejde vybrat, jen výjimečně dostane kousek uzeného - ani to moc nevařím. Většinou má hnedka ráno kakao a pak na snídani nějaký chleba s něčím - to něco ožere, chleba vysype pod stůl. Dopoledne nějaké ovoce nebo jogurt, někdy nic, pokud to situace vyžaduje, oběd normální (ale miluje polévky), odpoledne taky ovoce nebo jogurt nebo i nějakou buchtu, když máme / jsme na návštěvě, nebo pečivo s něčím… Večeře taky normální - buď vařím nebo chleba s něčím nebo krupičku…

Smažené zas až tak moc nedělám, takže dostane i palačinku, bramborák nebo řízek, nemám s tím problém, když to nejí furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
18.11.13 07:49

@Angua dobře, budu vám věřit :mrgreen: a děkujeme :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
18.11.13 07:54

Nas prcek taky ji to co my, nejak to uz neresim, akorat jak psaly holky, nic moc korenene, palive, smazeny mu taky moc nedelam, ale nekdy ten rizek s nami ma, palacinku taky a bramborak bez cesneku taky :)sladky moc ani sam od sebe nechce, takze je to fajn, on si to asi pak vynahradi az bude starsi :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
18.11.13 07:58

Od roka se dcerka stravuje stejne jako my. Solim malo, prilohy vubec, pouzivam cerstve suroviny a na dochucovani bylinky, miso pastu, umeo ocet atd. Jen konzistenci jsem upravovala-maso rozkrajet, obcas neco pomackat vidlickou, ale jinak ji stejne jako my :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24190
18.11.13 07:59

Dcera jí/jedla to co my, tedy pokud to jedla. Jen v lehce upravené verzi - manžel méně přidával pálivá koření. Solím málo.

My máme spíše problém, že dcera toho moc jíst nechce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.11.13 07:59

@Hanka79 já dávám i česnek, šak je zdravý :mrgreen: Naše doktorka léčí všecko česnekou, takže už měla i tu (trochu light verzi :lol: ) a úplně v pohodě, chutnalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
18.11.13 08:00

Snídá vždy jogurt, večeří vždy kaši, k obědu má to, co dělám pro zbytek rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
18.11.13 08:01
@Angua píše:
@Hanka79 já dávám i česnek, šak je zdravý :mrgreen: Naše doktorka léčí všecko česnekou, takže už měla i tu (trochu light verzi :lol: ) a úplně v pohodě, chutnalo…

Tak on by to snedl taky, ale pak desne prdi, on na to trpi jako ja :oops:, tak ho nechci trapit :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.11.13 08:03

@elen-ka naše malá si taky vybírá, u ní je to taková loterie - dopředu to neodhadnu, jestli zrovna bude nebo nebude mít chuť, takže ji neřeším - jez, nejez :nevim:

Všimla jsem si, že pěkně pojí, právě když dopoledne nesvačí a nemlsá (ale samotné nemlsání nepomůže). Když svačinu má, tak na oběd kolikrát nesní skoro nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
18.11.13 08:03

Dneska snídá narozeninový dort :P Obvykle mám něco napečeno, takže domácí buchty, koláče, chlebík..Kakao nebo čaj.

K obídku polévku a druhé to samé, co máme my 8)

Večeří rád polévku, vyžaduje ji :mrgreen: Nebo rohlík s Lučinou, domácí pomazánkou..

Mezitím ovoce, jogurt, nějakou tu mlsku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.11.13 08:04
@Hanka79 píše:
Tak on by to snedl taky, ale pak desne prdi, on na to trpi jako ja :oops:, tak ho nechci trapit :mrgreen: :mrgreen:

Tak to jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko