11měsíční kojenec nechce jíst
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
11ti měsíční kojenec nechce jíst
Dobrý den maminky,
prosím o radu, mám 11ti měsíčního klučinu, který ještě před cca 14 dny byl pěkný jedlík
ale ted se vše obrátilo, z jídla si vezme max.3 lžičky a pak jídlo prská, odvrací se a pláče
Už nevím co mám vyzkoušet. Stále ho kojím ale předtím jsem ho kojila jen před spaním, po obědě a pak po večeři, jenže ted si žádá skoro pořád, myslím si že mu mléko ode mě ani nemůže stačit protože se po mě sápe snad každou hodinu
Všichni my trvdí že to může být tím že mu rostou zoubky ale žádné náznaky že by mu rostly nové zoubky nemá. Jen špatně spí, dřív byl zvyklí usínat do osmy hodin ted je jedenáct a já se s ním doslova peru aby usnul
. Prosím o rady, jak jste si poradily vy? nemám zavolat doktorovy?? Váhu snad má malej dobrou v 10 měsíci měl 8600 g ale on je celkově drobek
Předem děkuji za odpovědi
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tohle mi syn taky dělal. Nevěděla jsem co dělat, z toho spaní jsem byla zoufalá, trvalo to dobré tři týdny. A pak bum - objevil se zub.
Vůbec se nic nechystalo a pak najednou, takže si myslím že to bude tím zubem, to že to nevypadá neznamená že se pod dásní netlačí a nebolí ![]()
doktor ti na to nic neřekne, hlavně pokud přibírá jak má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžou to být zuby, nebo se z toho vyklube nějaká viróza…
je naprosto normální, že se u dětí střídá období kdy jedí krásně a pak nechtějí nic moc… Záleží na tom jak dlouho to trvá, aby nezačal ubírat na váze nějak významně a pak zbývá jediné a to zkoušet, nabízet a hlavně moře trpělivosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak spi pres den? nas maly chodil spat kolem 11 az do jednoho roka, ale spal pres den 2× pres 2hod a vsem nam to celkem vyhovovalo, takze jsem to neresila.
jinak nejedlika mam dlouhodobe, ale ja nekojim, takze kdyz neji, tak je proste hlady. na milost bere akorat mlecne vyrobky - jogurty, kase, UM, zbytek je boj. zuby v tom u nas nehraji roli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
asi máš pravdu že my doktor žádnou novinku neřekne, jen se bojím abych něco nepřehlídla :-/ jinak malej je přes den veselej, ale stejně to člověku vrtá hlavou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali přes den toho taky moc nenaspí, usíná my po obědě tak na hodinku ale z té hodinky se ještě jednou vzbudí, tak ho znova uspím, pak už nespí, maximálně když jdem na delší procházku, a protože už tapká tak ho necháme venku běhat tak usíná ještě tak v 15 hodin ale tak na půl hodiny víc ne. dřív jakmile padla osmá hodina tak spinkal, a ráno se probouzel kolem deváté, ale ted usíná v jedenáct a to za pláče že nechce a budí se ráno kolem osmé hodiny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuby. Může to trvat týdny, než se prořežou. Dávej mu to, co ti přijme-jogurty, kaše, měkké pečivo, buchty, prostě co zvládne. A vydrž. Zkus mu dát večer Brufen sirup, jestli usne rychle, tak ho bolí zuby a ulevila jsi mu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, souhlasim s napadem dat na noc neco proti bolesti. jestli to bude lepsi, tak mas jasno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 skusím to, při prvním zoubku dole jsem ani nevěděla že mu roste
byl zlatoučkej, stejně tak i druhý zoubek prošel bez pláče, tak uvidíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hana 3 heledˇ u nás byly a jsou problém všechny zuby. Tohle znám dost dobře a Brufenu se neboj. Při růstu zoubků se doporučuje. Dej mu ho tak půl hodiny před tím, co by měl jít spát. Když se mu uleví, měl by usnout jak miminko. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4
tak jo, děkuji za radu, dnes to zkusím uvidíme, a to jídlo myslíš že je taky zoubkama??
asi se ptám hloupě že, když malej má jen ty dva zuby a těma problém vážně nebyl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hana 3 je, bolí ho dásna, musí to být pro ty chudáky hrozná bolest, má to tam velmi citlivé. Máš chladící kousátko? Naše malá žmoulala i kostky ledu
On ti tedˇbude prferovat všechno, co nemusí moc, nebo vůbec kousat, co mu i třeba zchladí tu pusinu a nasytí. Jedičky jsou v poho, až ty další dělají problémy. Může být i průjem, to je taky od zubů. I teplota klidně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 tak vidím že to nebude tak snadné, všichni my tvrdí že nejhorší jsou první zuby a pak až řezáky… kousátka máme ruzné ale on si s nima spíš hraje než aby je kousal
no uvidíme co nás ještě čeká
děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já mám 8.měsíční holčičku a mudr. říkala že se jí klubou 4zuby naráz jeden z nich už je venku a klidněji spí, ale z ničeho nic mě přestala jíst ovoce. Taky krásně papá vše, ale ze dne na den nechce jakékoliv samotné ovoce. V kaši, kterou ji večer vařím tak to ovoce v kaši baští, ale samotný né. Tak nevím jestli jí to nedělá dobře na zoubky nevím, ale o to víc začala baštit oběd a tu večerní kaši, dnes zkusím prvně jogurt tak jsem zvědavá, snad to ovoce zase začne baštit, protože nevím čím jej nahradit odpoledne jako přesnídávku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem za vaše názory, nápady
Dnes se potvrdilo že to jsou zoubky
Nahoře se malýmu klubou hned dva
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit