Jakou rybu pro 16měsíční dítko?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Dávám:
tuňák, losos, treska, sleď, makrela, kapr, pstruh
nedávám: žralok, mečoun, štika, candát, bolen, královská makrela
jiný nejíme, žraloka nevim proč, ale nedoporučuje se, tak jsem nedala. Dělám je v páře, maximálně dvě porce týdně, my je máme teda jednou týdně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzule09
ja jsem loni na vanoce delala Samuelovi lososa a mel 8mesicu.
Po novem roce jsem mu pak delala trescu, pstruha, a ochutnal uz i tunaka jak z konervy tak steak.. letos bude mit na vanoce urcite uz klasicky smazeneho kapra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elfans upřímně, nemám tucha, někde jsem to četla, tak to prostě pro jistotu nedávám, pestrý to má dost. Ale můžu se zkusit zeptat kamarádky od sushiqueen, třeba by věděla
tak jsem našla, že candát i štika jsou netučné ryby, tak asi proto
HA:
Naopak nevhodné jsou vzhledem k obvykle vysokému obsahu methylrtuti velké dravé ryby, jako např. žralok, mečoun, štika, candát nebo bolen.
Příspěvek upraven 11.11.13 v 14:33
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začínali jsme platýzem, dál pak lososa, pstruha, pangase (není to moc výživná ryba, ale jedna z mála kterou jí i chlap), v Globusu kupujeme filé z tresky bez kostí.
- Citovat
- Upravit
Candáta dávám běžně, naopak nedávám lososa (=je to takový ekvivalent čekého kuřete, nadopovaný hormony a antibiotiky), z mořských ryb se snažím dávat jen ryby chlazené, lovené ve volném moři (což je obvykle jen treska). Z našich ryb pak toho candáta, kapra, pstruha…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Allons-y Já do teď měla za to, že je to jedna z nejkvalitnějších ryb, co se u nás dá sehnat. A mně teda moc chutná:) Pokud se zeptáš a vzpomeneš si, zkus to sem napsat, díky.
Jinak připravuji skoro stejně jako pro nás, s troškou másla, většinou citrón, lehce osolím a bylinky. Zapečené, v páře, v troubě. Snažím se vyhnout smažení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzule09 Dala bych lososa. Jen pozor na případnou alergickou reakci na jód. Můžeš ho udělat v alobalu v troubě nebo na kontaktním grilu. Jen osolit, pokapat citronem a trochu másla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a vyhla bych se pangasovi, žije ve stoce a podle mě je to fakt hnusná ryba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do roka jsem mu rybu varila v mlece. Nekde jsem cetla ze se to tak ma, tak jsem to delala. Ale pak me to prestalo bavit ![]()
Kolem Vanoc toho 8ho mesice jsme zacali s lososem a treskou. Delala jsem to nasledovne
malemu strasne chutna losos.
Losos s mkrvi a rajcaty
225g mrkve
150g file z lososa
lzice mleka
2zrala rajcata zbavena slupky a seminek
40g nastrouhaneho syra
Mrkve nakrajej na kousky a uvar ve vode nebo v pare. Lososa dej do hrnce, zalij ho vodou, prijdej trosku masla a var ho tak 5min.
Kousek masla rozpust v hrnci pridej rajcata, pridej trosku vody a var je dokud se nerozvari na kasi. Odstav z plotny a aak do smesy pridej syr a michej tak dlouho dokud neni rozpusteny. Pak pridej mrkve a rozmixuj podle potreby. Z lososa nechej okapat mliko a pridej ho do smesy. Jaj sme ho jen vidlickou rozmackala. Jako prilohu vetsinou brambor nebo testoviny.
Dneska uz mu vse delam tak jak nam. Nejcasteji delam trescu na masle a kminu. Normalne solim. Nebo pak hodne delam ryby na pare.
Příspěvek upraven 11.11.13 v 14:43
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elfans nakonec jsem našla tohle
Naopak nevhodné jsou vzhledem k obvykle vysokému obsahu methylrtuti velké dravé ryby, jako např. žralok, mečoun, štika, candát nebo bolen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také milujeme ryby. Kupuji jen chlazené, Globus-treska losos, Bila-pstruh. Jinak máme kousek sádky, takže české vedou. Z tuňáka v plechovce dělám pomazánku, stačí sůl pepř citron lučina, žervé prostě bez éček:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj mamky chtěla bych dcerce udělat na oběd rybu, ale já ryby nejím vůbec nevím jakou a jak ji upravit prosím o rady a recepty