Co pro klidný spánek pro dítě?

25324
29.4.15 18:40

Co pro klidný spánek pro dítě?

Ahoj, nemáte tip, zkušenost, co pro klidný spánek 5,5r klučinu?
Začal se nám zas po nějaké době v noci budit, většinou jen zavolá, a my přijdeme, ale už se zas asi po roce vrátil noční děs.
Za měsíc jede na školku v přírodě, tak bych ráda, aby to bylo v klidu…
Myslela jsem přírodní prostředky, homeopatii a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6869
29.4.15 18:57

Sedalia sirup je na děsy a celkově špatné spaní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
29.4.15 19:01

Fakt pošleš dítko s nočními děsy na školku v přírodě? Když si na toto období vzpomenu u syna, nedávala jsem ho samotného ani k babičce. A když si to vezmu z pozice učitelky, tak bych z toho taky moc nadšená nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
29.4.15 19:03

@kve-tinka máš vyzkoušený? zabralo to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
29.4.15 19:05
@zuzkasim píše:
Fakt pošleš dítko s nočními děsy na školku v přírodě? Když si na toto období vzpomenu u syna, nedávala jsem ho samotného ani k babičce. A když si to vezmu z pozice učitelky, tak bych z toho taky moc nadšená nebyla.

tak noční děs se teď projevil zas po roce, byl dlouho klid.
On je celkově hodně aktivní, možná to pramění z toho…jinak podle učitelky není důvod, aby nejel..kolektiv má rád, budou tam všichni, co má rád…u tchánů je taky na týden, a je klid…je to spíš sázka do loterie…
A učitelka o tom ví, nevadí jí to, vezme si malýho vedle sebe, kdyby něco..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
29.4.15 19:30

@momi33
Doporucuji homeo Stramonium 9ch,4 kulicky pred spanim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
29.4.15 19:37

Vědci, neurologové a psychologové dávají výskyt nočních děsů do souvislosti s dozráváním nervové soustavy. Já doporučuji noční krizovou esenci. http://www.bachovy-esence.com/…etove-esence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
29.4.15 19:37

A nemuze to mit prave kvuli ty skolce v prirode? neboji se tam treba jet? zkus s s nim promluvit jestli ho neco netrapi, trva to nez to ty deti priznaji..byva to casto nejakou zmenou, kdyz ditko obavu z neceho a nemluvi o tom..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
29.4.15 19:48

Zjistit co ho stresuje přes den a příčinu odstranit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
29.4.15 20:18

Dcera má 6 let a taky trpí od malinka na noční děsy. Myslím, že to nejhorší období už má za sebou, ale na školku v přírodě ani samotnou do neznámého prostředí bych ji neposlala. Na noc chodí jen k babičce, bydlí kousek, může se kdykoliv vrátit. Necháváme to na ní, když měla období, kdy chtěla spát jen doma, prostě jí bylo vyhověno.

Souvisí to s dozráváním nervové soustavy, jsou děti, které jsou k tomu náchylnější. Syn, kterému je 9 let, neměl nikdy v životě noční děs a tříletá dcerka taky ne. V pohodě spí sama v pokojíčku, zatímco šestiletá ještě často k vůli tomuto se mnou v ložnici - v jiné posteli. Výchova podobná, takže zjevnou příčinu to nemá a já ani nevěřím, že by mělo mít, jsou to vnitřní příčiny. U tříleté se to už pravděpodobně neprojeví, protože u té prostřední se to naplno projevilo dřív. Mívala záchvaty, kdy úplně nespala, ale nešla přivést k vědomí, viděla různé přízraky. Jako malinká si to ráno nepamatovala, teď, když se přihodí občasná epizoda, pamatuje si to.

U nás naštěstí školka v přírodě není, takže toto řešit nemusíme. Na tábor se spaním zatím nepojede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
29.4.15 20:24

Já bych v každém případě informovala učitelky, že dítě trpí na noční děsy, to je problém stejný jako noční pomočování, informovala bych se, jestli takové dítě vůbec mohou/chtějí vzít a jak hodlají řešit případné noční epizody..Dále bych si promluvila s dítkem, jestli chce jet - pětileté dítko o problému ví, dokáže o něm mluvit, epizody si už většinou pamatuje. A podle toho bych uvažovala o tom, že možná, možná pojede.

Kdo to s dítkem nezažil, nepochopí. Není to to samé, jako když dítě jednou za hodně dlouhý čas v noci pláče z nějaké příčiny, kterou prožilo přes den - např. vidělo špatný film v televizi a má špatný sen.
Souhlasím s tím, že se tyto děsy mohou objevovat v epizodách, může se projevit i to, co v tom období dítko zrovna prožívá(dočasně se to může zhoršit např. v době nástupu do školky),ale příčina je vnitřní. Souvisí s dozráváním nervové soustavy..Není to ale o tom, že zjistím, co dítě stresuje přes den a příčinu odstraním - bude klid. Jsou děti, které jsou k tomu náchylnější. Většinou noční děsy mizí kolem deseti let. Nám dr. taky přímo říkala(řešila jsem to s ní několikrát),že ji nemáme posílat spát samotnou do cizího prostředí. A k babičkám jen tak, jak se na to bude cítit ona. A kdyby byl problém, vrátit domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
30.4.15 06:37
@momi33 píše:
@kve-tinka máš vyzkoušený? zabralo to?

ano, zlepšilo nám to spánek, i když syn spí špatně a nehrajou v tom roli děsy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.18 14:27

Ahojte, chci vás poprosit o radu - hledám něco, co by nám pomohlo na spánek. Dcera 3 roky má zánět HCD, bere antibiotika. Už 14 dní před propuknutím nemoci začala zle spávat. Měla trochu rýmu, trochu kašel, pořád v noci chtěla pít, přikrýt, odkrýt, spát u mě v posteli, pak zas spát u sebe, pak čůrat, hledala kapesník…buzení co hodinu i častěji.
Teď, co je nemocná, usíná kolem 9. večer po bojích, breku. Pohádky jak čtené tak mluvené odmítá, u videa neusne - vyzkoušeno. O půlnoci bere antibiotika (bere v 0-8-16), do té doby je ještě 2-3 x vzhůru. Při ATB šílený řev, zklidní se a usne až kolem půl třetí a spí tak do 5-6 rána (většinou v kuse). Pak zas režim, že se co chvilku budí, kňourá, toto je tak do 7.30-8 hod rána. Dnes v noci jsem to čárkovala a byla vzhůru 11×. Přes den neusne vůbec, ani na pět minut. Ležíme v posteli, čteme, povídáme a ona najednou sleze dolů a „mami, jdem vařit do kuchyňky“ a je vymalováno. V posteli ji neudržím jinak, než u mobilu a u toho mi neusne.
Já jsem už vyždímaná, úplně K.O. a navíc se zdá, že na mě taky leze ta nemoc. Příští týden potřebuji do práce, jinak mám asi výpověď. Jenže jak se dát dokupy s takovým šíeným spánkem? Poraďte cokoliv. Meduňkový čaj a levandule vůbec nezabírají, po meduňce ji prý ještě bolí břicho… :zed: Až se divím, jak jí nemoc ustoupila a má energii s takovým nespánkem.
Doktorka řekla, že to musíme vydržet, prý to tak některé děti mívají - je to jen takové období a přejde to. Ale já už mám pocit, že fakt umřu. Potácím se tady jak mrtvola, sotva jsem dnes byla schopna uvařit oběd.
 Mumie

• Citovat
  • Upravit
8056
4.10.18 14:42

Pokud nemá teplotu v posteli bych ji přes den nedržela. Mám doma 3 a 4,5 leté dcery a kdyby byly v posteli celý den když jsou nemocné, nespala by ani jedna dobře… Mám vyzkoušené, že pokud jim není opravdu dobře, sami si do postele zalezou.
Pokud se budí kvůli kašli píše nám Dr. Aerius sirup. Na nic stejně funkčního přírodního jsem nepřišla. Stejně tak přes den kapeme mořskou vodu s aloe, ale na nic jsou Olynth, aby se lépe dýchalo. Vlhké ručníky okolo postele taky dělají divy… Chce to najít příčinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.18 14:50

Já ji v posteli nedržím, co nemá teplotu (tu měla v podstatě jen první 2 dny), tak jsme každý den alespoň na chvilku venku. Hraju si s ní, vaříme spolu, malujeme se, češeme se, teď jsme byly nakoupit v samošce za rohem. Ale ten spánek! To už je neskutečné. Pomalu měsíc jsem se nevyspala normálně, je to horší jak s kojeným miminem a o tom vím své, dcera byla kojená ještě v květnu.
V noci jedinkrát nezakašlala. Spíme s otevřeným oknem - sama si řekla. Rýmu už nemá, podle Dr. už i průdušky jsou skoro ok - v sobotu dobíráme ATB. Dcera v noci chce podat pití, kapesník, přenést do mé postele, pak přenést zpět do své postele, pak jiný polštář, čůrat, jindy ji něco bolí (střídá se ruka, noha, prsty, oko, ucho, nos, břicho - vše dle Dr. v pořádku.
Od mala spí špatně, ale takovéto období je opravdu nejhorší, co pamatuju. A to jsem byla zvyklá do 2 let kojit co 3 hod včetně noci :pankac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510