Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, sháním něco pro jezevčíka, co by mohl kousat/cupovat.
Když jdu někam pryč, pes cupuje svůj pelech, chci mu proto pořídit něco jiného. Ted cupuje třeba dárkovou tašku, což je jedna z mála věcí, co ho zabaví.
Pochopitelně nechci psovi kupovat dárkový tašky k cupování.
Máte na něco tip?
@Kristyna.Cerna Kosti z buvolí kůže, tím nikdy nepohrdli a zabavilo je to na dlouho. Naše jezevčice ale kromě toho stejně občas cupovala i ten pelech, takže jsem ji dávala staré deky a když došly, koupila jsem nějakou levnou v Pepcu.
U našich vede olivové dřevo a parůžky. vše ostatní zničí rychle. milují hračky ale moc životnost nemají. Nic z bůvolí kůže bych nekoupila, je to hnus
a celkem nebezpečné pokud by to měl pes bez dozoru
Sušené uši ok, ale našim to nedávám, většinou z toho mají průjem.
Dřevo bych teda nedávala. Náš by to rozporcoval a sežral. Měla bych strach, že nějaký kus propíchne střevo. Tříska za problémy nestojí. Kupujeme různé hračky pro psy, pískací, nepískací. Plyšáky mu nosí. Teď má oblíbenou velkou hadrovou panenku. S tou furt chodí a všem ji ukazuje. A pak různé ty kosti, které může ohlodat a sníst.
@Hoa Mai píše: Více
A nejsou ty kosti nebezpečný? jsem četla, že by se neměli dávat jezevčíkům kosti
Problém jsou duté (hl. drůbeží) kosti, které praskají a vznikají „podélné“ hroty, klidně několik cm. dlouhé. A není to jen problém jezevčíků. Na druhou stranu- je spousta psů, co dostává kosti furt a nic. Ale - za mě- zbytečně to riskovat.
Kosti z buvolí kůže nejsou kosti, je to buvolí kůže. Nějaké sušené prasečí uši, šlachy a pod. To byly vždycky Vánoce. ![]()
@Kristyna.Cerna píše: Více
To nejsou kosti. To je žvýkací hračka vyrobená ze sušené buvolí kůže, většinou ve tvaru kosti (ale i uzlu, tyčinky nebo botičky). Kůže žužláním měkne, je to v podstatě taková psí žvýkačka.
U nás jediné, co fungovalo, byl takový ten plnící „míček“ od Kongu… nacpali jsme tam pamlsky, zapatlali to pribináčkem… zábava na několik hodin ![]()
Buvolí kosti, vepřové uši a všechny tyhle zmiňované mlsky jsou sice fajn, ale pokud na psa dohlížíte… samotného bych ho s tím nenechala.
@Missinecka píše: Více
Zajímavé, mně teda nikdy nenapadlo, že bych u toho měla psa hlídat. Za těch 30 let, co jsem psy měla, těch bůvolích kostí spotřebovali určitě několik set.