Co proti klíštatům?

833
4.4.11 17:43

Co proti klíštatům?

Ahojky, tak s hezkým počasím se u nás objevili i hnusní klíštata- dneska mi jednoho setřásla psice v posteli :cert: .. A chci se zeptat co máte nejosvědčenějšího proti nim- jestli ampuli, nebo obojek a jakou značku! Mě vždycky přišlo, že je to všechno tak nějak na prd :nevim: …Ráda uvítám i názor naší milé veterinářky rádkyně oggyaozzy :kytka: .. Díky a přeju hafíkům co nejmíň těchto hajzlíků :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9578
4.4.11 17:56

Ahoj, dobrou zkušenost mám s Advantixem - dobré je, že klíšťata i odpuzuje, což u např. Frontlinu není, tam se klíště přisálo a až pak umřelo a tak nám je lezoucí po sobě tahala domu..Po Advantixu po ní nic neleze a i když píšou, že je na 4týdny, tak nám funguje 6 :-) Jinak záleží zda máš krátkosrstýho nebo dlouhosrstýho psa, pokud dlouhosrstýho, tak je lepší kapka, obojek by se měl otírat o kůži a to u chlupáčů jde špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
4.4.11 18:02

Mám pitbulku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
4.4.11 18:13

me teda za letitou praxi nejlip fungujou uplne ty nejobycejnesi co sou napusteny jen nejakyma silicema z bylinek…stoji jeden asi 35kc. advantix taky dobrej ale cena silena a vysledek srovnatelny s timto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
4.4.11 18:15

Tak tam bys mohla použít i obojek, docela si chválí Scalibor, ale pokud máš malé dítě, tak mě se obojky moc nezamlouvají, protože s tím „sajrajtem“ bude v kontaktu i dítě, pokud si psa častěji hladí. Kapka se přece jen vsákne a po pár dnech po ní není památky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
4.4.11 18:28

Ahoj

my n labíka máme obojek,viz foto.Používáme už léta.Dřív i na jezvčíka a labíka u tchánů.Teď má jezevčík pipetu Frontline(labík mu obojek vždycky strhnul a nakonec ho rozkousal)

Vždy působil velmi dobře,i ta pipeta je fajn.Jak proti klíšťatům tak proti blechám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
4.4.11 18:31
mikitaa píše:
me teda za letitou praxi nejlip fungujou uplne ty nejobycejnesi co sou napusteny jen nejakyma silicema z bylinek…stoji jeden asi 35kc. advantix taky dobrej ale cena silena a vysledek srovnatelny s timto.

A jak se prosím jmenujou ty bylinkové :-) a seženu je v lékarně?, to jsou jako ty ampulky za krk? Díky za odpo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
4.4.11 18:40
PitbulLenka píše:
mikitaa píše:
A jak se prosím jmenujou ty bylinkové :-) a seženu je v lékarně?, to jsou jako ty ampulky za krk? Díky za odpo

bio band od firmy bearphar ..jsou to obojky…nevim jestli delaji i ampule…mozny to je…kupuju to po netu…tim ze je to prirodni je to i pro stenata a nemelo by to byt skodlivy detem. loni jestli jsem smecce sundavala dohromady 10 klistat tak je to hodne. takze uspesnost velika :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
4.4.11 18:48

Tak my s tím Kiltix obojkem nesundavali ani jedno :palec: A hlavně vydrží celou sezonu-7měsíců :dance:Je sice dražší,ale vyplatí se.Měli jsme několik těch levných a ty stáli za kulový :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
4.4.11 18:59

vereniko…no ono je taky rozdil pes co chodi na vychazky nekam do parku do lesa a jinak je doma..a nasi psi co jsou cely dny a noci venku, pasou apod…mame stejne vysledky i s killtixem i s advantixem…vyzdyckyc se nejaky odolny kliste co se chytne najde. zkousela jsem opravdu vsechno mozny za ty leta…a tyhle levny mi proste prijdou srovnatelny ucinkem s tema nejdrazsima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
4.4.11 19:01

Mikitaa- já jen radím s čím mám zkušenost já,že ty levný prostě nejsou tak dobrý.měli jsem i ty levný a klíšťata prostě měli.nechci se dohadovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
4.4.11 19:03

ja se tez nechci dohadovat…jen pisu ze dva roky pouzivame tyto a pohoda :wink: :mrgreen: a taky netvrdim ze vsechny levny muzou byt dobry :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
4.4.11 19:06

My používáme Kiltix 8 let :-P a taky dobrý,mezi tím jěště Frontline pipetu při výskytu blech :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
4.4.11 19:07

no vsak ja na killtix a advantix nemuzuu rict ani pul krivyho slova..jen by nemusely stat tolik penez :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
4.4.11 19:16

No ten Advantix je pěkně mastnej,když účinkuje jen měsíc 8-o Zlatej Kiltix.My jsme celý léto někde venku takže klíšťat by měly pré :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný