Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, děti mají od včera střevní chřipku, zvrací, mají průjem. Co pomáhá? Máte zkušenosti s nějakými léky jako je Imodium nebo Endiaron atd? Smectu nechtějí ani náhodou a nic jiného mě nenapadá.
Moc děkuji.
Ahoj, to se nedivim taky bych smectu vyzvracela. Asi ten endiaron bude nejvhodnejsi je na infekcni prujmy, ale nevim jak stare deti ho muzou. Jinak po lzicka Colu na zvraceni je opravdu dobra(ledova)
@katule9 píše:
Ahoj, to se nedivim taky bych smectu vyzvracela. Asi ten endiaron bude nejvhodnejsi je na infekcni prujmy, ale nevim jak stare deti ho muzou. Jinak po lzicka Colu na zvraceni je opravdu dobra(ledova)
Díky.
Colu oni nepijou vůbec, tu bych do nich nedostala právě.
@SarkaNovo tak to je na druhou stranu jedine dobre
ja dceri dala jednou par lzicek pri zvraceni a od te doby vsude vypravi jak ji davam Colu
tak jedine snad nejaky caj asi nejlepe cerny, nebo ono je to ve finale jedno hlavne aby alespon neco vypily aby se nedehydratovaly..
@JayLee
Děkuju. A můžou to Imodium i děti, prosím, nevíš? Oni ještě nikdy střevní chřipku neměli, tak vůbec právě nevím co jim dát.
Máme doma i živočišné uhlí, to jsem jim dala už včera, ale nezabralo vůbec.
Nebo muzes stridat imodium a endiaron, ale endiaron je na infekcni, bakterialni prujmy-tim padem je i leci, imodium je proste jen na prujem..ale je taky dobry.
@katule9
Takže endiaron nemůžou
Nemají ještě 40kg.Nebo myslíte že to nevadí, když je to výjimečně a dala bych třeba půlku tabletky?
@katule9 píše:
@SarkaNovo a kolik vazi?
Jeden má 24kg a druhý 20kg
@SarkaNovo píše:
Jeden má 24kg a druhý 20kg
Ahoj, my doma máme tammex a černé uhlí, na malého jsem ho sice tammex nezkoušela (doufám, že dlouho nebudu muset) jen ochutnal od táty a nešklebil se. Tak zkus ještě tohle a nebo jen samotná prebiotika. A ptala jsi se v lékárně?
@rubif píše:
Ahoj, my doma máme tammex a černé uhlí, na malého jsem ho sice tammex nezkoušela (doufám, že dlouho nebudu muset) jen ochutnal od táty a nešklebil se. Tak zkus ještě tohle a nebo jen samotná prebiotika. A ptala jsi se v lékárně?
Díky moc.
Zašla jsem do lékárny a poradili mi právě ten Tammex, který mohou i děti od 1 roku a ten zabral okamžitě.
![]()
Tak to je super, a jak se na něj tvářili? Vypili to bez problémů? Ať vím co můžu čekat od syna ![]()
@rubif píše:
Tak to je super, a jak se na něj tvářili? Vypili to bez problémů? Ať vím co můžu čekat od syna
Právě že úplně v pohodě to vypili, sama jsem se divila, protože máloco pozřou (z těch rozpustných léků a ani sirupy nikdy moc nechtěli).A tohle jim chutnalo ![]()